Jump to content

Mk4 Coupe Blue

Jade

Postare recomandată

Salut tuturor, am hotarat sa va prezint ultima mea achizitie. 

Este vorba despre un Golf 4 coupe din 1998, 1.4 16v; primele 2 masini pe care le-am avut au fost Opel Astra F 1993(1.6i) si Audi A4 B5 1995(1.6).

Am cumparat masina cu 1550euro si dupa cum voi detalia, am investit ceva ca sa o aduc la un nivel decent.

Optiuni:

A/C

4 Airbaguri

ABS

Oglinzi electrice incalzite

Inchidere centralizata

Are o linie audio de 6 boxe, am cumparat un USB player Sony.

Dupa achizitie, am facut o revizie aproape completa, am schimbat filtre, ulei, cutia de viteze(pierdea ulei), distributia si pompa de apa, amortizoare fata, balamale usi, bujii. Urmeaza sa schimb acel burduf de la schimbator pentru ca este uzat si in primavara sa schimb ambreiajul, sunt mici locuri unde ar avea nevoie de revopsire, inca ma gandesc cum sa procedez.

Va astept cu sugestii si pareri, sper ca va place micul meu amic.

post-50829-0-32852100-1420830433_thumb.j

post-50829-0-20581400-1420830461_thumb.j

post-50829-0-59498900-1420830471_thumb.j

Link către comentariu

Nu stiu exact la ce servesc dungile, erau aplicate cand am cumparat masina. Arata decent si cu ele ;))

Link către comentariu

Culoarea masinii imi place , dungile alea nu stiu ce sa zic , daca le poti da jos ar fi ok,in rest bine ai venit si s-o stapanesti sanatos.

Link către comentariu

Culoarea masinii imi place , dungile alea nu stiu ce sa zic , daca le poti da jos ar fi ok,in rest bine ai venit si s-o stapanesti sanatos.

Mersi, cred ca vopseaua de sub dungi este alta nuanta decat cea de pe restul masinii, cel mai probabil a fost protejata si s-ar vedea diferenta. 

Ma gandeam sa le dau jos, dar asta mi-e ingrijorarea, ca trebuie sa dau mai apoi polis.

Link către comentariu

Si cu lacul sarit de ar fi, tot arata mai bine decat cu dungile ! Fa-ti curaj si dale jos..nu are de ce sa se vada diferente de culoare.

Link către comentariu

Husa volan - 2 HP, dungi racing + 2HP se compenseaza, iconita tine loc de casco.

Incearca sa iei stergatoarele la set sau sa aibe prinderea similara, butonul de dezaburire nedecojit gasesti prin dezmemrari ieftin.

La culoarea asta chiar merg bine bandourile in culoarea masinii, odata cu ele poti remedia si restul problemelor de vopsea.

Link către comentariu

Husa volan - 2 HP, dungi racing + 2HP se compenseaza, iconita tine loc de casco.

Incearca sa iei stergatoarele la set sau sa aibe prinderea similara, butonul de dezaburire nedecojit gasesti prin dezmemrari ieftin.

La culoarea asta chiar merg bine bandourile in culoarea masinii, odata cu ele poti remedia si restul problemelor de vopsea.

Mersi guppster, in primavara am de gand odata cu schimbarea ambreiajul sa remediez si defectele estetice.

In cazul husei, am luat ceva cat mai subtil, volanul era intr-o stare deplorabila.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Noutati: Am cumparat Kitul ambreiaj, placutele de frana fata/spate, inchidere centralizata telecomanda, clapeta acceleratie si actuatorul de la portbagaj. Toate vor fi montate weekendul viitor, cand urmeaza sa refac si Itp-ul.

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Am reusit sa rezolv lucrurile de mai sus + kitul de transmisie(role INA, curea Bosch). In plus am cumparat un set de jante Route 66 echipate cu anvelope de vara.

Maine urmeaza sa le primesc, voi urca poze, sunt curios de schimbare :)

Dupa cum se vede in poza de la motor, arata tare urat acel racord imbracat cu folie, nu am reusit pana acum sa il gasesc. Presupun ca prin el se trage aerul de afara.

Modificat de Jade
Link către comentariu

L-ai luat tare pe dungat!In 2-3 luni nu mai ai ce face la ea.Spor si poze. 

Furtunul ala poate pe la sh si plastice pe cap telescoape+bIbileala.

post-129564-0-06779000-1425140764_thumb.

Link către comentariu

Cea mai simpla solutie pentru furtunul acela este sa cumperi un burduf de bieleta pentru Logan, ca cel din poza de mai jos:

Burduf-bieleta-directie-Dacia-Logan_4832

Ii tai capul din stanga, il pui pe pozitie si il asiguri cu 2 arici/coliere si ai rezolvat problema. 

