Jump to content

Skoda Rapid 1.4TSI/DSG7

paul.capusneanu

Postare recomandată

paul.capusneanu

Salutare,

Pana la urma ne-am decis, eu si familia, la o masina noua: Skoda Rapid 1.4TSI cu DSG7, echipare Active(suficienta pt mine, desi la inceput am cautat tempomat-ul de la vechea masina si oglinzile incalzite pe timp de ploaie). O "minune" de masina, in comparatie cu vechea Skoda Fabia 1.9TDI/2002 model Elegance.

De fiecare data raman placut surprins de cutia automata. E fantastica.

Deocamdata am 1500 da km rulati si sunt in procesul de inmatriculare (o bataie de cap generala).

Sunt nou pe acest forum si as dori sa va urez km multi, fara incidente.

O zi placuta tuturor!

Link către comentariu

felicitari. si eu m-am uitat la aceasta masina dar modelul hatchback avea portbagajul cam mic iar mie nu-mi plac sedanurile.

cutia automata iti ofera o mare satisfactie. am si eu una.....

Link către comentariu

Bine ai venit printre noi. Ma bucur ca ti-ai luat ceva ce-ti aduce satisfactii. Tempomatul cel putin se poate pune si mai tarziu, relativ usor.

Nu ne "ierta" si pune si niste poze. ;)

PS: Si eu sunt un convertit intr-ale DSG-ului.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Sa o stapanesti sanatos, buna alegere benzina & dsg, cat a fost halatul?

PS: avem acelasi powertrain (motor si cutie de viteze)

Modificat de codz
Link către comentariu
paul.capusneanu

Salutare colegi,

Imi pare rau ca nu mi-am facut timp sa pun niste poze mai devreme. Astazi mi-am adus aminte si i-am tras cateva poze dupa ce am schimbat anvelopele de vara cu cele de iarna.O chestie ciudata a fost sa gasesc pe anvelopele de vara, cu care a venit rapidu, insemne de creta galbena DF, DS. Asta mi-a trezit o suspiciune ca ar fi fost schimbate inainte s-o expuna in showroom. Anvelopele sunt nexten HD DOT 1213, deci chiar vechi tinand cont ca masina este fabricatie 2014. Nu par utilizate. Intrebarea mea este: Ce anvelope ati avut pe masinile noi si daca ati mai intalnit ciudatenia asta?

Pret achizite 14900 euro din care s-au scazut 1000euro (400  pt ca am facut credit la Porsche bank + 600 discount) , inca 1500 euro contravaloare ticket remat (1500 de lei a costat ticket-ul). Ticketul a fost aportul meu ca avans. Rest de plata 12400. Rata 1100 lei/luna + casco. Primul an de casco gratuit (oferta).

Nu i-am facut un consum. In echiparea Active nu este "activat" computerul de bord. Dar o sa fac un test la pompa (plin,100km iar plin).

Montaj Tempomat la Porsche Nord.

"...tempomatul simplu costa 1200 ron, montajul 300 ron, insa in functie de masina, mai trebuie montat un calculator care poate sa coste pana la 1700 lei suplimentar. Este in functie de masina si se poate vedea doar in service daca este nevoie de el sau nu." 

80 de lei costa verificarea in service.

Pozele nu sunt chiar reusite, iar masina nu e spalata :)

post-139520-0-13496500-1417702911_thumb.

post-139520-0-89478000-1417702922_thumb.

post-139520-0-70880600-1417702927_thumb.

post-139520-0-71854800-1417702935_thumb.

post-139520-0-34655700-1417702947_thumb.

post-139520-0-01464200-1417702977_thumb.

Link către comentariu

Tatal meu si-a cumparat un Rapid 1.2TSI 86CP echipare Active + cateva optionale (oglinzi electrice, proiectoare, computer de bord, stergator luneta), fabricata in iunie 2014 si a venit cu anvelope de vara Bridgestone 175/70/R14.

