Jump to content

Golf LoVWe.

BOBOLINO20

Postare recomandată

Salut si bine v-am gasit.

Masina mea este un Golf MK4 1.9 TDi de 101 de ponei[din care sigur au mai murit cativa] din anul 2003

Cateva detalii despre ea:

Climatronic
Geamuri electrice
Olginzi cu reglaj electric 
Oglinzi incalzite
Interior cu ornamente gri
Suport pahare
Cotiera 
Jante BBS 
MP3 Player
Volan reglabil pe inaltime si adancime
ABS
Inchidere centralizata

Sper sa nu va plictisesc cu romanul pe care urmeaza sa il scriu despre masina mea si despre povestea sa in aproximativ o luna de cand am achizitionat-o

Din dorinta de a avea ceva al meu inca de mic,am inceput sa strang banut cu banut pentru ca in viitor sa imi pot lua si eu o masinuta,si zic bine o masinuta pentru ca e destul de mica. Dupa indelungate cautari,si cand spun indelungate ma refer ca aproximativ un an de umblat pe toate site-urile posibile si imposibile cu masini am tot dat de preturi exagerate sau masini distruse am dat de a mea. Cand am gasit-o,anuntul avea 15 vizualizari asa ca am avut o presimtire ca va fi a mea..Aaaa,ce nu v-am spus e ca am 18 ani si inca nu am permisul.[urmeaza sa dau orasul peste o luna]. Sa revenim,l-am sunat pe om si a zis ca sa ne intalnim in locul X asa ca nu am mai asteptat,imporpriu spus..eu eram la scoala asa ca tata s-a dus sa se intalneasca cu omu'. Era o vreme de tot rahatul [turcesc].ploua si era frig..dupa negocieri si abureli,am cumparat masina in extraordinara suma de 2300 de euro,asta nestiind ca urma sa mai bag in ea inca vreo de doua ori  ultimele 3 cifre din pret,dar na..cand e vorba de o masina SH e cam pura loterie.

Sa incep sa va spun una alta despre masina.

Proprietarul s-a laudat ca a fost revopsita complet cu un an si de data asta a cam avut dreptate.

Masinuta nu a fost neglijata absolut deloc la interior si la exterior ceea ce la prima vedere m-a bucurat si eram fericit si in sfarsit am zis ca mi se intampla si mie ceva bun si ca mi s-a spart ghinionul. Dar cum o minune nu tine mai mult de 3 zile,a trebuit sa se intample ceva...si s-a cam intamplat. Revin imediat cu detalii

Dupa ce am luat-o,la o saptamana am bagat-o in service nestiind ca nu va vrea sa iasa de acolo fara sa bag in ea niste banuti.Am schimbat ulei,filtru de ulei,filtru combustibil,filtru aer,filtru polen,bieleta,capat de bara,stergatoare,baterie,uleiul din cutia de viteze si daca nu ma insel cam atat,sper sa nu fii uitat ceva.

Dar balciul nu se terminase acolo,masina inca de cand o luasem incepuse sa imi faca figuri atunci cand intra in viteza. Proprietarul mi-a spus ca e timoneria de vina si ca si-a bagat cineva nasul pe acolo,dar se rezolva cu banuti putini si sa nu imi fac probleme. Toate ar fi fost bune si frumoase daca ceea ce mi-a spus ar fi fost si adevarat.. Cred ca ar trebui sa sar direct la subiect si sa va spun ca dupa plimbatul de la un mecanic la altul,bineinteles ca fiecare imi spunea sa schimb piese diferite..am ajuns la concluzia ca trebuie schimbata cutia de viteze care sincer sa fiu mi-a dat toate calculele peste cap. Pe langa cutie a trebuit sa ii schimb discul de ambreiaj,placa si rulementul de presiune..asa ca toata smecheria a fost undeva la 1.450 de ron[cu tot cu montaj] cu piese de la dezmembrari..

Dupa schimbul cutiei tin sa va spun ca nu mai am nicio problema la partea mecanica,cel putin asa sper si cred eu pentru ca nu da nicio simptoma cum ca ar mai avea vreo buba. Dupa ce am pus mecanica la punct am zis sa umblu cat am putut pe la electrica si sa ii pun la punct mici amanunte,cum ar fi becuri arse,fire rupte,motorase arse si alte acarete. 

Dupa multe investitii si dupa multi draci am ajuns sa fac masina sa valoreze 2900 de euro..pe scurt s-a bagat in ea pana in momentul de fata 600 de euro. O sa va tin la curent in legatura cu diversele probleme si rmedieri ale acestora,cat si cu ce voi schimba la ea s.a.m.d

Cred ca v-am aburit destul cu ce am spus,las pozele sa vorbeasca. Incerc sa le pun intr-o ordine cat de cat cronologica. Daca nu puteti vedea pozele ma anuntati

post-144329-0-59035900-1418724929_thumb.

post-144329-0-69795600-1418724980_thumb.

post-144329-0-38230800-1418724987_thumb.

post-144329-0-83694600-1418725193_thumb.

post-144329-0-62112700-1418725215_thumb.

