Jump to content

Schimbare antigel

Valentin
 Share

Postare recomandată

Ai grija cind da frigul sa nu inghete.

Cind vezi ca mai scade pui antigel mai concentrat. Daca nu scade scoti un furgun mai golesti ceva din el si la fel completezi cu concentrat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Valentin

27

• v@sy

12

• taz21

9

• sebastian_alex

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vezi ca sunt in comert niste chestii cu care se masoara pana la ce valoare cu minus rezista concentaratia facuta in masina e vreo 5 10lei maxim. E ca un tub cu o pompita ca sa scoti lichid iar in tub e o chestie ca o pluta gradata. E utila.

Link către comentariu

Eventual pe la service-uri se gaseste asa ceva. Densimetru e denumirea:

http://www.autoschrott.ro/index.php?act=go...ductid=U_679180

Numai ca ala era pt electrolitul din baterie nu antigel.

Sint parca si asa ceva facute pt antigel...daca nu refractometru...

http://www.autoscan.ro/Refractometru_antig...cid_baterie.htm

Modificat de Moog
Link către comentariu

Este exact ca cel pt. Baterie arata ca si cel din primul tau linc numai ca are alta gradatie si compusul din pluta aia e altul. Sunt tot in genu si pentru taria alcolului:)

Link către comentariu

Sal, acum 2 saptamani am observat ca nivelul lichidului era foarte scazut, abia daca se mai vedea in vas, am complectat cu apa distilata si am mers asa, pana acum nu a mai scazut decat foarte putin, este vreo problema daca voi continua sa merg la fel ceva timp ? adica cu mai multa apa decat cu antigel ?

Vedeti ca nu trebuie sa consume asa mult antigel.. defapt nu prea trebuie sa consume, vezi sa nu ai scurgeri cumva pe la vreun furtun, radiator, pompa de apa, etc.. sau in cel mai rau caz sa ai garnitura de chiulasa faramata ... dar aici s-ar face o presiune mare in furtunele de la instalatia de racire (mai mare decat normal)

bafta

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut , ce antigel trebuie se pun la un golf 3 , motor 1.8 benzina , din 93 ? Stiti ceva mai ieftin ? Nu are rost sa pun antigel scump acum pentru ca pierd apa ( foarte multa ) si masina sta doar in fata blocului pentru ca trebuie sa schimb si ambreiajul . Vreau sa pun acum ceva mai ieftinache pana o duc ( marti sau miercuri ) la service .

Modificat de marga4433
Link către comentariu

Daca te duci asa repede in service cred ca poti sa pui doar apa distilata daca nu sunt temperaturi sub 1-2 grade celsius.

Link către comentariu

Pune orice antigel ieftin, sa nu-ti inghete...pe la Iasi au fost si temp. pe "-" deja...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am luat antigel de la Carrefour, 7 lei sticla de 1 l, problema este k nu e ceea ce imi trebuie mie pt golf 3, si anume VW 12.

Sper sa nu inghete in iarna asta. Aveti ceva parerea despre asta ?

Am sa ma pun zilele astea sa schimb si eu antigelul.

Link către comentariu

ce ai luat tu e de o calitate mai slaba si cel mai probabil nu e acelasi tip cu ce ai in motor (g11 sau g12). vezi de care ai tu in instalatie, daca nu stii sau le-ai mai amestecat trebuie sa speli instalatia si sa pui de acelasi tip si de o calitate mai buna (daca tii la masina ta). 1.5 litri de antigel decent e peste 20 de lei iar HEPU G12 sare de 30.

PS: g12 are culoare rosu-roz

Link către comentariu

Asta de l-am luat eu e de culoare albastra.

Stiu ca este de o calitate mai slaba dar pe el scrie ca rezista pana la -30'C. E facut undeva pe langa Pitesti...

Link către comentariu

Focusdesign 1.9 GTD

Este un antigel G11 care este un agent coroziv pentru aluminiu (bloc motor si radiator) si cred ca la asta se refera cand se spune "calitate slaba" nu neaparat la temperatura de inghet.

Link către comentariu

Deja m-am interesat ca sa iau alt antigel, costa 13-15 lei si este rosu, sper ca asta sa fie bun. E G12, ceea ce se recomanda pt Golf III.

Acum ramane sa vad cum ma dscurc la schimbarea antigelului, am inteles ca se scoate un furtun ce vine in partea de jos a radiatorului, undeva intr-unul dintre colturi.

