Jump to content

Vw Bora 4motion 2.8i v6 204hp - presiune pe creier

C.T.C.

Postare recomandată

Mda, sunt destul de scumpe insa tot Ebay ramane alternativa cea mai aproape de noi (ma refer la buget). Cautatnd pe net, am gasit un topic pe un site auto c aceasta Bora, cred ca proprietarul este user pe aici pe undeva daca nu ma insel

Ce vreau sa punctez, este faptul ca are lip de Cupra pe buza stock.. stiu ca nu este varianta corecta (avand v6) insa ... la el da bine ??

post-2262-0-45184400-1430919434_thumb.jp

Link către comentariu
  • Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• C.T.C.

81

• bgd_b92

13

• mad_kat

8

• Muraru Dan

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Publicat (modificat)

Salutare baieti, au trecut ceva zile de cand nu am mai vb despre noua mea pasiune .. 

Zilele astea am fost cam ocupat cu serviciul, insa am avut timp sa sun in toate judetele tarii in urma anunturilor de dezmembrat Vw Bora pentru cautarea prelungirii v6. Am gas  in cele din urma, insa cateva centre vindeau cu tot cu bara ( Aradul si TM ) ..nu inteleg de ce, insa este alegerea fiecaruia de a-si vinde marfa iar pe original costa 380 ron 

Nu exagerez, dar am dat peste 50 de telefoane luate de pe net si sunat in vederea achizitionarii acestei prelungiri .

Asta este, o sa mai incerc si zilele urmatoare poate poate. 

Revenind la masina, am comandat pentru saptamana viitoare uleiul si filtru pentru Haldex si totodata caut sa achizitionez pentru spate, cauciucuri 245 /35. Sunt singurele ce sunt ok la acest model de masina .. 

Atasez un filmulet facut ieri, se pot vedea si juliturile de pe jante insa in 2 saptamani poate reusesc sa le fac cap coada si vopsit 

Modificat de C.T.C.
Link către comentariu

Arata foarte bine,felicitari!!

Off Topic:Daca te rog frumos imi spui titlul piesei care se aude in video?? :))

Link către comentariu

Cum ai tras concluzia ca 245/35 sunt cele mai potrivite pt masina ta? Eu zic sa mergi pe 225,40 R18 (banuesc ca ai)

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Arata foarte bine,felicitari!!

Off Topic:Daca te rog frumos imi spui titlul piesei care se aude in video?? :))

Cum ai tras concluzia ca 245/35 sunt cele mai potrivite pt masina ta? Eu zic sa mergi pe 225,40 R18 (banuesc ca ai)

Citeam pe site'uri mai amanuntite de afara, si concluzia este ca pe spate se poate pune aceasta dimensiune. Acum nu stiu sigur cat de reala este treaba asta. insa din ce am citit nu ar influenta in vreun fel Haldexul. Avand in vedere cat merg eu cu masina, as fi dispus sa aduc o schimbare daca este posibila 

http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f14/maximum-front-rear-tyre-width-difference-4motion-60616.html&prev=search  trebuie doar rasfoit putin topicul

App, am uitat sa specifica ca maine imi vine toba intermediara originala v6 (Borla)

. Am comandat-o SH in urma zgomotului pe care o face evacuarea . De la catalizatoare si pana in finala este teava goala, drept pt care am decis sa reduc putin zgomotul.. La accelerari nu se poate intelege nimeni in masina, chiar daca este un sound specific modelului insa mai este si varianta ca toata lumea intoarce capul dupa masina cand se tureaza

Modificat de C.T.C.
Link către comentariu

1919 mm: 215/40 R18 89Y XL - nota LI (!) 
1919 mm: 245/35 R18 92Y XL 

1943 mm: 225/40 R18 92Y XL 
1937 mm: 255/35 R18 94Y XL 

1967 mm: 235/40 R18 91Y 
1961 mm: 265/35 R18 93Y 

1967 mm: 235/40 R18 95Y XL 
1961 mm: 265/35 R18 97Y XL 

Al doilea exemplu (F: 225/40 R18 / R: 255/35 R18) au valori mai apropiate de CR OEM spec timp ce atingerea LI necesar de 91. 

