Jump to content

scaun bebe pentru Octavia Tour

bivor
 Share

Postare recomandată

Salut,

Din ceea ce stiu producatorii de automobile recomanda un anumit tip de scaun pentu bebelusi.

Este si cazul Skoda?

daca DA, la ce pret ajunge un astfel de scaun si cam cit dureaza sa il aduca dealer-ul?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si pe mine m-ar interesa ce fel de scaune pt copii ati avut in Octavii. Vine in curand cea mica si sunt in cauteare de scaun. Am vazut ca sunt tip scoica care se prind cu centura si sunt demontabile ( in sensul ca poti sa il iei sus fara sa trezesti copilul) si fixe . Cele fixe am vazut ca sunt de la 0-4ani, dar nu imi place ideea ca trebuie sa iau copilul din masina in brate si sa il duc in casa.

Link către comentariu

Am gasit la AviaMotors.

Pret 18.000.000 lei.

Mai caut poate gasesc ceva mai ieftin.

Link către comentariu

Exista doua tipuri majore: cele ISOFIX (mult mai scumpe si care necesita preechiparea autoturismului cu un sistem special) si cele comune, sa le zic asa, la care scaunul este fixat cu centurile de siguranta.

Vezi ca scaunele variaza pe grupe de greutate. In vest in general sint obligatorii.

Eu folosesc cu succes unul din cea de-a doua categorie.

Din experienta, poti gasi cu succes noi sau aproape noi pe site-uri de genul descprecopii.com sau okazii.ro, la o zecime din pretul mentionat aici (si ma refer la marci bune, Chico, de exemplu).

Link către comentariu

desi am si isofix pe octavia elegance, folosesc ( cel putin pana acum) categoria a 2-a ( fixate cu centura.). Oricum 18 mil este mult prea mult pt un scaun de masina. Astia ar fi in stare sa-ti ia si pielea de pe tine....

Link către comentariu

Scaun de bebel de la dealer cu 18 mil. :P Sa nu dai! Este chiar zilele acestea o oferta la Carrefour, cu tot felul de chestii pentru bebei. Sunt si scaune - de mai multe feluri (pe tipuri de prindere - ISOFIX sau centura masinii, pe greutatea bebelului, cu sau fara spatar), dar nici unu' nu depaseste 5 mil. Nu stiu cum e la Octavia, dar la Fabia mea scrie la Dotari standard - Siguranta: "Doua sisteme de ancorare ISOFIX pentru scaun copil". Inca nu am masina, sa le vad cum arata, dar am bebelul ;)

Link către comentariu

Sa nu dai 18 mil.

Este mult prea mult.

Poti lua de la Carrefour sau daca vrei ceva de firma incearca la magazinul Chicco de linga hotelul Hilton. Eu de acolo am luat un scaun de masa pentru baietelul meu cu 4.700.000 lei si in orice magazin este de la 5.500.000 in sus.

Toate cele bune.

Link către comentariu

Ideea este urmatoarea :

Scaunelul de masina pt copii de pana la aprox. 6 luni este cel cosulet sau scoica (cel recomandat). Acesta se va pozitiona in masina exclusiv cu spatele la directia de deplasare, ancorat cu centurile de siguranta si/sau sub supravegherea altei pers. decat soferul (preferabil). Dupa aceasta varsta (aprox. 6 luni), in functie si de greutatea copilului, va trebui cumparat un alt scaunel auto.

Urmatoarele sunt scaunelele pt copii cu greutate intre 0 si 9 kg. Deja ar putea permite pozitionarea si cu fata la directia de mers, dar numai ancorate cu centurile sau prinse in sistemul izofix daca sunt compatibile. Insa si ele reprezinta doar o scurta etapa intermediara.

Urmatoarele sunt cele pt o greutate cuprinsa intre 0 si 18 kg sau cele pt intervalul 9 - 18 kg. Deja ai mai multe reglaje la ele, mai bune din punct de vedere al protectiei si spatiului oferite. Plus ca il vei putea folosii o perioada mai mare de timp. Din acestea recomand eu, bun inteles ca dupa ce copilul trece de etapa scaunel tip scoica, ajung la greutatea si varsta necesare.

Mai sunt cele pana la 36 kg, dar sunt destul de rare, mai scumpe, si nu prea folositoare la acest moment. Plus ca protectia, reglajele sunt mai slabe decat la cele de 9-18kg datorita grupei de greutate/varsta.

