Jump to content

Anvelope All Season

buzud
 Share

Postare recomandată

As zice sa facem diferenta intre tractiune (mai ales la masini 4x4, 4motion etc, fata de 4x2) si franare, stabilitate pe uscat/ud/zapada, manevre de evitare samd. Un 4x4 iti poate da o falsa senzatie de siguranta, fiind mult mai eficient la plecare si accelerare, poate mai eficient si cu all season decat un 4x2 cu anvelope de iarna. Dar aici se termina avantajele.

Iarasi, anul acesta avem o iarna in care este zapada, sunt si vor fi temperaturi scazute. Anii trecuti cu ierni calde puteau fi un argument pentru a incalta masina cu all season si ele se descurca onorabil in anumite conditii. Insa nu pot fi la fel de eficiente si pe asfalt de 60 de grade vara si iarna la -10 grade, ca cele de vara/iarna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

3 hours ago, cristi511 said:

Am rulat mai multe seturi de nexen de iarna, pe diferite dimensiuni, absolut 0 probleme.  Asta pe vremea cand pretul era absolut imbatabil. Pe de alta parte in cam toate testele Alpin sunt in top iar eu le consider maxim mediocre. 

In urma cu multi ani de zile, aveam Octavia 2 masina de serviciu. Aveam Alpin de iarna, cauciucuri noi venite cu masina. Nu stiu daca era exclusiv din cauza gumelor (eu cred ca era o combinatie si cu sasiul masinii , fiind usoara..), dar comportamentul iarna era groaznic ! Veneam dupa Laguna 2 cu cauciucuri de iarna Continental sau ceva de genul (bune), care era ca trenul pe sina, exemplar comportament iarna.
De atunci am zis ca nu imi voi lua niciodata Alpin-uri de iarna, am ramas cu impresia de cele mai scumpe cauciucuri de iarna si cu un comportament de avelopa de 2 bani !

Link către comentariu

@vizitator comparatia ta nu-si are rostul ! Opel corsa fwd cu mma de 1200 kg ( in cel mai bun caz) versus un 4wd cu mma 2800 kg

Modificat de Baxxon
Link către comentariu

Si masa ridicata ti se pare un avantaj la franare? Nu as prea crede..

Link către comentariu

Daca nu esti zmeu pe drum si stii sa anticipezi franarea , parerea mea e ca greutatea te ajuta prin forta de apasare . Eu asta am constatat dupa ce am condus masini usoare si masini grele , in plus exista un atuu la 4wd , ca ai frana de motor pe toate 4 rotile , pe cand la fwd  e nasol ca fuge spatele imediat .

Link către comentariu

Greutatea mare este un dezavantaj in aproape toate situatiile

1 hour ago, CristiALF said:

In urma cu multi ani de zile, aveam Octavia 2 masina de serviciu. Aveam Alpin de iarna, cauciucuri noi venite cu masina. Nu stiu daca era exclusiv din cauza gumelor (eu cred ca era o combinatie si cu sasiul masinii , fiind usoara..), dar comportamentul iarna era groaznic ! Veneam dupa Laguna 2 cu cauciucuri de iarna Continental sau ceva de genul (bune), care era ca trenul pe sina, exemplar comportament iarna.
De atunci am zis ca nu imi voi lua niciodata Alpin-uri de iarna, am ramas cu impresia de cele mai scumpe cauciucuri de iarna si cu un comportament de avelopa de 2 bani !

Posibil sa fii fost masina, am avut si eu o Octavia 2 1.6TDI noua, foarte prost sasiul, frane foarte slabe, ampatament mic (console lungi), o barca.

Link către comentariu

1 hour ago, CristiALF said:

Cred ca glumesti.

Alpin e de 2 bani?😀

Am un set vechi, cred ca are DOT 2019, inca au profil legal, ti le trimit cadou sa faci o proba, fac fata mai bine decat Tigar si altele  din gama aia de pret noi.

Scumpe, scumpe, dar lumea cumpara inclusiv CC-uri. Oare de ce? Ii pacaleste Michelin pe toti?

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   6 membri

• adrian_mm89
    • mad_kat
    • marius1982.11
    • Baxxon
    • 13nicu
    • dercos
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!