Jump to content

Seat Leon 5F, FR 1.8TSI, M6, Montsant red

razdan

Postare recomandată

La inceputul lunii a venit in sfarsit Leonul comandat in iunie.

Este un FR 1.8TSI, M6 cu DCC, directie progresiva, media system plus, faruri full LED, pachet de iarna, senzori de parcare spate, alarma, si in culoarea rosu Montsant.

Am facut un rodaj rapid in cateva zile, apoi am spalat-o cu grija (Lambswool Wash Mitt + Meguiar's Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner + Prosop uscare double soft touch 900) am ceruit-o  de 2 ori (Finish Kare - 2685 Pink Paste Wax) si am scos-o la o sedinta foto.

Am facut putin peste 2300km si gradul de satisfactie fata de asteptari este cu adevarat remarcabil.

Inca n-am utilizat resursele disponibile, mai astept cateva mii de km, dar comportamentul si sunetul motorului sunt o placere dupa 10 ani de Diesel (2.0 TDI excelent de altfel). Cred ca nu mai exista acel actuator de sunet pentru ca nu aud un sunet prea convingator; sunetul e perceptibil in mod placut, oarecum in surdina, dar ma asteptam la ceva mai spectaculos.

Chiar daca cuplul e mai putin din 2/3 fata de ce am pe golf, ceea ce initial intristeaza, liniaritatea cuplului si raspunsul motorului la acceleratiile lungi, care parca nu se mai termina, sunt de natura sa readuca zambetul pe buze...

Cutia este bine etajata pentru un mers destul de sportiv si nu agata. Schimbarile se fac usor si desi (evident) mai des decat la Diesel se fac deosebit de confortabil.

Reglajul suspensiei este chiar multumitor, desi stiu ca se poate mai bine, dar la cu totul alte preturi.

Cu rotile standard de 17" (care sunt mai frumoase in realitate decat in poze si se armonizeaza foarte bine cu designul masinii) suspensia e mult mai suportabila in modul confort decat la vechiul Golf V sportline, iar in modul sport este asemanatoare ca si confort cu suspensia stock a aceluiasi golf.

Tinuta de drum este remarcabila in modul sport, masina "agatandu-se" de traiectorie pe masura asteptarilor, fiind atat stabila cat si usor manevrabila, cu o subvirare usoara care apare destul de tarziu si cu franari eficiente, aparent fara efort.

Anvelopele sunt medii spre bune - Michelin Primacy HP. Sunt foarte bune la un mers vioi pe uscat si pana acum si pe ud, fara sa le aflu inca limitele pentru ca nici motorul nu-mi permite asta daca vreau sa-l rodez mai intai ceva mai mult si mai pe indelete. Totusi nu par foarte predictibile cand se apropie de limitele de aderenta.

Foarte probabil din primavara trec pe Goodyear F1 Asymmetric 2 care sunt un vis pe ud prin rezistenta cea mai buna la acvaplanare atat longitudinal cat si lateral si sunt mai predicitbile la limita pe uscat.

Directia progresiva este o adevarata placere si este mult mai usor si mai comod de manevrat masina atat in oras cat si pe trasee sinuoase.

Volanul pare chiar mai gros ca la Golful SL (probabil pentru ca e modelul FR MY 2015) si e foarte placut de tinut in maini si de manevrat.

Comenzile pe volan sunt OK chiar daca uneori mai modific volumul muzicii involuntar in viraje. Foarte comod mi se pare accesul la telefon (inclusiv la contactele favorite pe ecranul central unde am si pozele), cu adevarat hands free si mai ales la muzica stocata pe un SD mare si rapid in format mp3@320kbps sau m4a. Calitatea muzicii e decenta pentru ascultat la drum si nu am observat distorsiuni la volumele mici-medii la care ascult eu.

Farurile LED merita banii, nu doar estetic ci si prin lumina de 5400 grade Kelvin, odihnitoare si foarte bine orientata. Eu nu am o vedere foarte buna si totusi cu faza scurta pot merge usor la 100 km/h si chiar pe autostrada la 120/km ora, fara ca lumina sa fie deranjanta pentru ceilalti. Faza mare este mai mult decat suficienta pentru orice situatii la drum lung pe timp de noapte. Remarcabile sunt si largimile fasciculelor de lumina care cred ca ajung la 150-160 grade si poti lua linistit si acele de par cu astfel de faruri.