Ideea cu limitiele de greutate este : nu neaparat ca nu ar rezista un scaun pt 9 - 18 kg unui copil care cantareste 25 kg, pt ca cel mai probabil ca ar rezista si daca ar fi mai greu, ci se pune problema sa mai aiba loc in scaunel. Sa stea comod. Astfel un scaunel de 9 - 18 kg sau 0 - 18 kg va fi folosibil (cel mai probabil, de luat in considerare dezvoltarea diferita a fiecarui copil precum si alte particularitati) pana la o varsta de 3-4 anisori. Ceea ce ii da o utilitate mare.

In ceea ce priveste achizitionarea unui scaun de masina pt grupa 9 - 18 Kg. recomandarea mea este: Chicco Key 1.

Are 5 reglaje alte centurilor, are tetiera separata care se poate regla pe inaltime dupa cum sunt reglate centurile scaunelului. Plus reglaje pe inclinare a scaunului, reglaje ale centurilor ca si lungime, o protectie mai buna. Este disponibil (la magazinele de specialitate, cele online, poate si pe la hipermarket-uri (vezi Metro pt pret bun), in 3-4 variante de culori. Pretul variaza in functie de unde il cumperi intre 400 si 500 Ron, poate si putin peste.

Link către comentariu

In ceea ce priveste achizitionarea unui scaun de masina pt grupa 9 - 18 Kg. recomandarea mea este: Chicco Key 1.

Are 5 reglaje alte centurilor, are tetiera separata care se poate regla pe inaltime dupa cum sunt reglate centurile scaunelului. Plus reglaje pe inclinare a scaunului, reglaje ale centurilor ca si lungime, o protectie mai buna. Este disponibil (la magazinele de specialitate, cele online, poate si pe la hipermarket-uri (vezi Metro pt pret bun), in 3-4 variante de culori. Pretul variaza in functie de unde il cumperi intre 400 si 500 Ron, poate si putin peste.

Multumesc de sfat. "Kinderu" are aproape 7 luni si am folosit un scaun de tip scoica pina acum. Gruia a ajuns la 9 kilograme si 75 cm...am sa caut un Chicco Key 1.

Link către comentariu

asteptam detalii. Tot langa hilton am luat si eu chicco scaun de masa cu 470 ron. Ei sunt importatori chicco in Ro. Asa ca ar trebui sa fie si preturi mici :P. Si eu urmeaza sa cumpar un scaun isofix 9-18 kg. Paralela 45 ii zice.

Modificat de godoroja
Link către comentariu

salut wub.

cum vii de la Piata Lahovari, traversezi bulevardul

drumul face la stanga si apoi la dreapta dupa care urmeaza hotelul Hilton.

imediat cum faci la dreapta, pe partea stanga se afla magazinul Chicco.

site-ul lor este Chicco.ro dar pe site nu dau preturi.

sper ca te ajuta acesta informatii.

toate cele bune.

Link către comentariu

• 2 months later...

S-au vandut toate Chicco Key 1. Sa sun pe miercuri cica, saptamana viitoare or sa aduca. Fantastic!!!

Link către comentariu

Poti incerca la Metro (de ex.) unde am vazut si preturi mai bune.

Magazinul din zona Hilton, este magazinul lor de prezentare, si singurul de altfel.

Link către comentariu

Intrebare: la scaunele spate o1/tour se pot regla centurile pentru diverse inaltimi ale pasagerului?

Link către comentariu

n-am gasit key 1 nicaieri ( nici la ei la paralela 45). Asa ca am dat 500 ron pe Chicco Zenith

Link către comentariu

n-am gasit key 1 nicaieri ( nici la ei la paralela 45). Asa ca am dat 500 ron pe Chicco Zenith

Am cautat si eu acest tip de scaun pe net si am gasit un articol http://bbctags.headshift.com/index.cfm?fus.../uk/2964450.stm, sper sa nu mergi cu viteza mare. Bafta.

Link către comentariu

doamne fereste de asa ceva.

Link către comentariu

• 1 month later...

Pentru cine doreste un scaun simplu,ieftin si sa zicem fara mari pretentii , gasiti asa ceva la magazinele Augsburg.Mi-am luat unul cu spatar detasabil pt fiica-mea de 5 ani (la plecarea in concediu) si a costat ~450.000lei. Are posibilitatea de a prinde centura de siguranta in 3 puncte.

Link către comentariu

Poti pune o poza, sau un link catre produs?

Link către comentariu

Salutare,

Si eu am luat un Chicco Key 1 acum vreo doua luni si ceva din Metro, si am dat pana in 5 mil. pe el.

Sunt foarte multumit de el si are o gramada de reglaje. Il recomand cu incredere tuturor celor interesati.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!