Jump to content

Ulei B6

Ten2
 Share

Postare recomandată

la mine se afla fix pe linia de sus unde se termina zona hasurata,am aproape 10.000km/6luni si nu am completat deloc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ Alinushu: Las-o asa. La mine e valabil dictonul: la ce merge sa nu umbli, iar la tine e acelasi caz. Preventiv cumpara-ti un litru de ulei sa fie de completat, bineinteles pe specificatiile celui pe care il ai deja in motor. Masina e noua? Pentru ca la mine a inceput sa pape ulei de-abia dupa primul schimb (15000Km), mai precis pe la 22k.

Modificat de obsess3d
Link către comentariu

masina e luata din franta 173.000Km, iar ulei mai am fix 1 litru ramas de la schimb, o am din iunie si de aceia am intrebat cam pe unde trebuia sa fie nivelul

Link către comentariu

eu tot castrpl edge folosesc si inainte am folosit mobil; in2600km mi-a papat 700ml; foarte mult.

de cand folosesc edge-ul, am aproape 10,000 i nimi, desi schimb numai intre 3500 - 4000 turatii.

recomand, edge-ul. is the best

in colaborare cu filtre MAN, e vis. belive me

Link către comentariu

eu folosesc Castrol Edge Turbo Diesel 5w-30 si filtre Mann, cum am zis am aproape 10.000km si nici o completare schimb vitezele cam la 2500-3000.........4000 in situatii extreme

Link către comentariu

am vrut sa spun 5w-40

Link către comentariu

Sal! ce ulei folositi voi la motorul de 1.9L,la mine bag 507.01.

Link către comentariu

cum s-a scris si mai sus ori 5w-40 ori 5w-30 si evident ttrebuie sa respecte si norma aceea

Link către comentariu

• 3 weeks later...

pt Riddler ce tratament i-ai bagat sau ii bagi? la 10,000 si umpic am mai completat si eu.

eu, nu pot intelege un lucru " la ex masinile mele, nu am completat de loc si la asta, trebuie !!! "

Link către comentariu

Salutare,

am tot citit despre uleiuri pe forum dar tot in ceata sunt. Mi-am luat de curand un Passat 2.0 TDI BKP DSG fara filtru de particule, 143000km la bord care a fost adus din Ungaria si vreau sa ii fac schimbul de ulei pentru siguranta. Pe cartea service este trecut pe coperta QG1, iar din ce am vazut, cel din Ungaria facea schimbul la 15000km (nu e trecuta marca uleiului).

Ce ulei pot folosi eu pentru schimb? Nu ca si marca, ci ca norma 50x.xx.

Este dotata masina cu acel senzor in baie pentru calitatea uleiului?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Link către comentariu

Sper sa nu imi mai capat un warn....

Dar exista o intrebare: Sa folosim sau nu aditivi de ulei gen metabond la pasaturile noastre mult iubite?

Ma apropiu de 50k si sunt in cumpana... In carte scrie clar "a nu se baga"... dar sunt curios sa aflu o opinie avizata sau si neavizata despre chestiune...

La fostul Golf 4 am ajuns la 240k fara aditivi si motorul se comporta in continuare excelent, doar ca aparuse mai mult fum ca inainte...

Link către comentariu

Azi dimineata nu am mai avut rabdare si am sunat la Cardinal Motors din Constanta unde am vorbit cu un consilier de service.

Dupa ce m-a intrebat anul de fabricatie si tipul motorului, mi-a recomandat ca uleiul pe care il pun sa respecte norma 505.01 sau 507.00.

A zis ca pot pune oricare dintre ele (mi-a specificat ca cel 507.00 este putin mai scump) si indiferent de cine e produs, important e sa respecte norma. I-am spus ca pe carte scrie QG1 dar mi-a spus ca asta nu conteaza.

Astfel, in urma sfaturilor lui voi face schimbul de ulei cu un Metabond LLX 5W30 la care voi adauga si un tratament aceeasi marca.

