Jump to content

Skoda Octavia 2 Laurin & Klement

n0iz3

Postare recomandată

Salutare,

Tot citesc de ceva vreme forumul, iar de putin timp am si o masina din gama, o Octavia 2.

Masina e din 2008, are ~89.000 km, ca dotari are DSG, tapiterie piele cu inscriptie Laurin & Klement, scaun sofer electric si cu memorii (cel de la pasager nu are reglaj electric, lucru pe care nu il inteleg), maxidot, navigatie Columbus, comenzi pe volan, senzori lumina, ploaie, parcare (doar spate, mi-ar fi placut si pe fata), trapa si cam atat.

Acum cativa ani am cochetat cu o Octavia 1, tot L&K, dar n-a fost sa fie, masina fusese lovita rau si indreptata cu ciocanul, asa ca am renuntat la idee si am decis sa imi iau o masina care sa ma multumeasca pe deplin: un SAAB 9-3 2.0 turbo.

Am revenit la Octavia pentru nevoia de portbagaj mare in care sa incapa lejer caruciorul pentru copil si multele "accesorii" care vin cu el si momentan sunt foarte multumit :)

Modificari nu are momentan (am scos doar suportul de numar de pe spate, urmeaza si cel de pe fata), intentia initiala ar fi sa o tin cat mai stock, pentru ca destinatia e de masina de familie, dar ramane de vazut daca ma pot tine de asta.
Mi-ar placea niste frane mai puternice, un eleron finut, stopuri de facelift si eventual un ornament pentru esapament, sa nu mai fie indreptate in jos tevile.

Atasez si cateva poze facute cu telefonul, n-am apucat inca sa ii fac o sedinta ca lumea (prima e before and after :) ):

dc991337cc0b97d5137c2a4a2b1042fc_zps2d0a

2014-10-31125109_zps69873e5f.png

2014-10-31171338_zpsd84922c3.png

10723758_403467559804661_260833550_n.jpg
Modificat de n0iz3
Link către comentariu

Pune si niste poze cu interiorul, nu de alta dar Laurin&Klement face diferenta....de afara arata ca oricare alta Skoda ;) 

btw...misto Saab :D

Modificat de corad0
Link către comentariu

Oau...nici nu stiu ce sa spun. Ma mir ca ai putut reveni de la un Saab 2.0 Turbo, care este o masina cu totul deosebita, la o banala Octavia 2. Oricum, felicitari pentru noua achizitie. Cat de mult mi-as dori un Saab...dar costurile de intretinere m-ar depasi in momentul asta.

Modificat de Mohicanu
Link către comentariu

O sa pun si niste poze cu interiorul cand apuc sa ii fac.

A fost grea trecerea, dar familia primeaza. Mi-am facut damblaua timp de 3 ani, mai stau un pic potolit :D

Costurile de intretinere nu sunt foarte mari, contrar opiniilor. O revizie costa ~300 lei, motorul B207L de la SAAB este acelasi cu Z20NET de la Opel, deci piesele se mai potrivesc. Iar pe ansamblu e o masina foarte inchegata, nu crapa asa usor.

Consumul era un pic mai mare, ~12 L % in oras, asta cu evacuare cat-back performanta, catalizator anulat, filtru K&N etc, dar senzatia de la volan compensa cei 2L % in plus :)

Link către comentariu

Pune si niste poze cu interiorul, nu de alta dar Laurin&Klement face diferenta....de afara arata ca oricare alta Skoda ;)

btw...misto Saab :D

si jantele Sputnik sunt tot specifice L&K, doar pe modelul asta veneau.

sa o stapanesti sanatos. 

Cu bani relativ putini poti rezolva cam toate lipsurile care le simti. - senzori parcare fata ( + afisarea lor pe navigatie), etc

Link către comentariu

Nu schimba stopurile cu cele de FL... Cele de FL nu se potrivesc deloc cu masina, sunt cam ca nuca in perete.

S-o stapanesti sanatos si cu mau zis si colegii, poze cu interiorul, ala face diferenta!

Link către comentariu

Multumesc, ma mai gandesc daca sa pun senzorii pe fata, recunosc ca e doar un moft si nu le simt lipsa cu adevarat. 

Ma bate gandul sa schimb bara cu una de RS, dar poate mai la primavara.

Cu afisarea senzorilor pe navi mai greu, trebuie modelul nou de senzori care sunt mai mici (de exemplu pe spate e complicat sa ii schimb, mai usor schimb bara cu totul).

Pe unitatea veche (Audience) se afisau, dar pe Columbus nu se pupa.

Vin si pozele cu interiorul, dar pe vremea asta nu prea imi vine sa scot aparatul din casa :D

Link către comentariu

Sincronizare perfecta la numarul de km si o poza cu soarele de astazi.

Trebuie sa fac rost de o noua rama si apoi sa o vopsesc piano black.

post-9703-14183815146635_thumb.jpg
post-9703-14183815305554_thumb.jpg

Modificat de n0iz3
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!