Nu in ultimul rand pachetul de iarna, prin scaunele incalzite, merita recunostinta pentru diminetile friguroase de acum si chiar pentru o toamna sau primavara normale sunt evident foarte utile.

Si scaunele sunt OK ca reglaje chiar daca suprafetele laterale din imitatie de piele sun mai putin aderente ca materialul textil al scaunelor sport de la vechiul golf.

Senzorii de parcare mi se par si mie foarte utili la parcarile mai rapide si inghesuite.

Culoarea este vizibila in pozele atasate si remarcabila e luminozitatea deosebita in soare care da senzatia unei culori mai deschise care  se schimba odata cu nuantele din lumina diverselor momente ale zilei.

post-3245-0-04119800-1414445721_thumb.jp

post-3245-0-99896100-1414445793_thumb.jp

post-3245-0-65748800-1414445803_thumb.jp

post-3245-0-37233900-1414445814_thumb.jp

post-3245-0-40162900-1414445823_thumb.jp

post-3245-0-72359300-1414446237_thumb.jp

Link către comentariu

Felicitari, culoarea este geniala! S-o stapanesti sanatos.

Acel actuator de sunet este doar pe modelele mai 'sport' gen Cupra, RS, GTI, R...

Link către comentariu

foarte frumoasa masina, bine dotata cu un motor pe masura si o culoare care o scoate in evidenta :), ai facut o alegere inspirata. Sa te bucuri de ea si vrem si niste poze cu interiorul.

Poate niste jante pe viitor?  :icon_thumleft:

Link către comentariu

Frumoasa foc masina, s-o conduci intotdeauna cu placere si fara evenimente !

Te felicit ca o si intretii de la bun inceput. :icon_thumleft:

Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie, sa o stapanesti sanatos fara incidente. Motorul este genial (am mers vreo 2000 km cu el pe Octavia 3).

Link către comentariu

Sunt si eu in pozitia ta, dupa multi ani de diesel, am trecut la 1.8 TSI. Asa ca iti pot ura cu mana pe inima "felicitari pentru achizitie"!

Link către comentariu

Felicitari inca o data si din partea mea, masina arata foarte bine si probabil ca 1.8 TSI e o placere, in combinatie cu suspensia adaptiva.

Motorul e Euro 6 sau a ramas la Euro 5?

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos, noul model de Leon e cu adevarat frumos.

Pune si ceva poze cu interiorul, pentru curiosi.

Link către comentariu

Actuatorul de sunet se activeaza doar pe modul sport si se simte din prima :). Se aude frumos la reprize dar este deranjant la mers constant

Frumoasa culoarea. S-o stapaniti sanatosi !!

Modificat de saibot
Link către comentariu

Multumesc tuturor pentru aprecieri si pentru felicitari.

Voi pune si poze din interior imediat dupa ce reusesc sa le fac.

Motorul este Euro 6 si deci timbrul de mediu a fost egal cu... timbrul fiscal, adica 2 lei... :)

Si da, este o placere la condus  pe modul sport, pe drumuri sinuoase si de buna calitate.

Suspensia se intareste si directia se rigidizeaza putin.

Cum spuneam, directia progresiva este deosebit de placuta dar cere o atentie si finete mai mare la manevrarea volanului, dandu-ti senzatia unei masini mai sportive, chiar daca in aceasta motorizare nu e decat un warm-hatch. Acum 10-11 ani ar fi fost hot hatch dar timpul trece si tehnologia progreseaza... :)

Jantele imi plac, asa cum spuneam, dar poate, din motive de greutate m-ar tenta in viitor niste OZ Alleggerita sau macar Ultraleggera.

Referitor la actuator aflasem de undeva ca nu se mai pune pe MY 2015 si auditiv am impresia ca asa e.

Am incercat pe modul sport si nu percep diferente notabile. Daca exista totusi inseamna ca este foarte discret...

Modificat de razdan
Link către comentariu

Fantastica masina. Ti-ai configurat masina identic cum am facut-o si eu de nenumarate ori. Sa o stapanesti sanatos

Link către comentariu

Multumesc Rave!

Multumesc si lui ShadoWzZ, inseamna ca gandim la fel... :)

Modificat de razdan
Link către comentariu

Felicitari !! Este o bijuterie de masina, mai frumos decat Golful din aceeasi generatie ! Cum stai cu un consum mediu ?