Link către comentariu

Stie cineva,uleiul de motor expira?Adica am cumparat castrol edge fur pompe duse iar pe bidon apare data 25.08.2009.Ce inseamna aceasta data?Ca uleiul este expirat sau ca atunci este fabricat?Multumesc.

Link către comentariu

Sa folosim sau nu aditivi de ulei gen metabond la pasaturile noastre mult iubite?

In carte scrie clar "a nu se baga"

Ti-ai rapuns singur cu o parere avizata! Pentru una neavizata mai poti sa-i asculti pe cei care vand asemenea produse

Link către comentariu

Astfel, in urma sfaturilor lui voi face schimbul de ulei cu un Metabond LLX 5W30 la care voi adauga si un tratament aceeasi marca.

Sa inteleg ca consilierul te-a consiliat sa folosesti?

Prin opinie avizata intzeleg opinia unui inginer mecanic sau a unui cunoscator, un chimist sau al unui coleg citit... Poate chiar face bine.

Producatorii metabondului spun ca dubleaza viata motorului... de ce vw ar incuraja injumatatirea vanzarii motoarelor? sau este utopic, teoria conspiratiei... :lol:

Link către comentariu

Stie cineva,uleiul de motor expira?Adica am cumparat castrol edge fur pompe duse iar pe bidon apare data 25.08.2009.Ce inseamna aceasta data?Ca uleiul este expirat sau ca atunci este fabricat?Multumesc.

Nu expira, doar isi pierde unele dintre proprietati. Nu este indicat sa-l mai utilizezi dupa "expirare", la o masina de generatie noua. Poti sa il dai la cineva care are masina cu carburator, cu multi km parcursi - aceasta nu va avea probleme. :)

Data de pe bidon este cea a fabricatiei. De regula este valabil 3 ani sau un an dupa ce-l pui in motor.

Link către comentariu

Ms frumos...am fost la cei de la care l-am luat si mi-au zis ca e data fabricatiei ca la magazine nu prea sta uleiul in raft si tot se cumpara.

Link către comentariu

(...)

1. Daca motorul zici ca nu are DPF (filtru de particule), atunci e recomandat sa pui un ulei 505.01

In caz ca aveai DPF, trebuia sa pui obligat fortat 507.00

2. Ce ulei se recomanda in functie de norma ?!:

- pentru norma 505.01: Castrol EDGE Turbo Diesel 5w-40

- pentru norma 507.01: Castrol SLX Professional 5w-30

3. Eu unu iti recomand un ulei 5w-40, pt ca si asa la noi in tara, conditiile meteo sunt cum sunt (de ceva timp haotice), praful e la kilogram, etc., etc.

Uleiul 5w-30 este un ulei mai subtire, iar din propie experienta, daca folosesti mult masina pe zona de turatii inalte, o sa ai surpriza sa ti-l pape foarte repede de o sa ajungi sa pui in 10.000 KM 1 litru de Ulei :)

4. Daca nu esti adeptul marci Castrol, poti incerca si ceva uleiuri de la producatorul concurent Mobil sau de la Aral, DAR in niciuncaz Metabond!

De tratament nu mai vorbesc, pt ca in carte zice clar "asa NU" ;)

(...) Sa folosim sau nu aditivi de ulei gen metabond la pasaturile noastre mult iubite?

Ma apropiu de 50k si sunt in cumpana... In carte scrie clar "a nu se baga"... (...)

Cum stai cu consumul de Ulei ?!

Daca stai ok, iar motorul zici ca "mananca asfaltul", atunci iti recomand sa nu te atingi de Metabond :cool:

Vezi ca fumul nu`i de la ulei, ci de la motorina ne-arsa, iar aia n-are nicio legatura cu uleiul :blah_:

pt Riddler ce tratament i-ai bagat sau ii bagi? la 10,000 si umpic am mai completat si eu.

eu, nu pot intelege un lucru " la ex masinile mele, nu am completat de loc si la asta, trebuie !!! "

Sincer, am stat si am rumegat problema si studiat inclusiv implicatiile financiare, iar rezultatul arata cam asa:

- de ce cumpar 1 litru de nu stiu ce tratament anti-consum ulei care costa 70 RON, cand 1 litru de ulei costa 37 RON ?!

