Jump to content

Blocare usita alimentare combustibil

codz
 Share

Postare recomandată

Am vorbit la doua service-uri VW.Cei de acolo vor sa merg prima dată cu mașina pentru diagnoza, plătesc verificarea și apoi sa revin în alta zi, pentru a rezolva problema, plătind din nou, manopera și piesa înlocuită în loc sa rezolv totul, prima data.Ei zic ca poate fi problema și de la cablaj deși le-am spus ca portierele și haionul/ușa de la portbagaj se deschid/închid fără probleme din închiderea centralizata.

Eu cred ca ar fi bine sa comand piesa originala și sa rezolv problema, la prima vizita la service, eventual un alt service autorizat.Gresesc dacă procedez asa?Mulțumesc frumos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

F l o r i n

Posibil da. Teoretic este motorasul defect, practic diagnoza ne spune mai exact dacă acesta este problema sau nu. Mai mult ca sigur este servomotor defect 

Link către comentariu

Vin si eu cu niste detalii si explicatii legate de inlocuirea actuatorului buclucas, pe care l-am schimbat recent, preventiv. Fiind o problema comuna la generatia asta de Golf, si cum masina personala are deja niste ani adunati, m-am gandit ca mai bine inlocuiesc piesa si stau linistit, mai ales ca vine vremea buna, o sa incep sa fac drumuri mai lungi si pentru 214 lei (cat am dat eu pe actuator in varianta originala), chiar nu merita sa risc sa ajung pe undeva unde sunt nevoit sa alimentez si sa ma trezesc ca nu pot baga combustibil si sa imi fac nervi cu "deschisul" usii de alimentare prin metode neortodoxe care sa aduca doar extra daune in zona respectiva. 

Sunt tot felul de filmulete cum anume se inlocuieste actuatorul, insa niciunul nu prezinta ce este de facut in cazul unui Golf Variant. Deci mai jos o sa explic cat de usor este. Chiar mai usor din punctul meu de vedere decat in cazul unui hatch, unde pleiada de video-uri prezinta tot felul de metode, aplicate de fiecare in parte, cum a considerat. 

De la bun inceput pot spune ca nu trebuie absolut nimic demontat din portbagaj. Deci niciun panou lateral, niciun un plastic, nimic. Cam in 10-15 minute puteti rezolva lezer inlocuirea.

In primul rand va trebui sa scoateti usita de alimentare, cu tot ansamblul acela de cauciuc de protectie din jurul gurii de alimentare. Cum anume se face asta e general valabila, puteti cauta fix aceasta parte, in multele videouri de pe net. 

Apoi desprindeti actuatorul de pe caroserie si indepartati protectia de cauciuc (cea rotunda) ce este pe firul piesei. Si imediat veti vedea ca mufa este vizibila. Se poate atinge, este aproape de gaura de acces, insa nu veti putea efectiv prinde cele 2 picioruse de deblocare si sa scoateti mufa. 

01.thumb.jpg.24d9678174f0a8bd1884dd4eca6d2827.jpg

Mergeti in portbagaj si indepartati capacul de acces catre stopul din partea dreapta. Puteti trage putin de marginea acelui decupaj si bagati mana. Eventual daca aveti o sursa de lumina, puneti-o acolo in spatele capitonajului sa va fie mai usor. Pe nervura de metal din partea de sus, puteti pipai si ajunge la un dop/clips tip bradut. Acesta tine practic fixat pe caroserie mufa "mama" de la cablul actuatorului. In poza de mai jos am incercut exact despre ce vorbesc.

02.thumb.jpg.89703d2972de990cd765bd676c6273f5.jpg

Este cam singura prindere de acest fel de acolo deci e usor de gasit prin pipaire. Impingeti acel clips si dupa ce s-a desprins, cablul va avea o cursa mai lunga, astfel incat, prin acea gaura de acces (din prima poza) sa mai puteti trage de tot amsablul de cablu, pana ce mufa "mama" ajunge la margine si sa puteti declipsa mufa "tata" ce vine pe firului de la actuator.

Ca idee, sa nu scap mufa "mama", in momentul in care am tras-o pana la marginea acelei gauri de acces, acel clips tip bradut m-a ajutat sa agat mufa de marginea gaurii. Astfel am putut sa declipsez vechiul actuator si sa il pun pe cel nou. Ulterior am pus totul la loc. Adica pus la loc clipsul tip bradut pe acea nervura de metal, pusa protectia rotunda de cauciuc pe gaura de acces de pe caroserie, montat ansamblul capacului la loc.

