Jump to content

Schimbare antigel

Valentin
 Share

Postare recomandată

Tocmai am schimbat si eu antigelul in week-end. Am folosit G12 culoare rosie. Nu am folosit o marca anume, pur si simplu am cautat sa fie G12 si atat.

Pentru schimbarea antigelului am procedat astfel:

- am desfacut termocupla, iar de acolo a curs o cantitate de aprox 2,5 l lichid. (ATENTIE: deschide-ti capacul de expansiune la inceput, inainte sa desface-ti termocupla !!!)

- pentru o golire cat mai multa a lichidului de racire am suflat in vasul de expansiune, pe acolo pe unde se face alimentarea cu lichid de racire, si a mers perfect.

- am completat cu antigel aprox 2.5 l

In urmatoarele zile as vrea sa merg sa vad cam pana la ce temp imi va tine antigelul.

O zi buna.

Au intrat doar 2.5 l ? In instalatie intra vreo 5-6 litrii deci nu poti spune ca ai schimbat antigelul. De asemenea daca ai avut g11 inainte, si cum tu nu l-ai inlocuit complet si acum ai pus g12 e posibil sa faca o reactie neplacuta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Valentin

27

• v@sy

12

• taz21

9

• sebastian_alex

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Stiu k nu pot spune ca l-am aschimbat, ok l-am completat :)

Legat de faptul ca inainte am avut G11, ala dupa parerea mea e diluat si mama lui pt ca de 2 ori am completat cu cate 2 litri de apa distilata cand am schimbat termocupla.

Sper sa nu faca vreo reactie neplacuta, pana acum se comporta normal, bine am facut doar 10 Km. Ma gandesc ca imi dadeam seama cumva daca era vreo reactie adversa.

unde mergi sa masori pana la ce temperatura tine?

Ca sa masori pana la ce temperatura este in parametri antigelul mergi la service-ul ala de pa Bulevard de langa Clinic Invest. E un service de face schimbul de ulei. Unui prieten de-al meu nu i-a luat nimic ca sa ii masoare.

Link către comentariu

Daca masina e din 97 sigur aveai G12 ( din 96 e recomandat G12) , daca a fost adusa din strainatate si nu a trecut pe la vreun romanas destept (ca mine de ex vezi post 168 )

Cel care l-ai scos ce culoare avea ? Daca era rosu sau roz era G12

Apropos , pe bidonul de antigel care l-am bagat eu scria ce e valabil 5 ani, asa o fi ?

Modificat de passat19tdi
Link către comentariu

Ca sa masori pana la ce temperatura este in parametri antigelul mergi la service-ul ala de pa Bulevard de langa Clinic Invest. E un service de face schimbul de ulei. Unui prieten de-al meu nu i-a luat nimic ca sa ii masoare.

Ca o completare se mai gasesc in hypermarket-uri eprubete cu functie de densimetru care iti indica pana la cat rezista antigelul . Pret pana in 10 lei.

Link către comentariu

Multumim Tracto, este o idee foarte buna si ceea ce ai spus tu.

Am schimbat si eu becul de la pozitie. Becul pt faza lunga este H4. :lol:

Link către comentariu

Ce legatura are antigelul cu becul de pozitie?

Te rog sa fii On topic.

Link către comentariu

Bine am sa fiu on topic dar te rog sa ii vezi si pe ceilalti care nu sunt on topic.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

la golf 4 e dificil sa umblu pe la radiator,sa schimb antigelul?

adica e mai bine sa apelez la un service sau pot sa fac asta si in parcare?

Link către comentariu

sal sunt posesoru unui golf 3 motor 1.6,am schimbat distributia si am facut si schimbu la antigel,asa zisu mecanic mea bagat numai antigel concentrat este ceva grav???

Link către comentariu

Eu am o sticla de Aral concentrat si scrie pe ea "a nu se folosi nediluat". Daca e concentrat inseamna ca rezista pe la -70gr.

Unde gasim temperatura asta?

Eu am facut proportia de 1:1 cu apa distilata si rezista pana la -35gr..