- oricum din litru ala de tratament se pune foarte putin, si tot trebuie monitorizat si facut la fiecare revizie aproape acest trament pt a se vedea efectele in timp

- moment astept cum se comporta motorului lui (tot 1.9 TDI BKC) care si-a pus nu stiu ce aditiv pt ulei acum 7000 km in motor impreuna cu uleiul si sa vad rezultate... dupa poate imi schimb parerea.

deci, in concluzie I'll keep you posted :lol:

:Driver: safe

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Saptamana viitoare urmeaza sa fac revizia, si sunt tare confuz in privinta uleiului pe care sa il folosesc. Ultima data am pus Castrol Edge Turbo Diesel 5w40 si intentionez sa pun tot acest tip de ulei.

Ei, problema este ca astazi in timp ce cautam un loc de unde sa-l cumpar la un pret bun, 2 mecanici (din locur diferite), mi-au sarit in cap si mi-au zis sa nu pun Castrol, deoarece la noi in tara uleiul Castrol este contrafacut. Mi-au zis sa merg pe Mobil.

Voi stiti ceva despre acest lucru? Chiar nu stiu ce sa fac si chiar nu am de gand sa-mi bat joc de masina.

Link către comentariu

sunt fara scrupule acesti oameni, d-le, si eu bag tot ulei din ala ca tine si merge masinba super si daca altii zic sa nu bag aia, ii ignor total, eu zic ca daca pana acum nu ai avutr probleme cu uleiul pe care l-ai bagat, parerea mea e sa continui cu acelassi ulei, mai ales ca nu e recomandat sa schimbi tipul uleiului.

bafta

Link către comentariu

@Riddler

de ce spui ca daca motorul are PDF trebuie neaparat 507.01? Am cerut o oferta de pret pentru schimb de ulei + consumabile la Augsburg si ei mi-au recomandat 505.01, motorul fiind BLS. Stiu ca 507.01 este long life, nu ma intereseaza...vreau sa-l schimb mai repede, nu ot pune totusi 505.01?

Link către comentariu

m-am interesat in legatura cu Metabondul, in special pt ulei " tot auzeam lumea de el " si un mecanic mi-a explicat " ca este recomandat, la motoarele care au km multi; la cele cu km putini, nu are rost pui; daca e, pt motoarele noi sa folosesti Castrol Magnetec " stiu ca are molecule care se duc gorneta catre zonele unde este uzura ".

eu, unul, Da, bag Metabond pt curatirea injectoarelor, deaorece inca in RO nu se poate discuta de " calitatea si proprietatile combustibil-ului de afara " si merge foarte bine masina; la toate masinile am folosit Metabond pt curatirea injectoarelor si nu mi-a scos fum.

Link către comentariu

... 2 mecanici (din locur diferite), mi-au sarit in cap si mi-au zis sa nu pun Castrol, deoarece la noi in tara uleiul Castrol este contrafacut. Mi-au zis sa merg pe Mobil.

De contrafacut nu se contrafac in Romania - vin "smecherite" din afara tarii si nicio marca serioasa nu este scutita de acest lucru... Totul este sa cumperi de la un magazin serios care nu se incurca sa faca afaceri cu firme dubioase, sau sa pui (la un pret sensibil mai mare) de la dealer. Eu as merge tot pe Castrol, fiind uleiul agreat de grupul VAG. Asta nu inseamna ca Mobil, Texaco, Aral sau Valvoline nu ar fi bune...

I-as fi intrebat pe mecanicii respectivi de ce Castrol este mai contrafacut decat altele? :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

un ulei contrafacut, dupa mine este mobil care deriva de la mobil 1

oricum, si eu tot pe castrol merg

Link către comentariu

Am facut schimbul de ulei acum o saptamana la masina din semnatura si pe factura este trecut ulei Castrol Edge 5W30.Eu am Vw passat 2.0 tdi 2006 BKP.

Merge si 5w30 ca nu am vazut sa fie incadrata norma 505.01 pe cutie?

Link către comentariu

• Ex member a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!