Jump to content

Instabilitate la acceleratie in momentul schimbari din treapta 3 in 4

alexandruu
 Share

Postare recomandată

Buna. Ieri am schimbat 4 bucse pe fata, erau cam duse, si oricum nu eram chiar multumit de stabilitate in anumite situatii la viteza mare, masina parca uneori fugea putin in laterale..  si in seara asta am zis sa ii dau ceva viteza sa vad cum merge.

daca accelerez tare, pe la 140h,  trece din 3 in 4 , moment in care pt o secunda , masina simt ca fuge in lateral cumva,  senzatie f nasoala.  mai are si alte momente cand se comporta ciudat, asta asta e cel mai usor de replicat, pt ca se comporta la fel de fiecare data. 

dupa ce am schimbat bucsele nu am refacut inca directia, ar putea fi un motiv ma gandesc ? sau nu trebuie refacuta daca nu s-a umblat la bielete?

care ar putea fi cauzele ? motorul are 300 cai..  trage destul de tare, . dar inainte, cand trecea din 3-4 era doar senzatie ca te baga in scaun. 100% stabila nu smucea in nici o directie

ma gandesc la urmatoarele variante... 

1 - geometrie

2 - joc in caseta poate sau ceva legat de directie ? eu oricum am un pocnet cand rotesc volanul pe loc. am vazut ca mai este un topic pe subiectul asta. dar la service au zis ca nu am joc in caseta

3 - tampon motor, sau cutie poate ?

4 - un pivot uzat ? dar daca am fost ieri la service si au schimbat bucsele ma gandesc ca ar fi observat daca era o prob?

PS : am cutie DSG .

Modificat de alexandruu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am schimbat mai multe si s-a rezolvat . in princal era de la 2 brate de pe spate, dar am schimbat si flanse amortizor, si apoi am facut geometria

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am schimbat mai multe si s-a rezolvat . in princal era de la 2 brate de pe spate, dar am schimbat si flanse amortizor, si apoi am facut geometria

la ce brate de pe spate te referi? am aceiasi problema si eu ....la viteza maricica peste 120 130 km cand trec peste o denivelare de asfalt( gen : cele facute de tir) simt cum masina fuge in lateral si nu am stabilitate .nu exagerat de mult, dar este incomod ...am schimbat amortizoarele am schimbat bucsele pe fata de la brate ...am cutie manuala dar nu cred ca are vreo relevanta..geometria am facut o si nu e de la ea ..am schimbat si 4 bucsil pe spate de la bratele dar nu era de la aia

Link către comentariu

http://www.bestautovest.ro/brat-spate-dreapta-audi-skoda-seat-vw-1k0501529f.html

asa arata . nu e fix cel din link probabil, dar arata 100% identic . unul din ele avea joc f mare. - era elastic cauciucul ala. nu se observa asa mult cand bagai levierul acolo. dar dupa ce le am schimbat a mers perfect masina.

ca sa explic diferenta in stabilitate.. inainte la 150 deja o simteam nesigura, si cum fugea fara motiv in laterale.. si acum cu 200 nici o problema

Modificat de alexandruu
Link către comentariu

• 7 months later...

Salut, am si eu o problema si nu stiu de la ce ar putea fii,am un lag foarte mic cam o fractiune de secunda in mers dar asta nu se intampla mereu doar la drum lung sesisez problema asta,masina trage bine nu pierde din turatie sau vreun martor aprins in momentu lagului.

Este un passat cc 2.0 170cp din 2009 175k km o am de cateva luni,cam ce ar putea fii asa in mare?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!