Jump to content

2009 Audi RS6 C6 - the Great White

mik15

Postare recomandată

Salutare colegi,

m-am gandit ca ar fi momentul sa ii fac si aici o scurta prezentare,  asadar este un model 2009, complet stock, istoric complet la Audi si inca in garantie extinsa pana in Octombrie, 2015, asta a si fost un element decisiv in luarea deciziei de a-l achizitiona, pentru ca e din in ce mai greu sa le mai gasesti cu garantie. Din pacate nu mai poate fi extinsa intrucat are deja o varsta si cca. 115k km(acum are deja 118k km).

Ce mi-a placut la ea, in afara de garantie, este faptul ca este stock, scaunele fata bucket, interiorul Exclusiv cu piele pe bord, soft close la usi, black optics package, jantele pe 20, 3G, volanul flat imbracat in Alcantara ca si schimbatorul de viteze, keyless entry, buton start/stop iar restul cred ca sunt cam standard.

Sunt foarte incantat de masina si cu exceptia unei scurgeri de ulei pe la carcasa filtrului de ulei, pana acum nu am avut alte neplaceri, problema a fost remediata la dealer si cu aceasta ocazie i-am facut si service-ul de 120k care urma sa fie in Aprilie, dar am preferat sa il devzansez putin pentru a sti ca e totul in regula cu masina si sa ma pot bucura de ea pe deplin.

I-am facut un detailing complet, un kit de LED-uri la interior + lampile de la placuta de inmatriculare, i-am schimbat butonul start/stop care avea o mica zgarietura, o folie ceramica 30% care aici e un must have, urmeaza sa ii schimb padela de pe volan de pe partea dreapta care ramane blocata si poate in viitor un stage 1 la 670hp.

Ar mai fi de refacut volanul, Alcantara arata foarte bine dar se si uzeaza mai repede fata de pielea normala, pe schimbator e ok, insa volanul e ceva mai uzat si desi au readus-o cei de la detailing la viata, tot nu ma satsiface.

Ca si comparatie cu RS6 C5-ul dinainte, C6 e cu mult peste la toate capitolele, saltul a fost foarte mare din partea celor de la Audi cand au dezvoltat acest model, daca C5 parea a fi fost facut la repezeala fara ca platforma sa fi fost gandita pentru un asemenea motor, putere si utilizare la C6 pare ca totul a fost gandit mai intai sa sustina puterea unui RS si apoi restul gamei, masina se simte super bine legata, sasiul si caroseria fac fata cu brio puterii si unei utilizari agresive in acelasi timp fiind foarte buna si ca o masina de familie, destul de confortabila la drumuri lungi, atat timp cat drumurile nu sunt prea denivelate :).

In weekend am fost la un eveniment de drag racing unde am reusit un 12.9, un rezultat ok cred pentru o prima participare, prin comparatie erau si doua M5-uri model 2014 care au scos 12.8, un CTS-V de 609cp cu care m-am dat si l-am facut la ultimele runde, dar si un Golf R 2014(PP Performance, probabil vreo 450cp) care a scos 11.9 sau un pick-up truck care a reusit 12.7 :) .

A fost doar pentru distractie si nu fac din asta un scop, eram doar curios sa vad ce poate, mi-a placut insa ca are consistenta in a scoate aceasi timpi chiar daca sunt runde succesive si nu sufera de heat soak, cum grav suferea C5-ul in aceleasi conditii.

Sa punem cateva poze, astea sunt de dinainte de detailing si folie, voi face unele fresh curand sper.

25zs9l3.jpg

i40dv5.jpg

mbidug.jpg

2a5iqmb.jpg

2dtbmf.jpg

500ph.jpg

2l9gx9d.jpg

Si aici 2 filmulete de la drag, in primul VS CTS-V-ul unui prieten, este varianta de 609cp pentru Middle East. El a avut cel mai bun timp 12.7, dar pe care nu a mai reusit sa il reproduca, aici am avut un timp de reactie slab insa timpul final al meu a fost de 12.94 la 185kmh, iar el a avut 12.98, la 181kmh. Variatia lui a fost intre 12.7 si 13.3, la mine intre 12.9 si 13.09, deci o consistenta mult mai buna, asta asa de dragul statisticii :) .

Iar aici contra unui Chevy Silverado parca, care a scos 12.7, evident nu era camioneta lui Joe de la ferma cu care duce laptele, ci una modificata bine :), pana si zgomotul evacuarii mele e suprimata de a lui.

Modificat de mik15
Link către comentariu

Salivam...pai...nu ramane nimic de zis decat...distractie placuta! :)

Link către comentariu

Deci, deci, deci...  :icon_thumleft:

Fa in continuare ce faci, ca faci bine!

Link către comentariu
lambda_dryver

Dreamcar, ce sa mai...!! Sunetul ala ridica parul pe spate. :))

Sa o stapanesti sanatos si sa-ti ofere cat mai multe senzații tari, cat si kilometri in siguranta cu familia!

Tine-ne la curent cu ce ii mai faci pe parcurs, pentru ca sunt s-asa destul de rare astfel de proiecte!

Modificat de lambda_dryver
Link către comentariu

Foarte  tare masinuta

Sa o stapanesti sanatos 

Sunetul e demential...

Link către comentariu

Chiar ma gandeam cand iti vei cumpara una :), ca si soft pe viitor daca vei vrea iti fac o SINGURA recomandare  MRC TUNING si ATAT !

Link către comentariu

multumesc pentru urari  :icon_thumleft:

@TudorM - multumesc, asta vreau si eu cat mai multa vreme :)

@lamda_dryver - e mult spus proiect, mai mult de stage 1 nu prea am de gand sa ii fac nimic, nu sunt genul sa modific o asemenea masina prea mult, imi place deja cum e si nu as vrea sa alterez ideea de masina oarecum confortabila, rapida si de familie.