Link către comentariu

Ideal sa desfaci si termostatul ca sa poata sa curga tot.

Link către comentariu

Ideal sa desfaci si termostatul ca sa poata sa curga tot.

Cum se face? Unde se gaseste? Poti sa pui si o poza? Eu auzisem ceva de desfacerea furtunului de la pompa de apa ca sa curga tot.

Link către comentariu

Se desface si furtunul dar ca sa se scurga tot din motor trebuie desfacut si termostatul. Cred ca la tine e asa:

post-65440-1287673102_thumb.jpg

Modificat de cristi-bv
Link către comentariu

Acum 3 ani am cumparat masina din semnatura din Franta, ca omu' gospodar am shimbat aproape toate consumabilele printre care si antigelul,am scos antigelul care avea o culoare roz si foarte limpede ,nu am reusit sa-l scot pe tot asa ca a mai ramas ceva in motor si fiind mai slabut la punga dupa efortul cu achizitionarea am pus antigel albastru de 2 lei, au trecut asadar 3 ani si am citit topicurile despre antigel de pe forum .In ziua urmatoare am schimbat antigelul.Am scos o substanta de culoare neagra si tulbure si multe bucati mici de cauciuc,am spalat bine motorul si am bagat G12 cum defapt scrie si pe vasul de expansiune, deocamdata nu mi-a aparut nici o fisura ( si nici nu mi-a inghetat motorul in iernile trecute ). ASA CA AVETI MARE GRIJA CE BAGATI IN MASINI SI CUM .

Link către comentariu

Vezi ce bine e cand neamtul iți spune ce tip de antigel trebuie sa pui

Link către comentariu

Acum 3 ani am cumparat masina din semnatura din Franta, ca omu' gospodar am shimbat aproape toate consumabilele printre care si antigelul,am scos antigelul care avea o culoare roz si foarte limpede ,nu am reusit sa-l scot pe tot asa ca a mai ramas ceva in motor si fiind mai slabut la punga dupa efortul cu achizitionarea am pus antigel albastru de 2 lei, au trecut asadar 3 ani si am citit topicurile despre antigel de pe forum .In ziua urmatoare am schimbat antigelul.Am scos o substanta de culoare neagra si tulbure si multe bucati mici de cauciuc,am spalat bine motorul si am bagat G12 cum defapt scrie si pe vasul de expansiune, deocamdata nu mi-a aparut nici o fisura ( si nici nu mi-a inghetat motorul in iernile trecute ). ASA CA AVETI MARE GRIJA CE BAGATI IN MASINI SI CUM .

Aceeasi prostie era sa fac si eu legat de antigel, gasisem eu vezi Doamne o oferta la Carrefour cu 7 lei sticla de 1 l de antigel, l-am si luat.

Dupa ce am consultat pe aici pe forum m-am hotarat sa nu il pun pe ala ci mai bine sa iau unul G12 de care trebuie.

Dupa ce te-am auzit si pe tine cu ceea ce ai patit o sa fiu mult mai atent la ceea ce bag in masina. O sa am mare grija asa cum ai spus.

Link către comentariu

salut sunt nou pe site in caz k nu fac ceva regulamentar :D.am si eu o intrebare.am un golf 3 1.6 ABU si vreau sa-mi schimb antigelu,ce fel de antigel am nevoie ?daca ma poate ajuta si pe min careva.multzam fain :lol:

Modificat de gurghy_clau
Link către comentariu

Tocmai am schimbat si eu antigelul in week-end. Am folosit G12 culoare rosie. Nu am folosit o marca anume, pur si simplu am cautat sa fie G12 si atat.

Pentru schimbarea antigelului am procedat astfel:

- am desfacut termocupla, iar de acolo a curs o cantitate de aprox 2,5 l lichid. (ATENTIE: deschide-ti capacul de expansiune la inceput, inainte sa desface-ti termocupla !!!)

- pentru o golire cat mai multa a lichidului de racire am suflat in vasul de expansiune, pe acolo pe unde se face alimentarea cu lichid de racire, si a mers perfect.

- am completat cu antigel aprox 2.5 l

In urmatoarele zile as vrea sa merg sa vad cam pana la ce temp imi va tine antigelul.

O zi buna.

Link către comentariu

Pune G12,recomand HEPU la bidon de 1,5 l

e cel mai scump..azi am luat ceva german la 1 litru...15 lei....g12 nu face numai hepu.serviceurile numa d-ala baga...stiu ei de ce... :icon_thumright:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!