Jump to content

Problema OGLINDA INCALZITA DREAPTA

@DRI@N
 Share

Postare recomandată

nu are ce sa-i faca butonul, incat sa se arda rezistenta din oglinda.

sticla cumparata este aftermarket ?

ai verificat cu aparatul de masura - acum - daca iti vine comanda, daca sticla e ok... sau doar ai contacte oxidate - papucii de pe cablaj ?.... 2 din 3 passat-uri (saptamana asta) au avut problema asta, oglinzile fiind ok.

Am montat butonul vechi cu care a venit masina din fabrica si oglinda dreapta tot nu se incalzeste .

tensiunea este buna la tine, butonul ok... da-i pace. Asa cum ti-am mai zis, problema este de la sticla after-market.

Asta inseamna ca rezistenta este prea mare .

De aia NU SE I8NCALZESTE ca cea OEM .

din pacate, ieftin si bun... nu prea gasim... scump si prost... se mai gaseste.

e 50 lei o sticla after-market - sigur nu are calitatea uneia OEM... care costa de 5-6 ori cat asta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• @DRI@N

18

• F l o r i n

9

• Al Bundy

8

• SavuAD

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da F l o r i n ,

AI dreptate .

Dar este totusi strigator la cer ca cei care fac piese AFTERMARKET (in speta GEAM DE OGLINDA EXTERIOARA) sa nu aibe habar care este valoarea rezistentei din oglinda OEM .

Pai cum naiba sa pui o rezistenta de 16 ori mai mare si sa ai pretentia sa se incalzesca ?

Mai intelegeam daca puneau rezistenta de 3-5 Ohmi dar sa pui de 18 Ohmi e chiar bataie de joc .

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

18 ohm ar trebui sa fie ok, si sa se incalzeasca.

Link către comentariu

Pai cum naiba sa pui o rezistenta de 16 ori mai mare si sa ai pretentia sa se incalzesca ?

de unde ai tras concluzia ca rezistenta e mai mare de 16 ori ?

Link către comentariu

Pai daca aia OEM de pe partea stanga are 05.5 Ohmi la temperatura camerei (adica in casa) iar cea facuta de TYC are una 16.8 Ohmi si cealalta 17.8 Ohmi .

M-am referit mai mult plastic, in sensul ca cele TYC au aproape 18 Ohmi iar cea OEM nu are nici macar UN Ohm .

Link către comentariu

Cred ca nu stii sa masori sau sa apreciezi valoarea. 5.5 ohmi nu este sub un ohm, este aproape de 6.

Link către comentariu

Pai daca aia OEM de pe partea stanga are 05.5 Ohmi la temperatura camerei (adica in casa) iar cea facuta de TYC are una 16.8 Ohmi si cealalta 17.8 Ohmi .

M-am referit mai mult plastic, in sensul ca cele TYC au aproape 18 Ohmi iar cea OEM nu are nici macar UN Ohm .

da, este o diferenta, dar nu este asa de mare.... 05.5ohmi... inseamna 5.5 ... daca era 0.5, atunci era altceva... dar nu avea cum.

dar alimentata pe direct, TYC-ul incalzeste ? 

Link către comentariu

Cred ca nu stii sa masori sau sa apreciezi valoarea. 5.5 ohmi nu este sub un ohm, este aproape de 6.

Ok

Inseamna ca nu am apreciat corect valoarea afisata .

Oricum dupa mine la cea TYC rezistenta este prea mare .

Azi ma duc sa ridic oglinda OEM noua si va anunt ce se intampla .

O zi buna .

dar alimentata pe direct, TYC-ul incalzeste ? 

Nu am facut proba ca sa vad daca se incalzeste pe direct .

Sa fiu sincer nici nu am vrut sa le probez pentru ca sa nu cumva sa le ard sau mai stiu eu ce se poate intampla .

Link către comentariu

o alimentezi putin, la 12v... nu se intampla nimic cu ea, trebuie sa se incalzeasca...

Link către comentariu

Adrian cat e o oglinda dreapta(doar sticla ma refer) noua oem ? Da-mi pm sau scrie aici, cum vrei. Ms

Link către comentariu

Sal. ,

Eu am dat 210 Ron pe gem de oglinda OEM .

Cod piesa 5M0 857 522 F .

O zi buna .

