Jump to content

Poze cu jante de 16" pe Fabia

c0sta
 Share

Postare recomandată

Sunt intr-o mare dilema... tre' sa-mi cumpar jante pt fabiutza.

problema este simpla 15"(6,5 x15" sau 7x15" - cf.Skoda) sau 16" (7x16")

desi datorita gropilor din bucuresti as opta pt 15" ma tenteaza extrem de mult un 16".

Nu vreau sfaturi nici raspunsuri ci pur si simplu sa aflu daca are cineva pe fabia(non RS) jante de 16" aftermarket - si in acest caz daca se poate niste poze.

in acelasi timp as dori si niste poze cu fabii cu jante de 15"(ma intereseaza masini din Ro ca poze din afara am destule) care arata bine - macar dupa pararea proprietarului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vrei sa vezi cum ar arata o Fabia cu diverse modele de jante pe 15" sau pe 16" respectiv toate dimensiunile disponibile pe Fabia ( si nu numai) te duci pe www.borbet.de si ai rezolvat problema.

Link către comentariu

merci de info... insa nu ma ajuta cu nimic...

pot sa iti dau inca vreo 10 siteuri de acelasi gen (daca nu ma insel cred ca am fost si la borbet :P )... chiar novice nu sunt :)

problema pe aceste siteuri este ca simularea este pentru "aerieni" ....

iau poza unei jante de 17" de exemplu si o micsoreaza sau o maresc.... cu alte cuvinte imaginea de ansamblu numai veridica nu e.

pe mine ma intereseaza o poza "reala" din RO.

merci.... inca o data

Modificat de c0sta
Link către comentariu

A avut mama pe Fabia ei (puse de mine) jante pe 16 de pe o Octavia 1 insa numai stiu exact ce cauciucuri avea ...oricum de intrat intra de mers merg si mai mari depinde de stilul in care o conduci

Link către comentariu

jantele de pe Octavia 1 merg si pe Fabia. Am incercat cu jantele lu varu-meu. Are de 15 si el vrea de 16 si ma gandeam sa le iau eu pe ale lui. O sa ramana problema anvelopelor, care trebuie sa mearga pe jantele alea. Dar pana acolo mai e.

Link către comentariu

gabriel: din pacate sunt din Bucuresti - oricum merci mult pentru oferta

ionut82: mi-am facut o idee despre cum ar arata... insa nu cred ca eu as putea pune pe fabia mea - datorita motorului 1,4 50kw :P cauciucuri atat de mari.

problema mea e simpla. cu cat este mai mic talonul cu atat mai repede se avariaza jantele cand dai intr-o groapa. si cum in timpul saptamanii masina este condusa de nevasta iar ea o forjaza destul de mult fara sa se gandeasca la gropi...

sigura solutie(din perspectiva mea) - tinand cont de motorizare- este o janta de 16" cu cauciucuri 195/45 R16 :P sau janta de 15" cu cauciucuri 185/55 R15 :P

sincer sa fiu cauciucuri mai late de 185 nu cred ca am nevoie ( masina are stock 185/60/R14 si are o stabilitate fantastica - am incercat-o destul de mult :P)

Modificat de c0sta
Link către comentariu

sincer sa fiu cauciucuri mai late de 185 nu cred ca am nevoie ( masina are stock 185/60/R14 si are o stabilitate fantastica - am incercat-o destul de mult :D)

nu cred ca ai condus'o cu anvelope mai late sa poti sa faci o diferenta corecta....vei ramane si mai surprins daca o sa pui 205.Iar apropo de problema cu jantele tale...pe asa masina..ma refer la dimensiuni as pune minim 16 depinde foarte mult ce jante pui (calitatea) si anvelope (la fel calitatea).Salutari si sper sa gasesti ceea ce cauti

Modificat de Ionutz82
Link către comentariu

@c0sta: acum mi-am adus aminte, daca treci pe Drumul Sarii (cam in dreptul celor cu alarme), acolo vad destul de des o Fabia RS arginitie cu jante aftermarket si banuiesc ca sunt 16" dupa cum arata. A avut 2 seturi pana acum, unele asemanatoare cu ale mele si acum are ceva in 5 spite mari.

Link către comentariu

Eu am 195/50-15 pe fabia mea 50kw. Intrucat dimensiunea este chiar mai mica (neglijabil) decat 185/60-14 si janta de alu + cauciuc nu sunt mai grele decat originalele pot spune ca masina merge la fel sau chiar mai usor pe alu. Jantele mele sunt 7j, 195 fiind marimea minima pentru ele. Cauciucul se extinde iar in punctul de latime maxima are ~ 220 mm. Am comparat cu un 307 cu 195/65/15 pe jante de tabla insa 6.5J, caz in care in acelasi punct de latime maxima are ~205mm. Optic roata este mai lata decat spun cifrele.