Cost: ~8 lei.

Pentru piesa OEM mi s-a cerut la un magazin 300 lei pentru ca (asa spuneau ei) vine cu intregul ansamblu care pleaca din filtrul de aer.

Link către comentariu

Salutare,felicitari de achizitie,nu te stresa cu acel furtun,euro 2 are acel ansamblu pt tragere aer din grila iar la modele mai noi e4,etc are doar un con in capat la racord:

http://i.ytimg.com/vi/wkgRrMI7e0A/maxresdefault.jpg

De acord cu eliminat mustang-ul de pe masina (dungile) iar bandourile in aceeasi culoare ca masina si jante vor schimba complet aspectul masinii.

Profita de caldura cand va fi momentul si da-i o spalare la motor.

Bafta!

Link către comentariu

Variantele de mai sus, suna bine intradevar, cand prind un pic de timp voi cumpara un burduf de logan.

Am apucat sa fac o poza astazi la spalatorie cu noile jante, ce parere aveti?

Le-am verificat, nu au lovituri, suduri sau alte probleme, am 2 cauciucuri Pirelli p6000 pe fata si 2 Dunlop SP Sport pe spate(unul are o galma pe interior). Toate au in jur de 4-5mm.

M-au costat 850lei jantele cu tot cu cauciuri, echilibrat si montaj.

Ma tot gandesc la partea cu scosul dungilor si vopsirea bandourilor, doar ca nu stiu exact la ce costuri sa ma astept daca e nevoie de o revopsire pe ici pe colo.

post-50829-0-86233600-1425235435_thumb.j

Link către comentariu

Arata f.bine!pune te rog mai multe poze din profile diferite cu jantele.am o dilema personala cu modelul pacific (sau cum le zice) montreal 2 nu te-a tentat?

daca dungile sunt folii/lipite te costa un prelungitor ai un feon si vreo ora de rabdare.in cel mai rau caz si un.polish

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Cxr2test m-a tentat modelul, insa nu am gasit la un pret rezonabil, cum prind un pic de timp voi face poze.

Azi am dat comanda de cateva piese pentru interior :

Buton dezaburire
Cotiera 
Suport pahare
Manson + imbracatura piele
Imbracatura piele frana mana
Tweeter dreapta fata
Sambata viitoare voi retusa vopseaua, apropo imi puteti recomanda un magazin din Bucuresti de unde sa cumpar vopsea dupa cod? In cantitati reduse 200-300gr?
Link către comentariu

Frumos arata jantele! Si pretul a fost ok, cel putin fata de ce am gasit eu pana acum pe internet.

Spor la treaba. :)

PS: o folie nu pui?

Link către comentariu

Important: toata lumea zice "fac vopsea dupa cod" dar multi nu iau in calcul faptul ca vopseaua ta (lui/ei,etc) e vopsea pe "cod" de 10-15 ani,albastru original nu arata cum arata acum,asta e vopseaua data de vreme (soare,ploi,zapada),timp,praf, samd.

Daca vrei sa iti iasa bine,iti recomand ca pe langa "cod" sa mergi si cu capacul de la oglinda sau cel de rezervor.Nu stiu magazinele prin B,dar care sunt specializati iti vor spune/da detalii legat de ce ti-am zis.Daca nu vrei sa polishezi pe ea,gandeste-te bine inainte sa cumperi vopseaua.

Internetul ca si accesibilitate pt piese rare,ponturi,etc e ok.

Pt preturi bune,inca e la moda bijnitzaria la dezmembrari/targ,etc.(adica cere 1100 fix si ii pui pe masa 900,da ori ba)

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Noutati!

Am retusat problemele estetice, am mers acasa(Drobeta) la un atelier recomandat de tatal meu, incredibil de ieftin, au facut o treaba buna.

In drum am ramas fara ulei, uitasem sa verific de ceva vreme, a mancat 1l in 7000 de km, am completat cu 1 bidon de castrol 5w40 si mai am unul de rezerva, era curat uleiul doar ca nu completasem deloc.

Am montat in mare parte piesele cumparate, mai putin cotiera care a fost la tapitat si urmeaza zilele astea sa ma ocup de ea.

Cateva poze cu motorul spalat si schimbarea de la interior/exterior si una cu janta din profil pentru cxr2test.

post-50829-0-45179500-1427732217_thumb.j

post-50829-0-20954200-1427732306_thumb.j

post-50829-0-82755600-1427732312_thumb.j

post-50829-0-53882400-1427732320_thumb.j

post-50829-0-22518000-1427732326_thumb.j

Modificat de Jade
Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!