Jump to content

Octavia 3 -LOL- alba

doggy

Postare recomandată

In sfarsit reusesc sa incerc sa imi prezint masina. Sa va povestesc cum am ajuns sa iau masina. Acum 1an si jumatate aveam un focus 1.6TDCI 105cai din 2005 luat SH in 2008 si ma tot batea gandul sa il schimb(cautam motive, ca nu mai incape caruciorul bebelusului + alte bagaje, etc). Doream un passat de maxim 2 ani, nu mai mult de 100000km si maxim 14-15000E. Sincer erau foarte putine, chiar le numarai pe degetele de la o mana. Intre timp un coleg isi comandase octavia 3 si din vorba in vorba, am ajuns sa ii cer cat mai multe detalii(motor/pret/etc). In final am tras o fuga la dealer in galati sa vad cum arata si cum se misca. Asa ca dupa ce am vazut masina si am facut un test cu 1.6TDI, pentru ca 1.2TSI nu avea, am ajuns sa imi conving sotia sa ne schimbam rapid masina, bineinteles in prealabil facusem niste calcule.

Asa ca pe 1 iunie 2013 am dat comanda si in jur de 10 iulie am fost sa o ridic. 

Skoda Octavia 3 Elegance

- 1.2TSI/105CP  - 80% merg in oras si restul inafara. Pentru nevoile mele clar nu as fi mers pe diesel.

- alb candy - dupa mici contre cu sotia, ea vrea o culoare si eu alta culoare, am zis nici ca mine nici ca tine si am luat alb candy si nici 300E nu am mai dat pe culoare. Dar sincer nu regret asta, vine foarte bine atat timp cat masina e curata

- jante velorum 16" - cele pe 17 nu imi placeau

- echipare elegance - mi se parea cea mai OK din punct de vedere optiuni/pret

- + cateva optionale: volan piele 3 spite cu comenzi, scaune incalzilte fata, bolero, protectie cu fata dubla portbagaj, elemente suplimentara sasiu

As mai fi luat din pachetele de la skoda daca erau disponibile cand am comandat masina, dar au inceput sa apara in configurator abia cand am primit masina.

Mici imbunatatiri, stiti voi fiecare cu pasarelele lui:

- un mic aspirator - nu are rost sa specific din ce cauza :D

- becuri faza scurta Philips H7 X-treme Vision, 12V, 55W

- led-uri pentru toate becurile din interiorul masinii, mai putin la cele din usi

- presuri cauciuc interior  -  pe perioada iernii chiar era nevoie

- protectie praguri si aparatori noroi  -  la vechea masina s-a simntit absenta lor

- tips-uri spate  -  un test sa vad cum ajunge coletul, doream sa fac o comanda mai mare

- folie geamuri  -  sa bata cat mai putin soare in ochi lu bebe

- senzori spate OEM cu afisaj pe bolero  -  i-am ales dupa montarea foliilor pentru ca era cam incomod de parcat pe timp de noapte unde nu era lumina de loc

- huse piele interior  

- set jante tabla 15" + michelin alpin 4 (acum sunt la vanzare pentru ca am trecut pe 16" velorum cu care a venit masina)  

- amortizoare capota  -  cadou la jantele HAWK 17"

- jante hawk 17" + GoodYear EagleF1Asymm2    

- TPMS, HHC, Cornering + multe alte prostii - ca se poate

Inca o pasarica ar mai fi, xenon cu led line. Dar aici e mai complicat pe langa faruri si becuri(care le gasesti pe multe site-uri), e nevoie si de cabluri, senzori si apoi daca centrala mea se potriveste. Multe semne de intrebare.

Pana acum am in jur de 20000km si o zgarietura pe portiera stanga spate din prima luna, cu un consum inafara de 5-5.5l si in oras media de 7-7.5l.

Sa stiti ca nu prea am timp de facut poze ca la carte, asa ca nu va suparati de claritatea lor.

post-44557-0-32544700-1426151466_thumb.j

post-44557-0-97297200-1426151482_thumb.j

post-44557-0-94325600-1426151488_thumb.j

post-44557-0-32100100-1426151494_thumb.j

post-44557-0-68922300-1426151499_thumb.j

post-44557-0-04754700-1426151507_thumb.j

post-44557-0-00235800-1426151512_thumb.j

post-44557-0-94521800-1426151517_thumb.j

post-44557-0-92353500-1426151523_thumb.j

post-44557-0-68462300-1426151529_thumb.j

post-44557-0-42353200-1426151534_thumb.j

post-44557-0-14790400-1426151546_thumb.j

post-44557-0-78863900-1426151551_thumb.j

post-44557-0-67056400-1426151618_thumb.j

post-44557-0-96632700-1426151624_thumb.j

post-44557-0-99969300-1426151645_thumb.j

Link către comentariu

Frumoasa masina, frumoase jante - numa bine pot arata la CTC-ul de acasa cum arata -

Trebuie sa vedem , poate intro zi cu soare ne intalnim cu ele, un white candy si un moon white, ambele cu jantele Hawk !

Sa o folosesti sanatos si multi km fara incidente ;)

@zgarietura laterala: ai remediato sau nu e adanca ?

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos. Cat mai multi km fara probleme. 

Ps. M-a impresionat lista de dotari !

Link către comentariu

ToniM, nu am remediato, e destul de adanca pentru ca nu iese cu un polish. Nu am incercat sa repar zona sa nu iasa tiganeala dar parca nici sa vopsesc toata usa din prima luna nu imi venea, chiar daca aveam CASCO.

Link către comentariu

Scaunele asa sunt ele? sau sunt imbracate in huse? daca da, imi poti da un link, par destul de ok in poze. Aveau pt mai multe tipuri de masini ? Eu as vrea pt un polo..