La fel de bine, mai puteti face si urmatorul lucru, dupa ce ati declipsat mufa actuatorului. Reveniti in spatele capitonajului din portbagaj si prindeti la loc mufa "mama" pe acea nervura de metal. Introduceti cablul actuatorului prin gaura de acces si fiind firul destul de lung, va ajunge suficient pentru a-l putea manevra in mod usor in spatele capitonajului, astfel incat sa introduceti mufa de la actuator, in mufa "mama" deja refixata pe caroserie.

Link către comentariu

Azi s-a rezolvat și la mine problema cu clapeta exterioara de la rezervorul cu combustibil.

A fost defect motorașul.Este oxidat consistent în interior ceea ce a dus la blocarea lui.

Motorasul este conceput necorespunzător asa ca permite infiltrarea apei în interiorul carcasei  sale,mai ales daca este expus la jeturi de apa asa cum am făcut eu, din ignoranta, când am spălat masina.Spal masina, săptămânal iar după ce fac plinul de motorina, cel puțin o dată pe lună, pana acum, spălăm la spălătoria auto, și zona bușonului de la rezervor unde uneori mai picura putina motorina când alimentez pe care o șterg imediat cu hârtie însă am considerat ca dacă mai aplic un jet de apa cu șampon la spălătoria auto va fi și mai bine și în plus se va păstra curat și orificiul de lângă bușon, existent în garnitura de cauciuc.Sigur ca pe viitor nu voi mai face asa ceva ci voi șterge o laveta umeda cauciucul garniturii iar pentru acel orificiu, voi turna cu grija, apa călduță, ca să fie tot timpul curat.

Sper ca experienta mea negativa sa fie utila altora pentru a evita sa facă asa ceva.

Demontarea motorasului se face doar din exterior.Nu se demontează tapițeria din portbagaj.Se desface cu doua obiecte din plastic, late, folosite simultan, capacul din plastic montat pe suportul  clapetei exterioare de la rezervor apoi se scoate prin forțarea cu grija, suportul din plastic al clapetei de la rezervor și în final urmează și motorașul sa fie extras afara.

Link către comentariu

Buna,

am dat jos capacul de la stopul din dreapta si din pacate spatiul este prea mic pt a putea face ceva. Mai este si acest modul in calea mufei, pe langa care e destul de greu sa ti faci loc.

imi scapa mie ceva?

IMG_0909.jpeg

Link către comentariu

cine a zis ca se da jos stopul ?

Link către comentariu

Ma refer la capacul de plastic din spatele stopului. Poza este dinspre stop catre mufa motorasului 

Link către comentariu

LA g7 motorasul se schimba prin afara, dai jos plasticul de langa gatul rezervorului.,

Link către comentariu

DUB77, tu ai banuiesc Golf 7 Hatchback (deduc asta din semnatura). La Hatch nu poti face operatiunea descrisa de mine cu cateva posturi mai sus. Am si specificat faptul ca explicatiile mele vin pentru Golf Variant, unde ai ceva mai mult loc/spatiu in spatele capitonajului din dreapta si astfel exista loc de manevra prin "capacul/decupajul" din portbagaj al stopului. 

O diferenta majora tine de locatia unde sta efectiv mufa de la actuator prinsa/pozitionata pe caroserie, cu acel clips tip bradut.

La Hatch este direct pe caroserie, chiar langa/in spatele rolei de la centura de siguranta.

01.thumb.jpg.9fbdb4fd60b71603d2a039c049928737.jpg

In schimb la Variant este pe acea nervura de metal, indicata de mine in poza de la postul anterior legat de inlocuire.

Avand Hatchback, cauta tutoriale de cum se schimba acest actuator si in functie de filmuletele gasite si felul cum a abordat fiecare problema, vei putea alege cum iti este si tie mai usor. Nu de altceva, dar tutoriale video cap-coada sunt doar pentru Hatchback-uri, deci ai din ce alege. 

Link către comentariu

Salut , si la mine la kodiaq se blocheaza usita la rezervor , stiti cumva cam ce operatiune presupune schimbarea motorasului ? Multumesc 

Link către comentariu

DA, ca la toate, se da jos capacul din jurul gurii rezervorului si se schimba motorasul.

Link către comentariu

@LUFY si eu am tot variant, dar cum se vede si in poza, nu am loc sa baga mana pe langa acel modul

@Al Bundytoata lumea pune poze clare ca mufa se afla in interior si tu continui sa sustii ca motorasul se schimba doar daca dai capacul din jurul gurii rezervorului jos

Link către comentariu

Păi da. Dai capacul jos. Iar la mufă ai acces prin interior. Deci, nu îl poți schimba fără să dai capacul jos. Vb de g7 scurt. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!