Jump to content

vw passat 2011 2.0tdi-fum albastru in mers

alx77
 Share

Postare recomandată

am nevoie de ajutor 

am observat ca masina scoate fum albastru in mers cateodata 

mai exact cind incerc sa accelerez 

ma poate ajuta cineva sa imi spuna in mare despre ce ar putea fi vorba?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Teoretic fumul albastru este de la consumul de ulei (motor / segmeti uzati) .

Practic pana nu desfaci nu ai de unde sa stii .

Poate fi si turbina care sa fie uzata si sa scape ulei .

Cati KM (reali) are masina si daca o ai de noua sau e luata la SH ?

Link către comentariu

masina are 190000 de km

problema e ca nu scoate fum non-stop numai citeodata cind o accelerez

masina merge f bine nu da nici un semn ca ar avea ceva

Link către comentariu

Daca km sunt reali 100% nu ar trebui sa existe probleme la motor .

Mai degraba turbina sa fie cu probleme si in ture sa bage putin mai mult ulei in admisie .

O poti curata si sa vezi cum sta treaba cu ea .

Cam cat ulei consuma masina ?

Link către comentariu

km sunt reali

nivelul la ulei este ok

pina acuma nu am completat niciodata

Link către comentariu

Geisterfahrer

Aoleu....cum sa nu fie segmentii dusi la 190000km?? Eu nu pot decat sa sper ca a mea ma va mai duce atata :D

Link către comentariu

nu cumva nu mai ai filtru de particule pe ea?

daca l-ai anulat fizic masina va scoate fum

Link către comentariu

Geisterfahrer a mea are cam tot atatia km pe bord(reali sau nu asta nu stiu si nici nu ma tare intereseaza sa aflu ca nu vreau sa imi fac sange rau ) si nu da semne de nici un fel de oboseala fum sau orice altceva. e sprintena ca a unui amic a caruia are in jur de 40 de mii.

celalalt passat pe care l-am avut are 300 de mii din care 200 de mii i-am facut eu cu ea. si crede-ma ca si aia toarce ca o pisica.

nu cred sa fie km rulati problema la alx77, totusi e ciudat ca trece acel fum albastru de filtrul de particule

Link către comentariu

Geisterfahrer

Daca filtrul nu e anulat (lipseste) atunci nu imi explic fumul. Daca DPF-ul e infundat si pentru un motiv oarecare nu isi mai face regenerarea, ar trebui ca presiunea de iseire sa fie mai mica ca cea de intrare. Dar asta nu explica fumul...

Daca se poate reproduce problema, mergi la un service, eu asa as face.

Link către comentariu

Aoleu....cum sa nu fie segmentii dusi la 190000km?? Eu nu pot decat sa sper ca a mea ma va mai duce atata :D

Nu mai speria omul aiurea .

Doar a spus singur ca nu completeaza cu ulei .

Si oricum mi se pare aberant ca la o masina la care distributia se schimba la 150 / 180000 km sa pice segmentii la 190000 .

Link către comentariu

off: Faci mai intai segmentarea la 190.000 si la 210.000 schimbi distributia :)

Link către comentariu

Intrebari :

Fumul albastru al da atunci cand schimbi treapta de viteza si motorul este sus in ture (gen 35/4000 rpm) ?

Sau da la orice schimbare de viteza indiferent daca o urci in ture sau mergi normal ?

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

eu am observat la primul meu Golf 6 (acum sunt la al 4 lea ), ca scotea fum albastru cand acceleram daca era in timpul regenerarii filtrului de particule..

si intr-adervar doar cand acceleram, cred ca trebuie mers constant la 2500 ture.., pana se termina procesul.., sau ar fi de preferat, daca se poate..

era 2.0 tdi, 81kw.., 97.000 km reali, masina merge foarte bine si acum , are cam 140.000 dar e la altcineva..

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Detin un GOLF5 TDI BLS DPF, care scoate fum albastru cand motorul e cald, fumul are un miros ciudat, dar e posibil daca am DPF sa am si fum pe teava de esapament? In VCDS imi apare filtrul la 15%, dar nu inteleg fumul albastu.....Am verificat existenta acelui fagure prin flansa de la turbo, si se pare ce e acolo....

Link către comentariu

• 10 months later...

Salut ....din pacate ma confrunt cu aceiasi probl...Detin un touran din 2011 masina are 170000 si nu completez ulei,,,,timp de cateva zile nu am probl cu ea cateodata imi da deodata fum albastru intepator si cand o turez pe loc pana in cele 2500 de turatii nu mi sta constant motorul imi oscileaza turatia dar nu mult efectiv motorul simt ca nu merge rotund....??????????

e posibil sa se blocheze unul din injectoare????????si sa se manifeste in acest fel?

Link către comentariu

Fereasca Dumnezeu cum te sperie unii oameni , cum sa faci segmentare la motor la 190000 km !!! Pai e caruta sau VW ? 

Pentru cel cu problema cu fumul albastru , e mult mai ok sa mergi in service cu ea de pe acum sa vezi despre ce este vorba sa nu cada altceva , cand ai putea sa previi !

Link către comentariu

Am mers in service dar mi au zis ca nu ma pot ajuta cu nimik ca ea nu face mereu si cand face chestia asta e de cateva min.

Link către comentariu

nu....e un fum intepator miroase a motorina nearsa si cand are nebuneala si cand sta pe loc da un fum de te sperii.......si miroase a motorina...cineva mi a zis ca e un injector care face panarama adica se blocheaza

Link către comentariu

• 6 years later...

Am pățit și eu așa ceva, dar când motorul trecea de 80 de grade, s-a dovedit a fi turbina, uzat lagărul dinspre partea de evacuare, remediul : schimbat miezul turbinei și gata. 

Scotea un fum pe accelerație de nu se mai vedea in spate nimic 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!