Jump to content

Diferente motor 1.4MPi: 60CP/68CP

paul-vw
 Share

Postare recomandată

Salutare! Dupa indelungi cautari nu am prea gasit mai nimic concret. In afara culorii "rosu" cu care este scris i-ul (mpi) si bineinteles diferenta de compresie de la 10 (60cp) la 10,5 (68cp) care da un randament sporit. Cursa si dimensiunile cilindrilor sunt aceleasi, dimensiunea motorului in cm³ e aceeasi (1397) etc... Ei bine, cine comanda raportul ala de compresie marit, ECU? Gen, daca montez pe masina mea de 60cp AZF un ECU de 68cp, voi conduce practic 68 cai frumosi? Ma gandesc ca nemtii au limitat putin puterea ptr concurenta, nu stiu. Voi ce spuneti? Multa bafta pe asfalt!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai raportul de compresie si puterea le comanda fabricantul cand face motorul: cursa pistoanelor si alezajul cilindrilor, grosimea garniturii de chiulasa,etanseitatea supapelor si segmentilor,timpul in care da scanteie bujia, cantitatea dde combustibil livrata de injectoare, nu cred ca daca schimbi doar ecu da putere mai multa la motor.

Link către comentariu

Vezi ca cea cu raportul de compresie mai mare e mai pretentioasa la benzina, ii cam trebuie de 98. Cum spune si colegul, RC e dat de proiectarea motorului, a camerei de ardere, e raportul dintre cele doua volume stabilite de piston in interiorul cilindrului in timpul cursei acestuia.

Pe linga asta difera bineinteles si softul din ECU , are alte curbe de avans,cu cat RC e mai mare cu atat motorul devine mai sensibil la detonatii si bineinteles ca avansul e altul.

Deci nu ai ce sa faci decat swap dar nu stiu cit merita pt 8 caluti amarati.

Link către comentariu

Din cate am vazut, cursa cilindrilor ar fi aceeasi, la fel si dimensiunile acestora. Intr-adevar camera de ardere poate fi un factor major. Mnah, pe langa doar cei 60cp erau bineveniti chiar si 5 in plus cu vreun mic truc :P

Link către comentariu

cauta pe net poate gasesti poze cu aceste doua motoare desfacute,daca nu ai posibilitatea sa le vezi de-adevaratelea pe la serviceuri sau dezmembrari ,si urmareste in mod special designul camerelor de ardere cit si al capului pistonului. Apoi ii schimbi chiulasa cu una de mpi cit si pistoanele, daca difera, ii schimbi si calculatorul si poate o rezolvi ceva mai usor. Dar crede-ma ca 5-7 cai se simt prea vag si dupa scurt timp realizezi ca nu a meritat cheltuiala si bataia de cap.

cel mai bine focuseaza-te pe ideea de a schimba masina cu totul,cu totii ne upgradam ustensilele dupa o vreme. VAG nu a stralucit insa niciodata la motoare pe benzina ,poate te orientezi spre altceva mult mai fiabil si mai potent cu motoare de 1.4/90-100 CP.

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

pot diferi si injectoarele (nu stiu sigur daca e cazul de fata), dar diferenta de putere e data doar de creierul motorului. presupun ca, daca ii faci o re-mapare, tot la 65-68 de caluti ajungi.

Link către comentariu

Degeaba, caii putere la 1.4 ii scoti din grajd pe la 4-5000 ture, pana atunci ei dorm tun, pot sa fie si 100 de caluti...

Link către comentariu

Degeaba, caii putere la 1.4 ii scoti din grajd pe la 4-5000 ture, pana atunci ei dorm tun, pot sa fie si 100 de caluti...

Asta e foarte adevarat.
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!