Jump to content

Ulei B6

Ten2
 Share

Postare recomandată

Uleiul recomandat de VW e 

CASTROL SLX PROFESSIONAL
POWERFLOW LONGLIFE III VW 5W-30

Are ulei de baza inalt HC la care se adauga pana la 25% Bis(nonylphenyl)amine care este un antioxidant de sinteza (eliminate radicals, prevent thermo-oxidative breakdown, controls viscosity increase 

celelate uleiuri contin doar max 1.5%

http://www.castrol.com/castrol/sectiongenericarticle.do?categoryId=9034173&contentId=7063381

Modificat de nec100
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

RadulescuRomulus

din ce stiu, SLX Prof nu se mai fabrica, iar inlocuitorul pt el este EDGE Professional LL3 5w30

Link către comentariu

ai dreptate 

Castrol Edge Professional Long Life III 5W30

dar e din gama professional   nu e edge simplu in general il au reprezentantele  VW  si   TOYOTA

Link către comentariu

SLX Professinal LL III 5W30 am pus eu acum o luna la serpico craiova 91.30lei/litru, l-am vazut cu 58 lei/ litru la un magazin de piese dupa aceea, nu inteleg de ce e asa mare diferenta de pret

Link către comentariu

RadulescuRomulus

personal, nu cred ca ceea ce ai pus la reprezentanta este SLX Prof; maxim e ceva la butoi de 200L.

Iar ceea ce ai vazut la 58lei litru... ma abtin sa comentez.

Link către comentariu

"testul pe axul cu came ...INTRE GIGANTI"

Chestia asta e la misto? Laborator independent?. Nu vad niciunde in document data la care sa facut testul, numele laboratorului, foarte multe detalii lipsesc. Pentru mine e doar o chestie de marketing

Modificat de aradfan
Link către comentariu

personal, nu cred ca ceea ce ai pus la reprezentanta este SLX Prof; maxim e ceva la butoi de 200L.

Iar ceea ce ai vazut la 58lei litru... ma abtin sa comentez.

la reprezentanta m-au intrebat daca vreau la bidon de 1L capsat(91,30 lei) sau butoi(63 lei/litru)

Link către comentariu

Eu de cand pun VAPSOIL 507.00 nu a mai sarit consum-ul de 0.5 l intre schimburi .

Pe cand CASTROL sub 1 l de la schimb la schimb nu scadea .

Link către comentariu

Eu am pus numai castrol 5w30 edge cumparat din Germania la al 3 schimb de ulei am cumparat de la piese auto (16€ lt Italia)pt am schimbat axul exagonal de la pompa ulei imi trebuia urgent.am observat ca motorul este foarte galagios deci calitate de ulei este mai scăzută la vw costa 25€ lt (pacoil fabricat in China )

Link către comentariu

Tu iti inchipui ca VW face filtre? Nu le ia tot de Mahle, Mann sau UFI? Daca vrei oem, atunci cumpara filtru UFI fabricat in Tunisia la mai bine decat dublul pretului unuia Mahle, fabricat in Germania.

am convins am cumparat Mann si filtru de motorina pierdea de atunci pun numai oem

Montaj prost. Este imposibil sa fi fost vina cartusului filtrant.

stiu ca vw nu fac filtre,între Mann aftermarket si Mann vw este diferența mare de exemplu cel AM este lipit la fund cel vw este din plastic
Link către comentariu

EU am pus doar mobil 5w30 eps formula pentru commonrail,la sugestia celor de la reprezentanta.

Nu stiu daca e cel mai bun, ar fi fost mai bun castrol? mai putin zgomotos?

Link către comentariu

Eu unul cand am mers pe Castrol era foarte ok. Am pus VAPSOIL 507.00 si nu sunt multumit deloc de el pentru ca am verificat uleiul si cam mananca. Voi revenii la Castrol.

