Jump to content

Vw Bora TDI

tiga

Postare recomandată

De la prima masina pe care am avut-o mi-a placut sa aduc modificari, sa o personalizez, sa fie altfel".....
prima mea masina a fost in 2004 un oltcit 11rl motor 1.1 cutie 4 tr ,  ...montat alarma, geamuri electrice, schimbat rotile cu un set care imi plac mie foarte mult si anume oz racing 15" ,schimbat motorul cu 1.3 cutie in 5tr iar pentru ca nu era deajuns l-am facut turbo ,carburator solex 32dis ,turbina a fost dupa un volvo 1.7 , intercooler, blowoff si cam tot ce trebuie sa intre aer fortat in camera de ardere  ...ce pot sa zic ca masinuta tragea intr-un mare fel la o presiune de 1.1 bar si motorul boxer ...un mic subaru :) ..
post-113864-0-37744800-1417357455_thumb.
a urmat un clio hatchback 1.5 dci 80cp schimbat interiorul cu unul de rs , punte spate de rs, jante oz ultraleggera pe 16" ,montat cb , pilot automat care nu am apucat sa-l activez ....
Dupa venirea pe lume a fetitei mele (un moment minunat din viata mea ) am constatat ca imi trebuie o masina mai mare si am ajuns a o schimb cu un Vw Bora 1.9 TDI Alh 90cp (deocamdata  ) an 2004 ca si dotarii ,pilot automat, cb ,geamuri electrice modul comfort si clima..
in prima faza am modificat farurile ( am cumparat de la dez 2 faruri care aveau si proiectoarele de ceata), am montat un set de lupe bixenon pe care am adaptat becuri halogen h1 , sunt multumit de rezultat ....
am montat o camera rear view, modificat putin sistemul audio, boxe fata hertz mille care sunt legate pe un amplificator audison

inlocuit oglinda stanga cu una de vw lupo
am schimbat amortizoare cu Koni reglabile pe duritate si arcuri eibach drop 40/40 

am avut un set de jante de mercedes amg monoblock 18 cu 8,5j 
ac
um am jante rh pe 18 cu flanse de 20 mm/25mm (defapt acum sunt cele pe 15 de iarna) 

planuri de viitor: chiptuning pentru ca este prea lesinata" ,ma gandesc la un upgrade de frane , etrieri brembo cu 4 pistonase discuri 320mm ceva de genu si imi place mult interiorul recaro2 :)

la exterior nu am facut si nu prea o sa fac , eventual o alta culoare ...

o sa mai revin si cu alte poze..

post-113864-0-40189500-1417358202_thumb.

post-113864-0-49481900-1417358217_thumb.

post-113864-0-22909300-1417358244_thumb.

post-113864-0-98854300-1417358341_thumb.

post-113864-0-56247200-1417358658_thumb.

post-113864-0-03901300-1417358693_thumb.

post-113864-0-51943600-1417358790_thumb.

Link către comentariu

spune-mi si mie te rog amanunte despre amortizoarele Koni reglabile la duritate. pret, cum lucreaza,cum se simt pe diferite setari. merci.

Link către comentariu

spune-mi si mie te rog amanunte despre amortizoarele Koni reglabile la duritate. pret, cum lucreaza,cum se simt pe diferite setari. merci.

setul fata/spate te poate  duce undeva la 2500 lei , acum le-am reglat pe duritate sa zicem + 60% fata si 40% spate , ajustate pe duritate la maxim iti ofera o stabilitate mult mai mare dar dispare din confort ,practic pe curbe zici ca se lipeste de asfalt  si pe franare au un mare efect.. mie imi plac foarte mult...fata se ajusteaza direct pe masina cu ajutorul unui "robinet" , pe spate trebuie dat amortizoarele jos , se scot protectile dupa el se comprima la maxim si se invarte pentru ajustare.

Link către comentariu

Foarte frumoasa , ceva fin si car eiti ia ochii , sa o stapanesti sanatos. Esti priceput in a alege jante , stii sa alegi combinatii bune.

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos si cat mai multi km fara probleme.

Astept modificarile ce vor urma, sigur va iesi ceva frumos.

Link către comentariu

Felicitări în primul rând pentru că ești tată și în subsidiar pentru mașină! Arată foarte bine și la cum ai descris proiectele anterioare, presimt că e pe mâini bune și Bora :) Jantele AMG arătau în regulă pe mașină, dar cred că RH-urile cu căpăcele VW o prind mai bine. Km mulți fără probleme!