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Maine imi cumpar 2 anvelope de vara marca Vredestein si cu ocazia asta voi vedea si cum se comporta masina. Avand in vedere ca Haldexul nu lucreaza permanent, cu siguranta nu voi avea probleme 

De fapt dimensiunile sunt ok si chiar nu afaceteaza cu nimic comportamentul . Atasez si un link cu compatibilitatea anvelopelor

http://www.felge.de/felgen/database/?manufacturer_brand=VW&select_modell=Bora&pid=1455

post-2262-0-64764300-1431281240_thumb.jp

Modificat de C.T.C.
Link către comentariu

schimba direct jantele cu alt model :icon_thumleft:

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Da, la un moment dat ma gandisem sa-i pun distantiere de 2.5 pe spate, insa neamtul nu a lasat doar aceste dimensiuni stock 225 /40 si cu siguranta masina are si un as in maneca pe partea de tuning.

Ca orice masina de altfel.. 

Pe fata raman 225 /40

Modificat de C.T.C.
Link către comentariu

Bine zis, asa as face si eu !

Felicitari pt masina, cat mai multi km fara probleme !

Link către comentariu

Bine zis, asa as face si eu !

Felicitari pt masina, cat mai multi km fara probleme !

Ms, legat de jante as vrea sa le fac frumoase si sa le vopsesc intr-o culoare mai inchisa.. exact ca in poza asta

post-2262-0-00571200-1431287850_thumb.pn

Link către comentariu

In poza sunt in umbra nu-s vopsite mai inchis :/

Ai o (in)capacitate de a intelege sfaturile ce ma lasa masca...

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Am inteles, insa chiar si in umbra eu vreau sa le vopsesc in culoarea din poza..(daca se poate numi culoare) :) Mie imi place cum dau pe gri, mai ales ca masina mea seamana leit

difera doar stopurile 

Am montat cauciucurile 255 /35. Cam asa se vad pe masina. 

Zilele acestea voi face un filmulet la motor cu un zgomot ce nu am reusit sa-mi dau seama de unde vine cu exactitate. O rola ceva.. 

Cel din CJ mi-a spus ca nu are nici o treaba buna functionare si ca merge asa fara probleme.

Insa vreau sa stiu eu ce si cum

post-2262-0-78185800-1431331701_thumb.jp

post-2262-0-76872400-1431331710_thumb.jp

Modificat de C.T.C.
Link către comentariu
quattro3001

Nu stiu ce va zice haldex ul tau ! Dar presupun ca tu stii mai bine decat noi!

Link către comentariu

Nu am avut o discutie in prealabil despre HALDEX si cred ca este tolerat de aceste dimensiuni, dovada facand si discutiile din forumurile din DE

Se stie foarte bine ca in conditii normale distributia este 95-05, iar cand nu mai exista aderenta ajunge la 50-50. M-am documentat oarecum, pentru ca altfel nu treceam la 255 35, insa in conditii intr-adevar de off pot aparea probleme si nici atunci foarte grave. 

Fiind un sistem de tractiune integrala nepermanenta, rotile spate sunt angajate cand cele de pe fata pierd aderenta insa sistemul isi face treaba pe drumuri acoperite de polei, ploaie, zapada ..Iar pentru aceste valori atmosferice, deja trec la cauciucuri de iarna corect aliniate dupa fabricant

Deci acum este un joc al imaginii |(sa zic asa), sau poate ca nu am de lucru si incerc sa scot din masina cat mai mult pe partea de vizual. 

A sosit si intermediara, sa vad unde o sudez .. ma ajuta cineva? Din Buc?  :)

Link către comentariu
chinto_boss_ro

Haldexul lucreaza la fiecare apasare a acceleratiei e actionat in functie de cat apesi acceleratia si bineinteles in toate conditiile care le-ai mentionat mai sus, cel mai bine se simte pe TDI. eu personal am facut zeci de teste despre cum functioneaza din simplu fapt al curiozitatii.

