Jump to content

Motor 1.4 16V-functionare,probleme specifice

catalinb
 Share

Postare recomandată

ceva de genu am patit si eu acum 2 ani. dupa ce am facut schimbu de ulei la 3 luni mi s o parins becu de ulei in bord am completat si dupa aia iar am vazut ca lipseste ...e simpla de tot treaba...la inceput cand incepe sa mamance ulei nu iese fum,dar cu timpu o sa l observi...faza e ca si daca segmentezi nu e sigur ca reuseste si n o sa ti mai manance..si eu ma gandesc la ceva duralube sa bag in el.

am incercat si cu elf 10w 40 dupa castrol ca si tine dar nu are efect cel putin la mine ...imi pare rau sa stii ca am trecut si eu prin asa ceva dar m am resemnat .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Duralube cica e bun sa pui inainte nu dupa ce ai probleme,sa fim seriosi cum naiba sa segmentezi un motor de 166.00 de km ? am o ruda care a mers cu un cielo cu GPL si l-a segmentat dupa 1 milion de kilometri (cine nu ma crede e problema lui) si vorba aia e un opel cu daewoo pe el .

Link către comentariu

teoretic daca mananca ulei e recomandata segmentarea.indiferent de nr. de km. 

astea de 1.4 se stie ca au motoare pacatoase si din pacate detin si eu unul...

Link către comentariu

Nu pot spune ca-s mandru de motorizare sau de masina,asa a fost atuncea pe loc,am luat-o,atat a fost bugetul meu atat am putut sa ma incadrez la momentul respectiv,preferam un passat din '96 pe motorina dar erau scumpe pe atunci (2011),mi-e ciuda c-am bagat o groaza de bani in ea si deja mi-e scarba sa tot bag banii in ea ,dar si varianta cu vandutul nu-mi convine ca acuma daca iau 2500 de euro sa zic mersi (ca n-are aer conditionat,e destul de veche) degeaba are ea trapa,geamuri,abs,etc. si cu 2500 de euro tot o bomba de masina imi iau asa ca m-am resemnat,totusi o solutie ''anti-segmentat'' care ar fi ?

Link către comentariu

schimba uleiul.pune Motul!la fel am patit si eu cu uleiul castrol.dupa ce l-am schimbat cu Motul,nu mai papa deloc.

Link către comentariu

n am auzit de motul pana acum. ce origine are?

a nu de vandut nici vorba al meu e din 2002 si are incalzire in scaune spalator faruri culoare gri sobolan estetic e super ok dar acuma nu mai are nici un pret 

Link către comentariu

E facut de americani,n-am auzit pana acuma de el ,desi parca ambalajul mi se pare cunoscut,pretul e ceva mai mare fata de Castrol,deocamdata mai stau asa daca vad ca consuma exagerat il dau jos si pun Motul .

Link către comentariu

Daca ti-a consumat 1l in 450km, dai banii degeaba pe alt ulei. Elimina cauza, nu efectul. 

Link către comentariu

de atunci cati km ai mai facut? ti o mai lipsit deja din ulei?

care ce parere aveti de segmentat la astfel de masini merita sau nu ca totusi nu e dacie!

Link către comentariu

Nu inteleg intrebarea,din cate stiu eu segmentii nu-s chiar asa scumpi,manopera e scumpa ,de exemplu eu pentru schimbat distributie,pompa de apa,supape,tacheti (ce-o mai fi fost acolo) cu tot cu piese si manopera am dat 1500 de lei (asta vara,c-am facut la o ruda de-a mea) dar costul unui segmentat chiar nu stiu .

Daca te referi deja din ce-am completat ,parca da ,ca doar ieri dimineata era un pic peste nivel,azi era perfect,si n-am facut kilometri vai de mine stiu eu maxim 20-30.

Modificat de Getheavy
Link către comentariu

eu m am interesat ce inseamna segmentare: schimbat de simeringuri ghidaje de supape dar numai daca e cazu si obligatoriu segmentii. plus in cazuri de astea trebuie chiulasa rectificata si iti mai trebuie si o garnitura noua de chiulasa. pret piese fara rectificat chiulasa 600 Ron rectificarea 400 Ron  si manopera unui prieten 300-400 Ron 

Link către comentariu

se schimba si cuzinetii....400 pt rectificare e mult...aici e 400 rectificare+echipare.

