Jump to content

Audi A4 B6 ALT


Gheorghe Florin
 Share

Postare recomandată

Gheorghe Florin

Dragi colegi as dori cateva pareri despre Audi A4 B6 2.0 cod motor ALT ! Cer asta pentru ca maine ma duc in sibiu pentru a cumpara o astfel de masina dar nu stiu ff multe desprea varianta asta !!! Din descrierea masini facuta de catre actualul proprietar rezulta ca este ok exceptand faptul ca are martorul de la sonda lambda aprins imi spune ca se stinge cateodata si merge asa cu saptamanile apoi iar apare si tot asa precizez ca masina are 230000km reali am verificat la reprezentanta cu codul VIN si ca proprietarul ia pus instalatie de GPL... In ce priveste GPL-ul sunt total pe dinafara nu am avut niciodata masian cu GPL Intrebarea cea mare este posibil ca sonda lambda sa dea erroare din cauza Gpl-ului sau alt ceva ? erroare service zice ca sonda lambda intermitent dar nu mi-a spus codul de eroare ce parere aveti ? Va multumesc raman dator cu o bere  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu fa greseala sa cumperi masina aia cu motor 2.0benzina,cauta un audi cu 1.8turbo mai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gheorghe Florin

nemtzalau ... Poti da mai multe detalii adica ce probleme are in general ? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gheorghe Florin

Colegilor va rog sa ma ajutati ca maine nu vreau sa ma duc in necunostiinta de cauza si cine stie ce teapa sa imi iau ! Chiar nu este nimeni care are sau care sa stie cate ceva de GPL la motorul asta ?? Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gheorghe Florin

Am tot lecturat tot ce mi-ai dat mai sus dar in speta de motorul 2.0 benzina de 96kw cod motor ALT (cel aspirat) an 2001 nu vad de ce are gresit in afara de faptul ca nu e o varianta care sa (fuga) foarte  tare .... In principiu nu vreau viteza , vreau un motor fiabil poate ca nu m-am exprimat corect, maine ma intalnesc cu un domn sa cumpar un audi a4 2.0i de 96kw si as vrea sa stiu ce influente negative are GPL-UL asupra motorului si daca ma pot baza pe o masina care are 200000km reali toate consumabilele schimbate la reprezentanta pana in luna 10.2014 cand s-a schimbat distributia + bratele ! Deci nu vvorbim de un 2.0T  ci de un 2.0 de 130 cp ! 

Va multumesc si berea este inca valabila  :beerchug:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

are gpl pentru ca probabil consuma prea mult,parerea mea e sa cauti un a4 cu 1.8turbo...nu sunt prea multi posesori de 2.0i pe forum...lumea se cam fereste de ele,vezi cat costa o masina de aia in germania si iti faci o parere de ce is asa ieftine...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gheorghe Florin

ok, maine ma duc sa vad masina voi reveni pe seara cu pareri si pro si contra. Multumesc mult de info 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mihai.Nechifor

Cosminwon de aici de pe forum are un passat b5,5 cu acelasi motor. Il poti intrebare pe el mai multe despre acest motor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu lua masina cu martorul ala aprins o sa iti para rau !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Am tipul asta de motor si gpl  de vreo 2 ani.In ciuda parerili generale eu sunt foarte multumit de el.Confirm faptul ca chek engine se aprinde la bord, dar cel putin la mine e datorita amestecului prea sarac{atunci cand merg incet} sau amestecului prea bogat(atunci cand ii dau forja).Daca eroarea este de la sonda lambda atunci trebuie schimbata,pt. ca si-a dat obstescul sfarsit tinanad seama de nr. de ani si de km.

Este evident ca mergand pe gpl costurile vor fi minimale.In cea ce priveste diferenta intre benzina si gpl in functionarea motorului,eu nu am sesizat nicio diferenta.Daca motorul a fost reglat pe o curba corecta a gazului nu ar trebui sa ai probleme.Eu fiind din bucuresti nu a afost greu sa aflu unde si la cine isi rezolva problemele taximetristii atunci cand instalatia gpl le da de furca.Cine exploateaza si merge mai mult ca ei pe gaz.....

Oricum asteptam detalii de la tine si sa fie........intr-un ceas bun!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gheorghe Florin

corneldocea multumesc mult, si mie imi apare la fel cand merg incet (subturat) amestec sarac cand merg turata peste 4500 imi spune amestec bogat sincer nu ma afecteaza prea mult, cat despre consum am facut cu un plin de gpl 380-410 km mai mult de atat nu am ce sa ii cer... am o intrebare la tine martorul de ulei (nivelul) cel galben la cat se aprinde adica la mine trece un pic de jumatate in jos si deja licare sa mai completez precizez asta dupa aprox 400 km de mers aproape continuu! Multumesc mult 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Florine,consumul pe gpl e foarte bun!In cea ce priveste martorul de chek engine pt.amestec care se aprinde si e enervant,eu am optat sa am in torpedeu un scanner micut care sterge eroarea.Motorul ALT e mai sensibil la variatile de amestec.

Pt. martorul de ulei am ales sa aplic un aditiv duralube.Cu alte cuvinte am bagat o sticluta de aditiv in motor si am observat ca inainte pateam ca tine,acum din cand in cand dupa ce vin de la drum intins de-abia se misca uleiul pe joja.Consumul de ulei a scazut drastic si nu se mai aprinde martorul in bord dar nici nu mai papa ulei ca inainte.Eu tin nivelul la ulei in permanenta la maxim pe joja,Am facut vreo 3000-4000 de km acum si cred ca i-am vreo 200 ml in completare.

In rest daca ai probleme cu masinuta si trebuie schimbate ici colo ceva pe ea,iti recomand sa iei legatura cu Cristi Tucudean de la Arad pt. piese.E un baiat exceptional si ne aduce ce vrem noi OEM sau SH in functie de bugetul fiecaruia.

Sper sa nu se supere moderatorul si imi cer scuze pt. reclama dar intra si pe ,,clubaudi.ro'' unde ai sectiune dedicata pt.A4.

O zi buna sa ai. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gheorghe Florin

iti multumesc foarte mult de sfat ( ma gandeam sa schimb senzorul dar in prima instanta voi incerca cu duralube) 

sa ai o zi buna si daca ne vedem vreodata dau o bere    :beer:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!