Modificat de BOBOLINO20
Link către comentariu
  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BOBOLINO20

25

• bgd_b92

6

• MosCraciunRevine

4

• Muale

3

bine ai venit, sa o conduci cu placere!

la piesele schimbate si ambreiajul l-ai luat din dezmembrari?

ce am observat si nu imi place: husa de pe volan, burduful schimbatorului de viteze (astea 2 le rezolvi cu vreo 200 lei - in piele), presurile (desi am avut si eu modelul asta si sunt ok iarna, tin 2l de apa fara sa ude mocheta).

in schimb te invidiez pt ornamentele gri.

daca speli singur masina, renunta la "pielea de caprioara" si cumpara un prosop de uscare din microfibra; absoarbe bine apa si nu iti zgarie lacul.

Link către comentariu

revin cu poze. ma cam bate putin dimensiunea imaginilor :))

post-144329-0-52348500-1418724623_thumb.

post-144329-0-64405200-1418724853_thumb.

post-144329-0-61219200-1418725490_thumb.

Modificat de BOBOLINO20
Link către comentariu

Sa o stapanesti santos si sa te bucuri de ea multi Km fara probleme de acum in colo.Masina este ingrijita,acum ca ai pus-o la punct in mare parte e si mai bine.Da jos husa aia de pe volan ca nu esti mos de 70 de ani sa nu poti sa tii volanul;)).Poate gasesti o fata de cd player fara asa multe culori, cauta ceva sa se imbine cu culorile bordului,dar asta depinde de gusturi care nu se discuta.Si pacat ca este in 2 usi, in timp o gasesti mai multe dezavantaje.Mi-am luat si eu un GOlf 4 acum 2 saptamani si sunt multumit de el.

Link către comentariu

Cutia si ambreiajul sunt de la dezmembrari,atat.

Mersi de sfat si vor urma mai multe schimbari odata cu venirea $$$. Ai dreptate in legatura cu presurile :))

Link către comentariu

Felicitari pt achizitie. Cum au spus si colegii mai sus, scapa de acea husa de pe volan, mai degraba poti sa il imbraci in piele la colegul @desper. A avut ceva evenimente rutiere? Nu de alta dar vad ca ai airbag-urile aprinse in bord, iar capacul din dreapta la airbag nu prea e la locul lui.

Sa o stapanesti sanatos!

Link către comentariu

Becul de la airbag s-a aprins la vreo saptamana dupa ce am luat-o. Evenimente a avut,dar nu incat sa ii sara airbag-ul.  

Sunt sigur ca e vorba de o eroare,trebuie sa o bag pe un tester cat mai repede. 

O sa rezolv si cu husa. :P

Link către comentariu

Masina a fost lovita in fata, imbinarea elementelor nu este chiar 100% dupa reparatie.

Nimeni (cu exceptia porcusorilor zburatori) nu vopseste masina integral daca nu e neaparat nevoie (incident maricel).

Masina e un HL, dar bandourile de pe bara din fata nu sunt in culoarea masinii.

ESP-ul stiam ca e standard la HL in 2003, dar butonul lipseste..

Imi place masina ca nu are doua usi in plus.

Pe tester o piu... inainte sa dai banu' :) airbagurile verifica sa fie acolo si nu doar cate o siguranta. Ma bucur ca iti doresti ceva "al tau" dar in acelasi timp sper ca nu ai inmatriculat-o pe numele tau...

Bafta la obtinerea permisului si asfalt uscat!

Link către comentariu

Salut,stiu ca masina a fost lovita in fata si ca nu a fost vopsita degeaba,drept dovada si bandoul de pe fata negru,cum spui si tu. Nu stiu care e treaba cu ESP-ul si ce sa cred. Dar cum pot descoperii varsta reala a masinii? 

Nu,nu am inscris-o pe numele meu,nu prea as vrea sa arunc vreo 2.100-2.200 de lei anual pe asigurare. Cand pun mana pe niste $$$$ ii voi vopsi si bandoul din fata in culoarea masinii.

Link către comentariu

varsta reala? pai nu aia e problema , ci bubele ei.

varsta e trecuta peste tot la vedere (VIN, geamuri si in acte).

intr-un topic pe aici pui seria masinii si poti afla de la colegi amabili dotarile cu care a iesit din fabrica. 

o diagnoza iti poate arata anumite defecte si impreuna cu verificare vizuala si ceva cunostinte tehnice iti pot arata si istoricul " gri"

Link către comentariu

despre ce colegi e vorba ca sincer sa fiu m-ar cam interesa acest lucuru? Mersi tare mult.