Link către comentariu

de aia nu am intrebat sincer

sau daca stii un motor bun poti sa l schimbi 

zebrocksky zi mi te rog daca tu ai cheder lipit si pe usi in fata sau numai pe caroseria de la masina?
Link către comentariu

Adica aproximativ 1400 lei ? Bai nu stiu daca merita ,eu am bagat in 2 ani de cand o am aproape 1000 de euro,daca mai fac si asta si ambreaju am schimbat aproape tot si mai ma ajunge iar la aproximativ 500 de euro , sincer nu cred ca merita.

Eu n-am pe caroserie cheder,acuma nu stiu daca am inteles bine intrebarea...

Modificat de Getheavy
Link către comentariu

pe usa nu pe caroserie ai inteles bine intr adevar. da in ce doamne iarta ma ai bagat 1000 euro ? daca imi permiti sa te intreb bineinteles.

si nu e vorba de 1400 ron ca nu mi se pare asa de mult da nu ti garanteaza nimeni ca reuseste segmentarea si nu va mai manca ulei. cica depinde si pistonii cat sunt de uzati sau camasile ca pot fi deja ovali nu rotunzi de la uzura dar sa nu se vada cu ochiul liber e vorba de cativa mm si atunci pe acolo tot va scapa din compresie  

Link către comentariu

Pai am numa 1500 lei , cand mi s-a rupt distributia , dupa aia am mai avut o belea cu roata din spate am schimbat tot bratu cu tot cu disc,etrier ce mai era acolo ,si restu s-a adunat de la maruntisuri de astea de genu ba pica un senzor,ba cheia ,bucse,pivoti,am scris in cartea ei tot ce-am facut la ea ,da stiu faza ca nu e 100 % sigur daca-ti iese,totusi eu inca raman la ideea sa fim seriosi cum sa segmentezi un motor asa repede,da ce-i dacie,da-o incolo de masina.

Link către comentariu

Asa zic si eu ma gandesc la ceva aditiv pentru inceput sau daca tot e sa bag atatia bani caut un motor bun si asta e il duc la identificare la rar si gata

Link către comentariu

la mine prin Suceava un motor se gaseste intre 1000 si 1600 de lei pe la dezmembrari depinde de unde il iei acuma e exact ca la loto,depinde cat de bun il prinzi .

Link către comentariu

am pe usa,un "cheder",adica o bucata de cauciuc lata de vreo 2 cm si lunga de vreo 30cm care pleaca din dreptul oglinzii laterale si urca spre spatele masinii.Atata este pe portiera.

Link către comentariu

marius1982.11

asorin, cauciucurile alea de pe usi care calca pe chederul de sus sunt doar pe masinile mai noi de 2001, nu se pot pune retroactiv, fiindca aceastea mai noi au sant dedicat pt asa ceva.

Link către comentariu

Dar daca nu are, poate pune un burete ceva acolo ( sunt benzi pt etansare de cumapart ).

Uite Asorine despre ce cheder vorbeam ce e pe usa. Ma rog, nu e un cheder moale e practic o bucata de cauciuc.

chederusag4.jpg

Link către comentariu

dumitrualexander

Am si eu o intrebare:la franare usoara volanul imi vibrraza destul de tare.Ce credeti ca ar putea fi,in afara de discurile de frana?

Link către comentariu

Cauciucuri cu pbme, roti neechilibrate.

Insa, patita de mine acum cativa ani, praf de la frana acumulat la placute si care imi cauza trepidatii la franare.

Curatat cu spray de curatat frana regulat si de atunci nici o pbma.

Si eu ma pregateam de schimbat discuri, placute ( cam la jumatate uzate) si cand colo a fost doar mizerie.

Bafta

Link către comentariu

dumitrualexander

De-asta am intrebat.placutele si discurile sunt cam la jumatate din viata.o sa incerc mai intai curatarea,daca nu, voi schimba discurile si placutele.

Link către comentariu

• Aerofan pinned this topic
  • Aerofan a închis acest topic
  • Aerofan unpinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!