Din punctul meu de vedere masina fabricata in 2014 cu anvelope DOT 1213 (undeva in martie 2013) mi se pare dubios (mai ales marcate cu DF, DS). Daca masina e fabricata in 2014 anvelope ar trebui sa fie cel mult 2-3 luni vechime fata de data fabricatiei. Tu nu ai avut capace la rotile de vara pe care sa le muti si pe rotile de iarna? Nu cumva ti-au schimbat astia rotile sau anvelopele originale cu unele second?

Cat te-a costat pana la urma tempomatul 1200 + 300 =1500 lei? Sau a trebuit schimbat si calculatorul pentru inca 1700 lei suplimentar?

In alta ordine de idei, sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea.

Modificat de rempha
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos!

Masina luata in decembrie a avut anvelope cu saptamana 42.

Daca as fi găsit anvelopele cu un an vechime si însemnate (cu atat mai mult in romana) sigur m-as fi dus sa-l iau pe dealer la intrebari unde sunt anvelopele/rotile originale.

Link către comentariu

12400. 

exact asta e motivul pentru care am ales octavia 3, am dat 15500E, fix in conditiile tale (remat, reducere dealer, reducere credit auto). Pentru 3mii E am echiparea elegance plus inca 1600optionale (e la masina mea prezentata). Ce-i drept, tu ai ales 1.4 de 122CP.

Initial un tot Rapid voiam, si cand am vazut ca mai e "putin" pana la Octavie, am facut "pasul";

Oricum, sa te bucuri de ea!

Link către comentariu

Te intreb asa ca poate nu ti-ai dat seama. Cand ai vazut acele marcaje pe anvelope acasa sau exact cand au dat baietii rotile jos la vulcanizare?

Link către comentariu
paul.capusneanu

Am cumparat 4 buc Michelin Alpin A4 si ieri am fost sa le pun pe masina, moment in care am vazut marcajele de pe interiorul anvelopelor nexten. Intamplarea asta imi ridica semne mari de intrebare. Daca nici placutele, discurile nu sunt noi. Nu vreau sa ma gandesc la alte smecherii. Daca s-au pretat la asa ceva mi-e frica sa ma duc la schimburile de ulei,filtre...cine stie ce mai inlocuiesc astia, tot e acoperita da garantie !?

Tempomatul nu l-am montat inca.

Am ales Rapid in defavoarea Octavia pt pretul lor in echiparea DSG. Am dorit o masina cu o cutie automata si Rapid este cel mai bun raport calitate/pret de pe piata actuala.

post-139520-0-84686000-1417765708_thumb.

post-139520-0-95498700-1417765751_thumb.

Link către comentariu

Mda, dubioasa treaba cu cauciucurile. La mine a venit cu Conti Sport Contact 2, dar fiind cu jante pe 18" nu prea aveau cu ce altceva sa faca schimbari de genul asta. Plus ca sper totusi ca un dealer ca Avia nu se preteaza la asa ceva. Tu in schimb cred ca trebuie sa-i iei la intrebari...

Si ciudata si treaba ca nu e activat computerul de bord la echiparea ta (sau am inteles eu gresit).  :tuktuk:

PS: Marca e Nexen, fara "t". Nu ca asta te-ar incalzi cu ceva. :)

Link către comentariu

100% anvelopele au fost schimbare de dealer. Nicio masina noua nu vine cu chinezarii la anvelope (Nexen, Syron, etc.)

Link către comentariu
paul.capusneanu

Este optional computerul de bord la echiparea Active.

@Mumus: Ce DOT ai la nexen pe seat si ce fabricatie este masina?

Link către comentariu

2014 e fabricatia, dot-2014 daca nu ma insel , dar nu ma pune sa caut acum. :)

Modificat de Mumus.
Link către comentariu

@cristian asa e m-am grabit cu motorul insa dsg-ul cred ca este acelasi

aproape la jumatate de pret cat golful meu si portbagajul mai mare, o achizitie buna dle la cati mai multi km

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!