Jump to content

Ulei B6

Ten2
 Share

Postare recomandată

la magazinul de piese de schimb nu cred ca o sa gasesti asa ceva.poate doar la reprezentanta dar mi se pare destul de scump.daca s-ar gasi la noi ar fi minim 400-500 de lei 5 L ceea mi se pare cam mult.eu am pus numai castrol in 137000km(cam 10-11 schimburi)  si nu am avut probleme(alta norma fata de ce iti trebuie tie ca eu nu am DPF).da un telefon si intreaba daca au si te lamuresti.eventual sa ne spui si un pret daca se gaseste asa ceva

p.s. ei recomanda castrol din motive comerciale(probabil au contract cu ei si primesc ceva reduceri)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu raman la parerea mea, verificata pe mai multe vw-uri. Uleiul Motul este/a fost pentru mine cel mai bun ulei. Si imi place sa cred ca parerea mea este obiectiva.

Si ca sa nu fac afirmatii generale, cand spun ulei bun ma refer cel putin la faptul ca zgomotul motorului se atenueaza mult si dispare componenta metalica a sunetului care se auzea de ex cand aveam ulei Mobil 1 si chiar Liqui Molly. 

Modificat de mars01
Link către comentariu

buna.trebuie sa schimb uleiul la un passat b6 1.9 tdi.doar ce l*am cumparat si nu prea ma pricep..ce fel de ulei ar trebuii pus?am inteles ca 5w-40 ii ok pentru acest motor.sfaturi?multumesc anticipat

Link către comentariu

Urmeaza sa fac schimbul de ulei+filtre etc. Ce parere aveti, de fapt ce recomandati in uleiul de motor de la Motul sau uleiul din reprezentanta cu acel bidon gri si cu insemnele VW sau ce insemne or mai fi pe el. Ma gandesc sa trec la 5W-40. Masina a venit cu 5w-30 LL dar prefer sa nu mai continuu cu LL. Mersi mult

Link către comentariu

Intentionezi sa renunti la DPF? Daca nu, te sfatuiesc sa ramai la 5W30

Link către comentariu

Nu vreau sa renunt la DPF. Sa inteleg ca doar 5w30 trebuie indiferent daca e LL sau nu. Atunci cred ca mă bag pe Motul Specific.

Link către comentariu

Eu raman la parerea mea, verificata pe mai multe vw-uri. Uleiul Motul este/a fost pentru mine cel mai bun ulei. Si imi place sa cred ca parerea mea este obiectiva.

Si ca sa nu fac afirmatii generale, cand spun ulei bun ma refer cel putin la faptul ca zgomotul motorului se atenueaza mult si dispare componenta metalica a sunetului care se auzea de ex cand aveam ulei Mobil 1 si chiar Liqui Molly. 

Salut,

Te referi la Motul Specific 505.01 5W-40?

Merci.

Modificat de Laurentiu M
Link către comentariu

Exact acest ulei l-am folosit eu pe "fosta" masina, Passat B6 2.0 cu motor BKP si am fost foarte multumit.

Modificat de mars01
Link către comentariu

Salut baieti. Ma puteti lamuri si pe mine ce tip de ulei folosesc reprezentantele VW? M-am dus la ei sa cumpar ulei pentru masina si cand mi-au spus pretul, am ramas inmarmurit! :blink:  35 € litrul!! I-am intrebat cum se numeste uleiul si mi-au spus ca e un ulei profesional, nu are nume, si nu se vinde decat la ei....Am preferat sa ma duc la un magazin de piese auto si sa cumpar Castrol edge 5w30 cu norma 504.00/507.00

Link către comentariu

sautare! Am si eu o intrebare, daca la un passat cu motor de 2L TDI 2008 CR se poate folosi accelasi tip de ulei cu acceasi norma 504- 507 pe care il folosesc la un PD cu filtru de particule. va multumesc si multi km fara probleme

Link către comentariu

Doar patru posturi mai sus ai răspunsul la întrebarea ta. Ai în vedere că genul ăsta de întrebări, fără o minimă căutare prealabilă, se sancționează.

Sent from my S500 using Tapatalk 2

Link către comentariu

• 2 weeks later...

dupa 8000 km de la revizie am completat cam 1,5L.la revizie am pus  4L de ulei si am schimbat si filtrele

Link către comentariu

Eu am ajuns la minim dupa 21k km. As vrea sa schimb uleiul cu altul mai bun care sa numai fie consumat asa mult. Ce imi recomandati, in afara de Castrol edge longlife5w30 care il folosesc momentan?

P.S. Data trecuta, la 28k km tot la fel, am scos din ea un litru de ulei sau mai putin..

Modificat de razvan3c
Link către comentariu

In primul rand ti-ar recomanda sa-l schimbi mai des, asta daca nu mergi mult pe autostrazi. Eu as pune AMSOIL sau Ravenol

Link către comentariu

Pe autostrazi nu prea merg, dar eu asa am facut de cand am duso la reprezentata aici unde stau in italia, si ei mi-au facut service-ul longlife. Apoi cand am vazut ce "scor" mi-au dat doar la schimbare ulei si filtru, m-am decis sa-l fac la mecanici specializati, care totusi sunt scumpi dar nu ca reprezentanta. Apoi de ceva timp(2, 3 luni) de cand am fost mai activ pe forum m-am uitat in carte si am service Q02 sau ceva de genul, adica la 15k km fix. Oare sa fie si de acolo? Oricum m-am decis  ca de acum sa-l fac la 15k km avand deja peste 110k km in bord..

Valentin, nu stiu daca aici in italia gasesc asa ulei..

Link către comentariu

Daca ai QG0 e indicat sa faci schimbul de ulei la maxim 15.000 km si nu mai astepta sa coboare nivelul la minim, trebuie sa completezi sa ai nivelul mereu aproape de maxim. Poti merge pe orice marca de ulei numai sa respecte norma  507.00 (5w30) daca ai filtru de particule. Bafta!

Link către comentariu

La QG0 se poate merge pe longlife daca se foloseste ulei compatibil. La QG2 nu se poate activa LL, pentru ca-i lipseste senzorul si softul

Link către comentariu

Nu vad foarte bine, insa mi se pare ca ai un QG2. In acest caz poti schimba pe interval LL daca folosesti ulei 504 00 si modifici IC-ul pentru interval LL.

Link către comentariu

Deci asta ar insemna sa schimb cum am schimbat si pana acum numai ca trebuie sa adaug mereu cate un litru intre schimburi...

Imi aduc aminte ca la 15k km am fost pentru o urgenta in tara si adaugasem 250 ml, acum am 21k km si tre sa adaug inca un litru zic eu si poate nu se va consuma si asta pana la 30k km...

Link către comentariu

Eu am avut Castrol si imi consuma destul de mult. Intre timp am schimbat pe VAPSOIL si AMSOIL si nu am mai completat niciodata

Link către comentariu

Service-ul la fel ca mine il ai sau la 15 mii? si tot manca?

Link către comentariu

Eu am 14 mii de km cu castrol 5w30 si nivelul pe joja e spre minim dar nu s-a aprins nimic. Mentionez ca la schimb s-au pus 4 litri fix. Cred ca a papat vreo 500 ml, aproximat cu ochiul :) Ar trebui sa imi fac griji sau sa ma indrept spre alt ulei?

Idee e ca am achizitionat deja pt revizie tot castrol 5w30 dar un "model" mai nou (LLIII).. eu cred ca e marketing, fiind acelasi produs. Il bag pe asta sau il pun pe ocazii? :D

Regards!

Link către comentariu

• Ex member a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!