Link către comentariu

• 1 year later...

O problema ceva mai ciudata am si eu cu oglinda stanga . Am cumparat masina cam de 2 saptamani si am sesizat ca nu functioneaza dezaburirea pe ea, toate bune si frumoase. Ma pun o dau jos si vad ca nu era conectata la fire , fericit o conectez vad ca merge perfect se incalzea zic am scapat . Trece o noapte , dimineata toata treaba ok , cand sa plec de la munca dupamiaza la 4 din parcare oglinda mea era cenusie ca si cum ar fi luat foc , arsa . Mentionez ca butonul de reglaj nu era pe dezaburire. A intalnit cineva aceasta problema , ce ar putea fi , care ar fi solutia de remediere , cum as putea verifica problema ? Este importanta pozitia de conectare a firelor , la cea din dreapta am vazut ca era rosu spre interior si albastru spre exteriorul masinii , eu pe stanga le-am conectat invers.

Link către comentariu

Posibila ca pe undeva firul de la oglinda de la incalzire sa se atinga cu unul cu curent permanent.

Posibila ca pe undeva firul de la oglinda de la incalzire sa se atinga cu unul cu curent permanent.

Link către comentariu

Hmm , voi incerca cu cheile scoase din contact sa pun un bec de 5w sa vad daca il aprinde .

Link către comentariu

• 3 years later...

Știe cineva unde @#$% e siguranța la încălzirea oglinzilor? Nu îmi merge dreapta și ma doare capul cit am cautat

Modificat de Manuel N.
Link către comentariu

Nu are siguranta separata . masoara rezistenta oglinzii si daca este defecta, inlocuieste oglinda.

Link către comentariu

Probabil e arsa. Eu le-am inlocuit pe amandoua acum 3 ani, stanga s-a dezlipit si a cazut, dreapta nu a mai mers incalzirea. Sunt slabe cele OEM. Am pus aftermarket, sunt cam la fel, am dat vreo 60 de lei pe ambele. Merg perfect si azi. Cred ca am pus Alkar. 

Link către comentariu

Azi am măsurat și eu rezistenta oglinzii de pe dreapta și are în jur de 20ohmi, am alimentat-o separat la o sursă și trage cam 0.5A și se încălzește binișor. Problema este că am pus un bec pe firele de la oglindă și se aprinde intermitent o data cam la 5 secunde. Știe cineva daca da tensiune in functie de temperatura exterioara? Erau cam 19 grade afara. Sau care e motivul de vine tensiune cu intermitenta? Oglinda am schimbat-o că mi-a furat-o și am luat una tyc că era pe stoc la magazinul de piese.  Posibil când mi-a furat oglinda sa fi tras de fire și să se fi întrerupt undeva? Pe tester nu o da defecta.

Link către comentariu

22 hours ago, Bazganm said:

Știe cineva unde @#$% e siguranța la încălzirea oglinzilor? Nu îmi merge dreapta și ma doare capul cit am cautat

Adi la-este ok, când e cald, nu încalzeste. Oricum, încălzește pe baza de impulsuri. 

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutare!Am observat ca oglinda de pe partea stanga nu se incalzeste.Pe VCDS an urmatoarea eroare:

-00920-Heated outside mirrors;Driver side(Z4)Passenger side(Z5)

012-Electrical fault in circuit

Cum pot afla unde este problema?Trebuie data sticla jos si verificate firele care intra in oglinda?

Link către comentariu

Da jos sticla și verific-o. De regula, acesta este de vina. 

Link către comentariu

Multumesc!Am dat astazi sticla jos si intr-adevar unul din contacte este smuls de pe placa.In afara de OEM,cu ce firme ati avut experiente ok ca si producator de sticle pt oglinda?

Link către comentariu

Mmm... Aici e o treaba. De regula, cele aftermarket... Ieftine... Se vede îngrozitor în ele. 

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare.

Am vazut la modelel mai noi o optiune foarte interesanta.La punerea manetei de viteza in pozitia marsarier oglinda din partea dreapta coboara automat pentru ca soferul sa poata vedea bordura.Aceasta se intampla,am inteles,numai cu comutatorul reglare oglinzi in pozitia R (dreapta).Ma intrebam daca si noi ,cei cu modele mai vechi petem activa sau implementa  aceasta optiune care mie mi se pare foarte utila.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!