Link către comentariu

cum am zis si mai sus, husele au facut parte din imbunatatiri si le-am luat de la http://husa-auto.ro/si le-am montat eu. Are pentru aproape orice tip de masina din ce am vazut pe site. Vezi ca au si pagina de facebook si acolo sunt mult mai multe poze parca.

Link către comentariu

Eu am mai pus Sun&Pack (jaluzea pentru luneta) si Sunset (geamuri tenta inchisa); Vara merg cu jaluzeaua ridicata, mai putina lumina si caldura in masina, la cat de mare e luneta.

Ne poti spune cat au fost husele? pe site-ul lor nu gasesc un pret referinta. 

As vrea pentru Fabia.

Link către comentariu

Super masina! Daca nu sunt eu prea curios....cat a ajuns sa coste masina cu toate optionalele de mai sus?

Link către comentariu

warlock

pretul difera in functie de ce fel de huse vrei si ce material. Ai un configurator la ei pe site http://husa-auto.ro/configurator-de-huse/si iti poti configura ce doresti acolo, ai vazut ca sunt mai multe colectii: classic, alcantara, leather look, etc si dupa ce le trimiti lor configurarea ei iti spun pretul(cel putin asa a fost la mine). Pe mine m-au ajuns un pic peste 500E parca. Daca cineva vrea pretul exact-exact sa imi zica si o sa caut prin emailuri. Oricum mai ceri o reducere ceva, erau chiar si aici pe forum si spuneau ca dau 8% reducere. Le-am spus ca am aflat de ei de aici de pe forum si mi-a facut discount.

Link către comentariu

Superba...poate vii si tu la intalnirea vw care are loc Duminica dimineata la Ambasador.

Link către comentariu

Daca tot s-a mai incalzit o incerc sa ajung si eu intr-o duminica.

Link către comentariu
cristiansen077

Salut, arata foarte bine masina...si husele sunt super.

Referitor la faruri, te pot ajuta, centrala poate suporta fiind echipare elegance. Cred ca ar fi o investitie utila comparativ cu altele, dar tu stii cel mai bine. Bafta!

P.s. eu resimt lipsa xenon ului pe actuala masina, chiar si in conditiile in care am schimbat becurile cu unele osram nightbreaker unlimited, care conform review urilor par cele mai bune becuri la momentul actual. Black pack nu vrei sa i pui? Ar da bine in combinatie cu jantele...

Modificat de cristiansen077
Link către comentariu

Pentru faruri iti recomand un set de lupe bi-xenon Morimoto instalate in farurile originale iar pentru dayline exista pe piata niste benzi siliconice  foarte similare cu ce vine masina de fabrica . Am montat unui prieten pe o Fabia lupe de 2,5" (posibil ca tie sa iti incapa si cele de 3") si sunt foarte aproape de bi-xenonul OEM. Toata distractia nu cred ca te va costa mai mult de 1000 ron , comparand cu pretul unui kit complet OEM cred ca este rezonabil.

post-134401-0-51955600-1426336308_thumb.

Link către comentariu

Dar dar risti sa ai probleme cu centrala el daca pui xenon aftermarket. E ca la lotto. Poti sa tragi paiul scurt si sa ti se arda ceva in ea sau sa iti mearga....intreaba-ma cum stiu... :)

Link către comentariu

Momentan in legatura cu bixenon-ul o sa mai astept, nu e graba mare. Poate gasesc pe cineva care a facut retrofit sa ii cer mai multe detalii. Din ce am citit si pe alte forumuri nu am vazut pe nimeni sa fi facut acest retrofit. Vazusem la golf7, dar la skoda inca nu. Daca e sa montez clar va fi ceva OEM si sa arate ca si cand a fost pus din fabrica.

Link către comentariu

O poza cu masina curata si cu vechile jante. Si inca o poza cu un consum mediu, stiu ca unii vor zice ca e mare, altii ca e mic :D .

post-44557-0-54006000-1426501314_thumb.j

post-44557-0-89787800-1426501357_thumb.j

Link către comentariu

Stai linistit, e in regula consumul, nu uita ca ai media 38km/h pe 3800km. 

Pentru mine, e inca placere sa conduc Octavia, chiar daca a trecut aproape 1 an.

Link către comentariu

La mine mai e un pic si fac 2 ani, dar tot o placere este sa o conduc mai ales cand drumul e bun si nu e plin de gropi.

Link către comentariu

pai pana iesi iti rupi masina, si uite asa nu iti mai vine sa pleci :))

Link către comentariu
  • 2 months later...

se pare ca, consumul mediu a mai scazut cu 0.1 fata de ultimul long term :D.

post-44557-0-19299900-1433235182_thumb.j

Modificat de doggy
Link către comentariu
  • 1 year later...

deja am depasit 3 ani, in jur de 35000km si a 3 revizie la Ivas(se pare ca in alta parte nu mai ai unde sa faci revizia in Galati atat timp cat esti in garantie). Am ajuns si la un consum de 6.9 in 2913km.

2.jpg

Link către comentariu

Tot e foarte bine. Eu nu vad consumuri sub 9 in oras in aceasta perioada :) C'est la vie.

Apropo cei de la IVAS sunt niste jepcari. Am sunat ieri sa imi faca un update de soft la masina si mi-au cerut 100e pentru asta. Oamenii "e nebuni".

Link către comentariu

totusi e diferenta mare de la 1.2TSI  la 2.0TDI si pe deasupra si GTD.

sincer, mie IVAS mi s-au parut jepcari de foarte multa vreme. Acum ca au  ramas si singuri pe partea de reprezentanta(garantie) or sa fie si mai si.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!