Link către comentariu

salut razvan pentru motorul tau antigelul trebuie folosit diluat cu apa in proportie de 50% "fifty-fifty" .dat de manual

Link către comentariu

• 1 month later...

Am schimbat lichidul de racire astazi si am pus aprox. 3.5 litri de antigel nediluat plus aprox. 2 litri de apa distilata. E ceva mai concetrat decat am citit in posturile anterioare este aprox. 63% antigel si 37% apa distilata? Care credeti ca pot fi efectele?

Link către comentariu

rezista pana la o temperatura mai mare

Modificat de ovidiu89
Link către comentariu

Salutare. am tot citit posturile de mai sus si inca sunt nedumerit.vreau sa completez cu un pic de antigel cu norma VW TL 774 D/F (roz). este vreo problema daca completez cu acest tip de antigel?in masina am tot antigel roz ,Aral parca.

Link către comentariu

in mod normal nu ar trebui sa fie nici o problema. stiu ca g12 difera usor in compozitie in functie de producator dar cred ca se poate poate folosi de oricare atata timp cat e G12.

Modificat de omu_negru84
Link către comentariu

La ce perioada sau nr de km se schimba antigelul ? L-am schimbat si eu anul trecut in toamna si am facut vreo 30k cu el

Link către comentariu

Vezi aici. Eventual masori si tu temperatura la care ingheata.

Modificat de divinewind
Link către comentariu

• 7 months later...

daca pe capacul de langa vasul de expansiune scrie g11 trebuie sa bag g11 sau merge si g12 ?

Link către comentariu

Merge si g12 doar in fazul am spus DOAR in cazul in care instalatia este curatata la sange pentru ca g11 in contact cu g12 reactioneaza urat.

Link către comentariu

Daca nu reusesti sa cureti instalatia foarte bine iti recomand G12+ si e mult mai bun fata de G12(G12+ merge amestecat cu G11 spre exemplu cand vrei sa completezi).

Link către comentariu

Si cand curati instalatia nu uita sa fie caloriferul deschis, adica sa dai drumul la caldura la maxim.

Link către comentariu

Caloriferul interior de la golf 3 nu este prin robinet. Apa circula tot timpul prin el. Rotita din interior doar dirijeaza aerul sa treaca sau nu prin acel radiator.

@zipp

G11 nu reactioneaza cu G12+ ? daca reactioneaza cu g12 nu vad de ce nu ar reactiona si cu g12+

Link către comentariu

Tracto sunt foarte sigur pe ceea ce am scris mai sus, ti-am atasat o foto cu ce scrie pe bidonul de g12+

click aici --> g12+

Link către comentariu

• 4 weeks later...

salutare

ajutati-ma cum sa schimb anitgelul din motor ....

am schimbat distributia si am pus anigel roz (anti coroziune )

iar acum toata rugina s-a dizolvat si antigerul imi e ca rugina .vreau sa il schimb ...dar inainte sa pun antigel nou as vrea sa spal tot motorul si radiatorul

cum sa porcedez...?

varianta e simplu pt radiator .....desfac furtunele sus si jos si il spal pana iese apa curata ...

dar cu motorul cum procedez?

sa scot termostatul .si sa ma apuc de spalat de la vasul de expansiune pana o sa iasa apa curata la furtunul ce merge in radiator?

Link către comentariu

scoate termostatul pune inapoi furtunele baga apa distilata, faci catziva km cu masina ca sa mearga apa pe instalatie dai jos apa mai repeti inca o data procedeul si daca ai si un compresor sa-ti suflii instalatia e ideal. Dupa care pui inapoi termostatul bagi antigel inapoi pe instalatie astepti sa deschida termostatul si completezi daca mai e nevoie si cam atat. Nu e nevoie sa mergi sute de km cu masina ca sa cureti ci iesi undeva sa-i dai o tura sau daca vrei poti sta la relanti si o mai turezi fara sa faci o plimbarica, acuma ramane totul la decizia ta.Bafta

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!