Jump to content

Usi blocate SEAT Ibiza 6k


Vizitator
 Share

Postare recomandată

Topic deschis la rugamintea lui alinm572:

 

Am un SEAT IBIZA din 1998. Totul bun la ea pana vine iarna. Cam la -15 grade Celsius apare o problema. Usile din fata nu mi se mai deschid.(Usile spate nu au nimic). Ideea e ca dispozituvul de blocare a usii ramane blocat ori cand usa e inchisa ori cand usa e deschisa. (Adica: cand usa ii inchisa pot sa trag de maner ca nu se deschide(si din interior si exterior) ORI daca reusesc sa deschid usa...cand incerc sa o inchid nu se mai inchide...deoarece dispozitivul de blocare ramane blocat pe deschis)..Tin sa precizez ca, cheia nu are nici o importanta...Deoarece bumbul desi este ridicat usa tot nu se deschide.  Eu am desfacut iala si broasca si le-am uns de m-am urat..dar fara nici-un rezultat..si am folosit si spray.. daar degeaba. App. Am auzit ca si alte Seaturi in an apropiat sau din 98' au probleme.. Ce as putea face? App.1: Masina este pe inchidere pneumatica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema se manifesta si la alte masini mai vechi. Asa patesc si eu la golf la temperaturi cu - . Problema se rezolva prin desfacerea broastei/ mecanismului si curatarea lui, dupa care se greseaza, eventual se schimba garniturile care sunt rupte/crapate/lipsa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am facut asta..dar nu are nici-un efect. Fiind pe pompa de vid...mi s-a mai dat azi un sfat...,,Ptr a nu mai ingheta pune putin antigel in actuar cu seringa pe locasul furtunasului de vacum .'' oare ar avea vreun efect pozitiv? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai facut mecanismul bucatele si ai gresat cu vaselina? Nu cred sa aiba vreun efect antigelul daca pui spre furtunasul de vacuum. Circuitul de vacuum este unul etans, deci nu intra, nu iese nimic din el. Cred ca partea mecanica a broastei este cea care se blocheaza. De ce zic asta? Pentru ca mecanismul are piese de metal, pe care sub o anumita temperatura ingheata umezeala din aer si asa se blocheaza. Mai rau este cand ploua afara si a2a zis ingheata, atunci nu mai ai ce face. Eu am turnat si solutie pentru dezghetat prin toate orificiile posibil, dar nu si-a prea facut datoria.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, mi se intampla acelasi lucru ca si la tine, insa depinde si de temperaturi.. Dar eu nu am desfacut mecanismul pentru ca e prea mult de lucru, iar pentru cateva zile cat se blocheaza nu merita. La mine se ridica 'tzamburusul' si trag degeaba de manerul exterior sau interior ca nu se deschide. Sau daca se deschide usa, apoi nu se mai inchide pana nu se incalzeste putin. Oricum am dat cu solutie pentru a impierdica inghetarea mecanismului. Voi vedea cata eficienta are. Daca nu, masina mai are 2 usi, in spate :D .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da. Exact la fel face si la mine. Cum zici, noroc ca mai au 2 usii in spate :))) Apropo...dacaa crezi ca are vreun efect solutia aceea sa imi zici si mie numele ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Era ceva de la Nigrin, Lock de icer la 7-8 lei sticluta. Solutie care se baga in butucul usii ca sa se deghete pentru a putea baga cheia. Am pus si iarna asta si butucul s-a dezghetat si asa a ramas. Dar faza cu deschisul sau inchisul usii este dupa cum vrea masina si mai ales vremea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!