Jump to content

reglare avans

d@n
 Share

Postare recomandată

se poate regla avansul la motorul specificat in topic - 1.6i AKL 1998 benzina 102Hp

am BC si nu am delcou din cite am observat eu si altii, cu toate astea la un service skoda mi s-a spus ca nu e reglat cum trebuie avansul (fara sa fie desfacute capacele de pe motor pe de o parte, iar pe de alta parte comportamentul masinii indica un avans prost regla - parca se ineaca, consum mare, putere scazuta)

e posibil sa se poata regla avansul de undeva (???) sau ECU face treaba asta??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Care a fost cauza care a generat aceasta problema? Din senin? Ai schimbat distributia de curand?

Eu stiu ca la masina ta avansul nu trebuie reglat, ci doar distributia trebuie sa fie pusa la punct. O cauza ar putea sa fi sarit distributia de la punct. Ar merge sa fie verificata! Ai verificat presiunea in cilindri?

Ai vreo eroare stocata? Ma gandesc sa nu fie o problema cu vreun cilindru (bujie, bobina inductie) si sa iti mearga in 3 cilindri.

Link către comentariu

am o eroare de la sonda lambda - scurt la plus - ~5V in loc de maxim 1V

Link către comentariu

• 4 months later...

Am si eu o intrebare: maine imi fac distributia,trebuie reglat si avansul??sau trebuie doar pusa la punct si atat? Imi e frica sa nu mearga mai prost decat mergea atunci cand nu aveam distributia schimbata,si intreb si eu ca poate mecanici astia nu au habar,desi lucreaza doar cu vw si audi.Sper sa mearga cum mergea si inainte ,ca eram f f multumit de ea.

ps: motor tip AGU 1.8 T 20v .Va multumesc pt ajutor!

Link către comentariu

Trebuie pusa la punct si atit.

daca greseste cu un dinte se modifica avansul +/- cu ... ceva, si o sa simti putin.

Link către comentariu

• 8 months later...

Cred ca nu mai are rost sa detaliez, deoarece se inteleg din titlu.

Vineri imi schimb curea distributie si curea transmisie. Se va face o reglare a avansului sau daca e bine pusa cureaua, nu mai trebuie.

Am gasit un post (Reglare avans) in care se zicea ceva de dinti, sa nu fie gresiti...sa incerce sa-mi explice si mie careva ca habar nu am.

Multumesc!

P.S. banuiesc ca daca eu ar trebui sa reglez avansul, atunci toate benzinarele ar trebui s-o faca. Sau ma insel?

Modificat de darkblack
Link către comentariu

In primul rand este vorba despre motoare diferite. In al doilea rand, cel care a deschis topicul respectiv nu prea se pricepe la un motor 1.6 aspirat normal, dar se pricepe la unul 1.8 turbo. Si-n plus de asta topicul acesta este la subiect.

Revin cu intrebare...ce inseamna 'distributie pusa la punct?'. Adk scoate cureaua si pune una noua. Nu vad cum s-ar misca rotile dintate.

Poate e cineva mai intelegator si poate explica intreaga operatiune.

Link către comentariu

Faptul ca motorul este sau nu este turbo, nu prea are legatura cu aprinderea. In consecinta, daca nu este vreun motor mai "special", dotat ca pe vremuri cu delco, nu ai ce avans sa reglezi. O pui la punct si gata.

Asta ar fi trebuit sa intelegi si din postul meu de mai sus.

LE: subiectul este acelasi; Daca se regleaza sau nu avansul.

Link către comentariu

Si pana la urma 'a o pune la punct' reprezinta testul acela cu stroboscopul conectat la bujii?

Link către comentariu

a pune la puct inseamna a trage la semne axul(sau axele)cu came si vilbroken-ul,adica pe 0.

am o eroare de la sonda lambda - scurt la plus - ~5V in loc de maxim 1V

din cauza sondei defecte se manifesta motorul asa.

Link către comentariu

• 2 years later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!