Link către comentariu

E vorba de asta? FSD? Frequency Selective Damper?

tu la tine ai luat doar cartusul si l-ai bagat in corpul McPherson sau ai gasit cu totul?

pt masina mea ,pe fata, se gasesc doar cartus. in Ro costa 3800 lei doua pe fata...ma cam ia cu ficatul.

post-2778-0-86157300-1417460396_thumb.jp

Link către comentariu

poate te ajuta niste coduri pentru vw bora, golf , etc  ...  fata 8710 1337SPD3 - 160 £ buc  si spate 80 2761SPD3 - 90 £ buc

Link către comentariu

Frumoasa masina,sa te poarte sanatos multi km fara probleme, referitor la oglinda de pe stanga,cea de pe lupo a venit perfect?..plug&play..

Link către comentariu

Frumoasa masina,sa te poarte sanatos multi km fara probleme, referitor la oglinda de pe stanga,cea de pe lupo a venit perfect?..plug&play..

difera suportul de prindere pe usa, scoti geamul(oglinda) si carcasa ca sa ai acces in punctul in care se rabateaza oglinda ,scoti saiba zeger dupa boltz sa eliberezi arcul (Atentie !!! arcul este in tensiune) inlocuirea poti sa o faci direct pe usa ... nu trebuie sa te chinui sa cauti oglinda de lupo cu actionare electrica pentru ca poti face transplantul dupa cea originala foarte usor ..

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

urmeaza un upgrade la frane :D , o sa incerc sa adaptez etrieri astia de alfa romeo cu discuri ebc 312mm x 25mm si placute greenstuff  

din primavara  ca acum ar trebuii sa renunt la rotile de iarna pe 15  si probabil daca reusesc sa-i adaptez pe masina o sa le dau si o vopsea !

post-113864-0-32190000-1418323876_thumb.

post-113864-0-50185500-1418323886_thumb.

Link către comentariu

Interesant upgrade. Cam la ce pret ajunge un set de etrieri similari?  E putin de munca la adaptare, dar merita din plin efortul.

Modificat de flaviusmaff
Link către comentariu
  • 1 month later...

Pai la bora nu le aveai luminate? Sau e mai veche (parca de la un anumit an le-a pus becuri...?)

Nu... Vad ca e 2004 a ta.

Modificat de Muale
Link către comentariu

Frumos upgradul la gurile de ventilatie.Unde le-ai legat pentru alimentare?Daca imi poti da un PM cu detalii iti raman dator.

Link către comentariu
  • 1 month later...
  • Administrator

foarte frumos ii sta cu rotile pline de AMG (cand am vazut avatarul credeam ca sunt replici Proline dar alea AMG chiar sunt foarte rezistente si arata bine pe masina !)

Link către comentariu

Ai facut si din Bora o masina misto! Cu jantele mai mari mai trage motorul? merita injectoare si soft!

Link către comentariu

am pus acum rotile de vara 225 40 18 ( cele de iarna sunt 195 65 15) si chiar nu simt nici-o diferenta , este lafel de lesinata :)) ...tot 90 cp are orice roti asi pune, iar in privinta asta o sa gasesc rezolvare la TCM Turbo !

... mi-am pus alta jucarie pe carlig :D

post-113864-0-91363900-1427056509_thumb.

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

dupa o diagnoza facuta de Mugur de la TCM Turbo am aflat ca geometria variabila de la turbina este blocata :(  , chiar si asa s-a facut remaparea , se simte o diferenta dupa soft dar din pacate nu ma pot bucura  de toata puterea din cauza turbinei. Acum ma gandesc daca tot am turbina busita sa pun alta dupa ASZ sau ARL ( am inteles ca se potrivesc fara modificari , flanse, etc ...) si in timp alte injectoare... stage 2 :D

ca sa o reconditionez pe cea actuala ma cost in jur de1000- 1200 lei ( mai bine o dau jos si incerc sa o curat ), ar mai fi o varianta care mi-a fost prezentata de cineva care reconditioneaza turbine , marit corp turbina prin alezare si pus in ia kit de ASZ , voi stiti ceva de treaba asta ?

Link către comentariu

Nasol moment...:(

Uite un topic interesant de unde poti culege cateva informatii...

Este un subiect  care ar fi pacat sa il dezvoltam aici...fiind multe de discutat :)

Link către comentariu
  • 2 weeks later...
ionut.sandru

Salut, Daca geometria e doar blocata turbina se poate curata .am patit acelasi lucru.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

..azi m-am chinuit toata ziua sa demontez turbina si la final sa vad ca geometria variabila nu era blocata si actuatorul era problema :D

am montat tot la loc mai putin actuatorul , in locul lui sta o sarma ce blocheaza parghia de la geometrie :D

turbina nu are joc in ax ca atare o sa cumpar actuator si o sa mai ramana pe masina pana fac upgrade

post-113864-0-54613000-1431892203_thumb.

post-113864-0-41405800-1431892216_thumb.

Link către comentariu

cateva scule si o sticla de cola si schimbam turbina in fata blocului :))

romania!

vezi cum reglezi tija cand montezi actuatorul nou.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!