@quattro3001 - da, stiu, din pacate MRC nu are filiale pe nicaieri, probabil ca ar trebui sa le trimit ECU, uite ca nu ma gandisem la asta, o sa le dau mail sa vad daca ar merge asa.

Am fost zilele trecute la Open Haus days organizat de Audi, cu ideea de-a vedea noul S3, si cum am intrat am vazut noul RS6(cel fara facelift), tot unul alb si am uitat complet de S3 sau de orice altceva mai era pe acolo, nu era niciun R8, iar orice altceva e sub RS6 in opinia mea, ca si pachet per total, asta a fost si ramane dreamcar-ul meu :). Imi plac si toate celelalte si ideal ar fi sa ai si un R8 sau RS5 sau macar un RS3 sau TTRS, dar daca este sa aleg doar una atunci ar fi RS6 pentru mine.

In final am mers si cu S3-ul cel nou, la cateva zile dupa ii ajunsese unui prieten care il comandase acum cateva luni si am fost super incantat de masina, mi-a depasit asteptarile si il vad mai bun ca R-ul, mai ales ca aici cel putin vine cu faruri full LED, Navi, Panoramic, side assist si altele care la R nu sunt nici in lista de optiuni si la un pret sub R-ul de top de aici.

Link către comentariu

Exceptionala masina !!!... altceva...n-ai ce sa zici...

Un MARE BRAVO !! pt achizitie !!

100000000 km fara incidente !!  :cheers:

Link către comentariu

la masina asta nu cred ca impozitul e problema, mai degraba asigurarea...dar daca-ti permiti o asemenea masina , ma gandesc taxele sunt ultimile probleme la care sa te gandesti :))

Link către comentariu

WOW ! WOW !!! Ce bijuterie si ce scaune si ce sunet !! Ce sa mai :)) pff cred ca îți aduce zâmbetul pe fata in fiecare zi :D la MRC ma gândeam si eu - RS'urile sunt specialitatea lor. Sa te bucuri de ea ! Bafta

Link către comentariu

Avand in vedere participarea la o cursa de drag race nu mai bine foloseai functia de lauch control? Masina pleaca mult mai bine decat reusesti tu sa pleci cu ea din acceleratie si este mult mai usor sa reproduci accelasi timp cu mici variatii.

Link către comentariu

Aici nu se plateste impozit iar asigurarea este cam ca si in EU. 

Nu are functia de launch control si chiar de-ar fi avut-o, e destul greu sa o folosesti la evenimente de genul acesta pentru ca uneori poti astepta si 30-40 sec pana se aliniaza si celalalt la start si iti dai seama ca nu poti sa stai cu masina in LC atat de mult, sau se aliniaza atat de repede ca nici timp nu ai sa il activezi, nu am vazut nici pe cei care aveau functia sa il foloseasca, probabil tocmai din aceste motive.

Cum am spus, stiu de MRC de la cei de pe forumul rs246 din UK, si stiu cat de buni sunt, nu degeaba au castigat 7 ani consecutiv titlul de cel mai bun tuner Audi, dar din pacate nu cred ca o sa se poata.

Modificat de mik15
Link către comentariu

Foarte frumoasa masima ! Sa o stapanesti sanatos ! Cred ca este mult mai fun pe un circuit sau un drum virajat..nu mi-o lua in nume de rau, insa cu automata la drag nu mi se pare nimic deosebit..parca alta e sa pedalezi tu :D multi km fara probleme !

Link către comentariu

Fondatorul MRC Tuning este romanul Mihnea care acum este stabilit in romania ! Lasa-mi un PM si te iti spun despre ce este vb !

Link către comentariu

Foarte frumos,stock arata extrem de bine , ai gasit o masina foarte buna , rar gasesti masini bune aici !!!...

P.s-ma bucur ca ai reusit sa dai rs-ul celalalt , a avut un pret excelent,ma uitam zilele trecuta , eram interesat acum de el !!

Link către comentariu

mersi, imi pare rau ca nu a ajuns la un pasionat ca tine, din nefericire a ajuns la niste samsari(care au pozat in pasionati) care au dat km inapoi si au revandut-o, daca stiam ca se ocupa cu asa ceva nici nu le-o dadeam, au fost alti 2 tipi intersati dar samsarii au fost mai rapizi. Dupa ce au luat-o de la mine la nici 2 zile era din nou pe site si mi-au zis cativa prieteni din micul club RS6 format aici de mine ca i-au si sunat sa ii "certe" iar ei se jurau ca sunt km reali, cat tupeu pe ei...  Poate ajunge actuala la tine daca vei fi interesat :) .

Modificat de mik15
Link către comentariu

da, da Mike, nu uit  :)

btw - am gasit un kit de la aquamist la cca 6500Ron cu tot cu montaj, nu mai retin, tu la ce pret l-ai gasit?

Modificat de mik15
Link către comentariu

570eur kit+ controllerul safe injection 179eur + 70eur solenoid...

819eur fara montaj...

P.S. Is in Olanda/Germania next week...ne bagam la o cafea sau tu esti tot la caldura din Emirate...

Modificat de msclemike
Link către comentariu

O mașină cu adevărat deosebita!!!impecabil, un vis pentru foarte multă lume

Sa ai parte de mulți km cu ea și fără nici un incident! !!!

Link către comentariu

Mike - as vrea tare mult sa fiu in Germania sau Olanda :), dar doar in Iunie ajung pe acolo, poate ne intalnim cumva atunci.

E cam la fel pretul cred dupa ce adaugi montaj.

Conte_Vlad - multumesc mult, la fel si tie!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!