Si o poza mai veche, din pacate nu se vede mare lucru:

Modificat de Akebono
Link către comentariu

ionutz82: voiam de 195 pe fata si 205 pe spate sau 205 fata/spate - mai mult pt aspect decat pt stabilitate - nu are cum sa fie mai stabila decat este, desi nu exclud si cazul in care ai putea sa ai dreptate :P ( mentionez ca am condus destul de multe masini inainte de a-si schimba jantele si implicit si gumele - evident au trecut la ceva mai lat)

toni: o sa trec... sa vedem care sunt sansele sa il prind pe om pe acolo.... :D

akebono: merci de poza... ce pot sa spun... arata destul de bine... nici nu stiu daca este neaparata nevoie de 16", dar peste ceva vreme, cand o sa ma hotarasc exact ce janta vreau, o sa-i rog pe baietii de la service sa imi puna pe masina - pentru visual check - si de 15" si de 16". din pacate aspectul jantelor este dat de modelul lor... asta nu stiu eu exact. ca sa fiu mai clar : anumite jante de 15" par de 16" datorita modelului si invers. de aceea vreau poze cu masini de la noi,si in plus ca sa si pot intreba proprietarul despre comportamentul masinii :P - stiu ca oricum jantele de 16" imi vor da mai multe batai de cap decat cele de 15" - ca sa nu mai vorbesc de pretul gumelor pt cele de 16" :D

la ce ai pus tu diferenta este infima :

185/60/14 diametru:577,6mm ; circumf:1814,6mm ; rot/km: 551

195/50/15 diametru:576mm ; circumf:1809,6mm ; rot/km: 553

vitezometrul in momentul arata cu 0.3% mai mult (la 100km/h ai 99,7km/h)

probabil din cauza diametrului mai mic ai impresia ca masina trage mai usor.

oricum eu vreau ca janta alu + guma sa fie mai usoara decat janta tabla + guma pt a avea nu numai un plus la aspectul optic ci si la performantele mashinii

pt exemplificare ziceti si voi de cat credeti ca sunt jantele astea

Modificat de c0sta
Link către comentariu

....vroiam de 195 pe fata si 205 pe spate sau 205 fata/spate - mai mult pt aspect decat pt stabilitate

15 tzoli in sus 16 tzoli in jos, daca vrei aspect nu ai cum sa eviti o lasare a suspensiei cu cativa mm. Altfel masina va arata tot ca un Golf Country, chiar si cu jante de 17". Asta este cruntul adevar. Si ma intreb daca esti asa de mazochist incat sa faci acest pas avand in vedere starea perfecta in care se afla drumurile la noi...

Link către comentariu

15 tzoli in sus 16 tzoli in jos, daca vrei aspect nu ai cum sa eviti o lasare a suspensiei cu cativa mm. Altfel masina va arata tot ca un Golf Country, chiar si cu jante de 17". Asta este cruntul adevar. Si ma intreb daca esti asa de mazochist incat sa faci acest pas avand in vedere starea perfecta in care se afla drumurile la noi...

vine si suspensia... dar aia ma usuca mai mult la buzunar... asa ca mai intai doar jantele

si masochist ... who me? ... course i am.... :D :D

eu nu vreau doar sa maresc rotile cu orice pret. daca voiam asta puteam sa pun linistit niste 17" cu niste cauciucuri decente - ca pretz- insa saracuta cu cei 50 kw nu mai facea nimic...

oricum arata mai bine cu jante mai mari decat cele de 14" si cu suspensia normala deoarece roata va fi aproximativ la fel de mare (diferenta in plus sau minus de sub 1%)

dar pana la look-ul ideal, dublat de performante cat mai bune .... e cale lunga, si se cere un teanc de bani.

...poate reusesc sa schimb si motorul :P :P

Link către comentariu

Bun asa, maso... pardon, c0sta. Atunci pune undeva in capul listei de cumparaturi si niste discuri pt spate... ca tare rau arata tamburii aia.

Pentru un look mai agresiv ar fi bine sa cauti niste jante cu ET cat mai mic (saracii rulmenti), sunt de preferat in locul distantierelor.

Offtopic: un motor 1.8T ar merge la fix :D

Link către comentariu

Bun asa, maso... pardon, c0sta. Atunci pune undeva in capul listei de cumparaturi si niste discuri pt spate... ca tare rau arata tamburii aia.

Pentru un look mai agresiv ar fi bine sa cauti niste jante cu ET cat mai mic (saracii rulmenti), sunt de preferat in locul distantierelor.