Ps: super masina.

Link către comentariu
quattro3001

Daca 100 de ingineri au ajuns la concluzia ca o masina 4x4 are nevoie de jante de aceiasi dimensiune si aceleasi dimensiuni la cauciucuri , voi de sunteti de alta parere? Doar pentru ca arata bine ? 

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Poti citi si tu pe forumurile de afara ce spun baietii .. si crede-ma ca am "rasfoit" foarte multe si am cautat discutii si aici (vwforum) 

http://rh-alurad.de/tl_files/gutachten/RZ-049732-B0-041.pdf - aici daca te uiti cu atentie si cauti, vei gasi dimensiunile mele actuale de pe masina 

post-2262-0-60477700-1431423316_thumb.jp BOYSEN (intermediara)

Astazi soseste si filtru cu uleiul pentru HALDEX si stop!! in 3 zile aprox 150 euro (cauciucuri, Haldex, intermediara)

.. ma opresc deocamdata  :winter:

post-2262-0-34793200-1431423320_thumb.jp

Modificat de C.T.C.
Link către comentariu
Publicat (modificat)

Am si kitul de ulei si filtru pentru Haldex, urmeaza sa vad cand le schimb.

Tutorialul de mai jos ne invata cum sa avem grija de masina oarecum si cand sa facem intervalele de service ..mie mi sa parut destul de bun

http://cumfaceu.blogspot.ro/2013/03/plan-de-service-intretinere-revizii.html

post-2262-0-99412800-1431437860_thumb.jp

Modificat de C.T.C.
Link către comentariu
quattro3001

Da am gasit dimensiunile tale de cauciucuri , dar acolo sunt calculate in functie de ET si ce J ul jantei!

Link către comentariu
Publicat (modificat)

De fapt, tabelul spune ca sunt ok pe 8,5j si ET 34, eu am ET 35.. diferenta este de 1mm mai in afara   :) 

Rezulta o diferenta exact ca aici

Fabricant :   255 35 r18  8,5j ET 34

Jantele mele : 255  35 r18  8j  ET 35

Am citit pe un forum ca la masini de generatie mai veche, j'ul este ok cu ET 35 pe aceste dimensiuni. Era mai grav daca difereau cu mult ambele valori

post-2262-0-63968800-1431446611_thumb.jp

post-2262-0-73159800-1431450795_thumb.jp

Modificat de C.T.C.
Link către comentariu

Am montat intermediara, zgomotul s-a redus sesizabil la jumate.. pentru o investitie de aprox 300+ ron este un avantaj fata de cei din masina cat si de PR. Sa nu mai spun de R.A.R. mobil in cazul in care ma opreau pentru verificari

Urc cateva poze din service, sper sa nu se considere reclama.. doar fac cunoscut operatiile aduse masinii.

Urmeaza si HALDEX'ul (ulei /filtru) de schimbat insa nu au cheie speciala. Mai caut :)

post-2262-0-17165800-1431509921_thumb.jp

post-2262-0-19454200-1431509926_thumb.jp

post-2262-0-80590800-1431509933_thumb.jp

post-2262-0-84646200-1431509937_thumb.jp

post-2262-0-65551800-1431509941_thumb.jp

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Gasesc si eu pe cineva unde sa schimb uleiul si filtru la Haldex?

Am sunat la unul dintre cele mai mari service'uri din sector 2 si mi-au spus ca nu au schimbat niciodata asa ceva + ca nu au auzit vreodata de acest cuplaj  :soothe[1]:  Tare ciudat

Fac un apel catre voi, care aveti cunostine in Bucuresti sa ma trimiteti sau eventual o recomandare 

Ms frumos, dau o bere rece

post-2262-0-11211300-1431595442_thumb.jp  255 35 r18

Modificat de C.T.C.
Link către comentariu

Cipos, Alin, sunt cativa care au vazut ceva haldexuri in viata lor ... Vezi prin aria de prestari servicii

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!