Link către comentariu

Mi-am gasit culoarea la urmatoarea vopsire!

Superba jucaria sa o stapanesti sanatos! Subscriu, vrem poze cu interiorul :)

Link către comentariu

Smexy! Masina de suflet pt mine (am avut precedentul model), cu motorizare deosebita si o culoare cu vino-ncoa... Si mai e si o rasfatata din prima zi, inca un pic si o duceai la salon! :P

Directia progresiva e un mare plus. Eu nu eram f convins de idee inainte, dar acum n-as mai lua fara daca as putea.

Sa te poarte sanatos si fara incidente!

Link către comentariu

Welcome to the club :)

Frumoasa combinatia mai ales ca deja recall pt 1.8tsi dsg.

Ca si prim upgrade iti recomand pedalele din catalogul de golf 7 accesorii. Vezi la mine pe topic.

Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie e genial motorul! Ce consum ai pana acum? E interesant ca motorul e EURO 6 am vazut ca mai nou in configurator poti bifa optiunea de EURO 6 dar costa vreo 600 euro.

Modificat de GEOge
Link către comentariu

Ce anume se schimba cu optiunea euro 6 ? in afara de taxa de mediu 0 probabil ...

Sa inteleg ca DSG 7 + 1.8 tsi = probleme ?

Link către comentariu

DSG 7 uscat in general probleme, mai ales cuplat la un motor potent. 

On topic: De exceptie culoarea! Sa o stapanesti sanatos si fara probleme.

Mai multe poze :D

Link către comentariu
Multumesc pentru opiniile impartasite, pentru felicitari si urari!

Va doresc si eu, tuturor, cat mai multi kilometri fara probleme!

@calin.g: Si mie mi se pare mai frumos decat golful 7. Este unul din motivele pentru care l-am ales in afara de motorizare.

Consumul se poate gasi pe spritmonitor.de, linkul fiind si in semnatura pe primul rand (rosu).

Alegerea motorului nu a avut in vedere consumul. Sper ca acesta sa fie mai mic decat la motoarele asemanatoare din generatiile anterioare, dar acest aspect este totusi secundar daca performantele corespund asteptarilor.

Am vazut ca la drum lung se poate cobori la 7 l/100km, poate si mai putin, dar nu pot merge asa... :)

@guppster: Vor fi si poze ale interiorului da inca nu am reusit sa le fac.

@alteacupra: Sper si eu sa am parte numai de bine, multumesc!

@TudorM: Incep sa-mi dau seama ca leutul devine si pentru mine o masina de suflet, chiar daca nu are toate elementele de confort si de lux ale fratilor mai mari din grup. Rasfatul are totusi si o latura practica: protectia buna a vopselei chiar functioneaza, inclusiv fata de "bombele" pasarilor, si in plus faciliteaza foarte mult spalarea.

Desi am mai scris despre directia progresiva, in ansamblu as spune ca ... e de nedescris placerea oferita la condus. Nici eu nu cred ca as mai vrea o masina fara asa ceva.

Multumesc si pentru urarile de bine, ca si lui sandman84.

@D_T_Z: M-am gandit mult la combinatie. Am evitat DSG in primul rand pentru ca imi place mai mult condusul in stil clasic, nu stiam prea multe despre probleme dar nici nu m-au interesat. 

Ma gandeam si eu la niste pedale mai sport dar o sa vad la anul.

@GEOge: Multumesc pentru felicitari. Motorul pare intr-adevar excelent dar inca nu am ajuns sa-l cunosc la adevarata valoare, dat fiind numarul de kilometri. Consumul e pe primul rand din semnatura iar motorul este numai Euro 6 incepand cu MY2015. Nu exista o optiune de bifat din acest punct de vedere.

@ShadoWzZ: Cum spuneam, nu stiu de probleme la DSG, dar ne lamuresc cei care stiu.

@The_Ego: Multumesc pentru apreciere si urari. Vor mai fi si alte poze. Deocamdata mai pun cateva de la sedinta foto initiala.

post-3245-0-60617900-1414916231_thumb.jp

post-3245-0-95615900-1414916232_thumb.jp

post-3245-0-81790800-1414916234_thumb.jp

post-3245-0-49880700-1414916236_thumb.jp

post-3245-0-15023500-1414916238_thumb.jp

post-3245-0-52893100-1414916239_thumb.jp

Modificat de razdan
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!