Jump to content

Octavia3 1.4 tsi

sebi95

Postare recomandată

Buna seara,

De o saptamana am intrat si eu in randul posesorilor de Skoda Octavia 3,cu motorizare de 1.4 tsi.Ca o prima impresie sunt foarte multumit de masina,insa am cateva nelamuriri cu privire la modul in care se conduce acest motor.Mi se pare ca indicatorul de schimbare a treptelor imi arata sa schimb prea devreme.Stiu ca exista pe forum un topic dedicat exploatarii corecte a motoarelor tsi,insa nu m-a lamurit pe deplin.Mi-e teama ca folosirea motorului la o turatie atat de mica (1300-1500 de ture) sa nu dauneze turbinei sau altor componente.Rog utilizatorii care au aceasta motorizare de mai mult timp sa-mi impartaseasca din impresiile lor cu privire la acest aspect.Stiu ca nu exista o turatie fixa la care sa schimbi treapta,insa masina este atat de bine insonorizata(nu se simt vibratii)incat nu-mi dau seama cu exactitate cand sa retrogradez.Am inteles ca nu dauneaza motorului daca se mentine viteza la o turatie mica,ci doar daca se accelereaza de la acea turatie ,intrebarea mea ar fi care este turatia ideala de la care se poate accelera fara sa dauneze motorului?

In general sunt foarte multumit de masina,este foarte confortabila si potenta fata de vechea mea masina peugeot 206 1.4 HDi,diferenta e ca de la cer la pamant,din toate punctele de vedere.Designul este foarte frumos,farurile bi-xenon adaptive arata intr-un mare fel.Sper sa fie la fel de fiabila,pe cat este de frumoasa.

Link către comentariu

Salut,

S-o stapanesti sanatos. Pune si niste poze cu jucaria.

Computerul de bord iti indica modul cum sa schimbi vitezele astfel incat sa consumi cat mai putin.

Din moment ce aceasta recomandare vine din partea computerului de bord, nu ar trebui sa afecteze in nici un mod motorul, cutia etc.

Oricum, daca asculti de ce zice el... te poti trezi lejer la 80 km/h in viteza a 6-a :).

TSI-ul, ca orice benzinar, se simte bine in turatii mai ridicate, deci poti sa te mai joci cu el.

In primii 2000 km este recomandat sa nu te depasesti 3000-3500 rpm, decat in reprize scurte.

Cheers,

Link către comentariu

Rodaj ca la carte si apoi pedala...noi cei cu manuala, nu putem face pe automat ce ne zice computerul de bord. Aia o face dsg ul...

Rodaj ca la carte si apoi pedala...noi cei cu manuala, nu putem face pe automat ce ne zice computerul de bord. Aia o face dsg ul...

Link către comentariu

Multumesc ptr informatii,o sa pun si poze cat de curand.

laur_vd,la ce te referi cand zici "rodaj ca la carte"?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!