Offtopic: un motor 1.8T ar merge la fix :D

discuri spate: dap... insa numai la schimbarea motorului - varianta cu 1.8T este cea mai agreata de mine :D:D ... insa pana la motor o sa pun niste discuri spate fake - sper sa nu dau in tzaranaismul/kitschul romanului conducator de DACIA "tunata" sau in cel mai facil caz o sa vopsesc tamburii spate - azi de dimineata am vazut o fabie cu jante de 15" si tamburii/etrierii fata vopsiti - mi-a placut

oricum pun jante agreate de producator - 6,5x15", ET38 sau 7x16", ET35 fara nici un distantier deoarece nu este nevoie - nu vad unde ar avea de suferit rulmentii

offtopic: tre sa ma duc la rar sa mi le treaca in talon? - repet chiar daca sunt agreate de Skoda?

zi-mi impresia ta despre pozele postate de mine mai sus

Modificat de c0sta
Link către comentariu

uite pe 16.....si ceva mai mare decat te bate gandul ;)

Daca te intereseaza jantele de RS da-mi un PM

Modificat de yan
Link către comentariu

Ambele masini de mai sus au suspensie sport cu -. Fara aceasta ar arata altfel.

@c0sta, nu degeaba ti-a spus Bog de rulmenti. La fabia sunt o pacoste mare, cei OEM speram noi din tot sufletul. Orice alungire a bratului fortei impune un stres suplimentar pe rulment.

Eu am ET37 cu 7J, prin urmare roata iese aprox 2cm mai in exterior, la aripa, fata de jante de tabla stock 6J 14" ET55.

Modificat de Akebono
Link către comentariu

.... Eu am ET37 cu 7J, prin urmare roata iese aprox 2cm mai in exterior, la aripa, fata de jante de tabla stock 6J 14" ET55.

say again?.... ET55 ... cred ca este o greseala nu?... din cate stiam eu pe 14" ET35 .... daca nu ai gresit, tre sa recunosc ca am ajuns in ceata deasa... nu ma mai scoate nimeni de aici :)

ai dreptate cu suspensia sport. insa diferenta este maxim -30mm fata de stock. in cazul asta nu stiu daca se poate spune ca se vede urat fara - la suspensie. nu este imaginea cat mai aproape de ideal, insa pararea mea e ca nu se vede urat.

sincer sa fiu pt mine suspensia sport are rolul de a fi o suspensie sport (nu intam in detalii) nu sa imi coboare masina cu cativa mm pentru un efect vizual mai acatarii.

oricum faza cu rulmentii e bine de retinut. habar nu aveam de ea :D

offtopic: exista in Buc. vreo intalnire intre posesorii de fabii? cand?unde?cum?

Modificat de c0sta
Link către comentariu

@c0sta: In Buc. se organizeaza saptamanal o intalnire a membrilor VWFORUM.RO unde mai vin si alti "fabiotzi". Detalii gasesti in topicul "Intalnire saptamanala". Te asteptam!

Link către comentariu

Imi cer scuze. 45 am vrut sa spun. Totusi nici asta nu este corect. OEM ET-ul corect este 43.

Suspensia sport este mai joasa nu din motive de aspect ci datorita aerodinamicii. Ea este desigur si mai dura dar aici nu exista dubii.

Orice suspensie mai scurta trebuie sa fie automat mai tare, de asta am spus suspensie sport cu - :offtopic:.

Fabia RS nu are o suspensie diferita mult de varianta civila, este doar mai tare. Asta insa se intalneste si la motoarele diesel. Din punct de vedere garda la sol cred ca RS-ul sta la fel cu civilele.

Link către comentariu

DRAPAR: merci... o sa ma uit, si daca se potriveste cu programul meu sigur vin

Akebono: merci de explicatii

jantele tale sunt cumva acelasi model cu cele din poza (din cate imi dau eu seama acelasi model este pe ambele fabii)

Modificat de c0sta
Link către comentariu

Da, sunt modelul din poza, doar ca acolo probabil sun 17" + eventual distantiere.

Link către comentariu

dap... stiam ca sunt de 17"... i'm a good observer :offtopic: :D

ce firma... etc...

Link către comentariu

Ronal 7. Sa stii ca sunt si alte modele mai faine :offtopic:.

De exemplu Ronal 38.

Link către comentariu

sicer sa fiu eu voiam wolfrace suzuka (poza1) insa nu fac decat pe 15" sau 17"

OZ antares - nu se mai fabrica :)

as opta insa pentru una dintre urmatoarele (pe 7jX16" toate)

poza 2: wolfrace f1 drift

poza 3: mak matrix 5 sau 8( 5 cu 5 spite, 8 cu 8 spite)

poza 4: mak X-treme (silver) sau X-treme racing(graphite)

poza 5: borbet type FS

poza 6: AWS dakar

poza 7: MS blade

poza 8: MS jag

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!