Link către comentariu

si eu am aceiasi problema dupa schimbul axului hexagonal, desi mecanicul este convins ca uleiul nu are nici o vina, ( am trecut de la fuchs la valvoline ) eu ma gindesc daca acel km facut dupa aprinderea martorului legat de presiunea uleiului sa nu fi afectat in vreun fel parti ale motorului care depind de ungere...turbina funcuineaza in parametri...

Link către comentariu

nu am inteles la tine sa aprins pe maxidot low presiune ulei?daca da cat am mai mers asa?

Link către comentariu

Ati folosit extractor de ulei motor ? Rog colegii care au folosit sau inca folosesc sa spuna aici avantaje si dezavantaje. Ma bate gandul sa achizitionez asa ceva. Ma intereseaza foarte mult daca absoarde tot uleiul din baia de motor. Multumesc anticipat ! 

post-110497-0-84759800-1394994616_thumb.

Modificat de Soferasu
Link către comentariu

Foloseste metoda clasica daca vrei sa nu iti ramana 500 grame ulei in motor.Cu extractorul poti trage din filtu,dar nu ramane mare cantitate.

Link către comentariu

La ultimul schimb de ulei mecanicul a vrut să folosească extractorul, dar am insistat pentru metoda clasică. Îmi pare rău că nu am încercat extractorul, iar apoi să desfac bușonul ca să văd dacă mai curge ceva.

A încercat cineva asta?

Link către comentariu

aprox 2.5 km din virful podului pina la birou...

Modificat de valeriu s
Link către comentariu

cred ca ai pus pe liber, au fost persoane care au mai mers 200m si au stricat Turbina prima piesa ca rămâne fără ungere

Modificat de Valentin
Link către comentariu

turbina e ok, nu am trecut de 1500 de ture, auzisem vag de problema...

Modificat de Valentin
Link către comentariu

15. Butoanele Reply si Multiquote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil. Folosirea nejustificata a quote/citatului, va fi sanctionata cu avertisment verbal, iar in cazul repetarii cu warning;

Urmatoarele abateri vor fi sanctionate

Link către comentariu

• 3 weeks later...

asa cum am spus in urma cu putin timp am schimbat axul de la pompa de ulei + am trecut de fuchs la valvoline, (ambele5w30) rezultat, zgomot foarte pronuntat si deranjant... mecanicul meu imi propune 5w40 tot de la Valvoline sau chiar 10w40 (neavind filtru de particule nu sintem restrictionati la 5w30), intreb insa nu ar fi un stres suplimentar la pompa de ulei si asa carpita, un ulei mai gros ??

Modificat de valeriu s
Link către comentariu

Dacă nu ai filtru de particule, merge și norma VW 505.01 (5W40).

Dacă nu respecți norma recomandată de producător (VW 507.00 sau VW 505.01) s-ar putea să ai probleme cu injectoarele...

Link către comentariu

Salutare,

Am si eu o nelamurire. De curand am facut revizia si nu stiu ce au facut cei din service dar mi-au pus cam mult ulei. Am revenit la ei, mi-au scos 200 de ml, iar acum uleiul este peste zona hasurata, pana la adancitura aceea de pe joja. DIn ce am citit in manual, si din ce mi-au zis si cei din service, reiese ca acea linie marcheaza maximul de ulei, ceea ce ar fi corect, doar ca la mine se intampla ceva ciudat zic eu, si anume: pe o parte a jojei uleiul este la adancitura, iar pe cealalta parte a jojei uleiul depaseste adancitura cam cu 0.5 cm. 

Aceasta diferenta de pe o parte pe cealalta o aveam si inainte doar ca fiind uleiul doar pana la zona hasurata, pe o parte, si pana la adancitura pe cealalta parte nu ma ingrijora. Aveti idee de ce este acea diferenta de nivel pe joja, si mai exact ce nivel ar trebui luat in considerare? cel mai scazut sau cel mai ridicat? 

Credeti ca este periculos sa circul asa cu masina? pana acum am facut in jur de 100 km. 

Multumesc ! 

Link către comentariu

• Ex member a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!