Jump to content

Anvelope All Season

buzud
 Share

Postare recomandată

Cred ca am avut si eu Tigar de iarna, acum multi ani. Pe un Polo 1.2 insa, cu care mergea taica-miu fata-fata prin oras si pana la tara. S-au descurcat, nu impresionau cu nimic dar nici nu au dezamagit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce all-season nu sunt bune pe masini puternice si sunt bune pe masini cu motor mic ?

Link către comentariu

De unde ai tras concluzia asta?🤔

Fiecare cm in minus la distanta de oprire conteaza atat pe o masina puternica cat si pe una mai putin puternica. Ca asa, toate se invart :))

Link către comentariu

1 hour ago, vizitator said:

Da, sunt bune pe masini cu motoare slabe si prin orase . Este total neindicat sa le pui pe masini cu motoare puternice

Pai de aici ... intreb si eu ca sa invat 

Link către comentariu

Logica este cred: Masinile puternice pot ajunge mai repede la viteze mai mari. 

Cam ca logica conform careia ALH-ul are pe fata discuri de 280 si VR6-le de 312, nu? (ALH stock - editat :D )

Doar ca pe zapada te duci la fel de sanie cu ambele ... 

Modificat de mad_kat
Link către comentariu

Haha, banuiesc ca a facut afirmatia asta prin prisma faptului ca daca ai o masina puternica esti tentat sa o calci si inevitabil vei ajunge in situatii limita mult mai usot decat soferul tipic al unui logan 0.9 turbo sau polo 1.2 MPI, pe aia degeaba o calci, ca nu pleaca nicaieri sau nu repede :)) . O spun asta din proprie experienta. Cu ambele se poate ajunge la situatii limita, insa probabilitatea e mai mare la o masina mai puternica si atunci e recomandat sa pui niste anvelope care iti dau cele mai mari sanse de a mentine situatia sub control, respectiv de iarna sau de vara, nu ceva intre cele 2 care e buna la de toate dar nimic WOW. 

Putem intra in polemici de genul: da, dar o anvelopa all season de la un brand de top e mai bun all arounder decat una dedicata sezonuluii de la un brand "ietin" si poate e valid argumentul dar irelevant.

La mers de mosneag toate anvelopele sunt bune, lafel si sitemele de franare. Limita lor de performanta in conditii de siguranta le deosbeste.

PS: @mad_kat, am postat in acelasi timp. Am fost si eu tentat sa spun chestia cu franele, insa la frane diferenta MAJORA care o face intre unele mai mari si altele mai mici e limita la care ele for intra in brake fade ceea ce chiar nu e cazul pe zapada. Toate masinile moderne au capabilitatea de a bloca complet roata, ceea ce insemna ca au putere de franare ambele, insa nu toate au puterea sa o faca ore in sir.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• mihai.onu94
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!