Si despre bube,mare parte am rezolvat din ele. :P

Link către comentariu

Salut, ai cautat un an pentru ca nu ai vrut sa vezi in fata ochilor decat golf4 1.9! Ai cautat ieftineala si aia ai gasit. Bine totusi ca ai reusit sa o aduci la o functionare normala fara multi bani.

Cati km are? As zice sa nu te mai amagesti ca aceasta masina ar avea cat iti arata la bord, ci sa te concentrezi pe aducerea masinii intr-o stare tehnica buna. Asta iti va aduce satisfactie! 

La varsta ta, orice masina care e in posesia ta e misto si ai grija sa nu fii zmeu pe sosele.

Link către comentariu

Am cautat ieftineala pentru ca nu imi permit ceva mai mult. De ce nu pui problema altfel? Daca dadeam undeva la 3000 de euro pe masina si urma sa bag in ea suma de bani pe care am bagat-o acum in ea..atunci ce mai faceam? Kilometrii sigur nu sunt reali. in bord sunt 175.000.

Link către comentariu

Asta cu bagatul in ea este relativa.Eu am dat 2900 de euro pe ea acum 2 saptamani si nu am bagat nici un ban momentan.Nu am schimbat nici un filtru inca.Si merg cu ea zilnic.Nu trebuie sa te gandesti imediat ca " daca se strica ceva, daca are ceva". Foarte bine ca ai gasit-o mai ieftin, ai pus-o la punct si poti sa te bucuri de ea. Am vazut pe olx preturile la Golf 4 incep de la 1500 de euro, neinmatriculate dar unele cu rar facut.De alea ce sa mai zici.Deci nu conteaza suma,conteaza sa ai tu grija de acum in colo macar, si cel  mai important este sa ai finante.Ce imi place la a ta este ca ai climatronic pe ea, eu din pacate am ac clasic:(

Modificat de hanesti
Link către comentariu

Sincer din experienta proprie... KM la motoarele astea... atata timp cat e intretinuta ok conteaza de la foarte puytin spre deloc!

Ai grija de ea, fao cum iti place si cam atat, in rest totul e can can.

Link către comentariu

ma legam de motorizare, nu de banii tai. motorul este unul excelent, putere/consum de invidiat. ai auzit bine in targ, de aceea zic ca e cam imposibil sa gasesti una buna fara sa repari la ea in bani putini.

clar masina aia are cel putin 300mii km, dar motorul asta duce mult mai mult, asa ca nu-ti face griji. 

succes!

Link către comentariu

Si la cele pe benzina, intretinute corespunzator si nu mai conteaza km.

Ce cod are motorul? Daca e ALH ala e motor de 1 milion de km.

Modificat de hanesti
Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie. 
Cum spun colegii de mai sus, motorul este brici! Cu un minim de intretinere efectiv o sa te plictisesti de el  :D

Cat despre treaba cu airbagul de la pasager, eu as tinde sa cred ca e vorba doar de uzura bordului . Fiind din acel material moale gen "spuma poliuretanica" tinde sa se lase ici-colo de la caldura si alte cele. DAR sa nu uiti sa le verifici .

Eu am o sora mai mare a masinii tale, e combi dar din 2004. Airbagurile n-au fost schimbate (fara accidente), asa ca doar asta s-a intamplat. se lasa pe la imbinarea aia bordul.

Oricum, sa ai parte de drumuri curate, fara incidente. Respect! 

Link către comentariu

Pe OLX ca tot a venit vorba sunt golfuri 1.4 de la 1400 de euro fara sa fie inscrise si majoritatea sunt 99-00,deci te arunca undeva la 2000 si cu inscrierea. Codul motorului e ATD. Poate sa aibe 300.000 dar motorul crede-ma ca merge fara vreo problema si consumul chiar e extrem de ok. Oricum,nu imi pare rau ca am bagat banii astia in ea..

Pun mai jos un print screen cu anuntul ei. :))

paul,m-am gandit ca s-a facut asa si din cauza scaunului care se rabateaza si care calca fix acolo unde este bordul putin deformat..

va salut.

post-144329-0-77495300-1418739467_thumb.

Modificat de BOBOLINO20
Link către comentariu

Multi km inainte si sa te bucuri de ea. Atat timp cat masina nu e stramba (sasiul afectat) si merge nu mai conteaza ca a fost pupapa in fata. Important e sa te simti tu bine la volanul ei.

Link către comentariu

Salut.

Sa o stapanesti sanatos.Am avut si eu acelasi motor pe o bora si am fost foarte multumit.

Bafta la examen

Link către comentariu
MosCraciunRevine

Conteaza ca o ai,din ce am citit este un vis indeplinit.Bafta la carnet si bafta pe drum,ai grija.Cum mai faci rost de cate un ban mai faci ceva pe acolo ca sa o personalizezi,jante aliaj(cum obisnuiesc multi sa zica ca aia trebuia prima data):)) deja ai si inca un model scump si frumos.Te salut!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!