Jump to content

New Chapter - Passat B6 Sportline

7Andrei7

Postare recomandată

Salutare!

Revin cu impresii si vesti.

In primul rand am facut deja 14.000 de km in ultimele 3 luni si vreau sa va spun ca sunt absolut incantat de masina. Este suuuper confortabila iar motorul e absolut suficient pentru deplasari lungi pe drumuri romanesti.

Inafara de problema cu intervalul de service care nu vrea sa se reseteze pentru mai mult de 1000 de km nu am intampinat probleme.

Intre timp m-am prins ca am faruri adaptive care sunt absolut minunate pe drumuri de munte si m-am mai prins ca am bec special de cornering in far (nu in proiector). Chiar ma miram cum naiba face proiectorul atata lumina.

Momentan am pus-o pe jante de 16 din tabla cu cauciucuri Nokia WR-A3 - profil asimetric. Sunt absolut excelente. Silentioase, cosnum mai mic si aderenta pe orice suprafata. Sunt super multumit de ele. Am pus si o poza facuta de un prieten cu masina mea de la primul drum in conditii mai grele.

Am "furat" clipsul metalic de pe volanul de la Golf si l-am pus pe Passat. Schimba un pic volanul care mi se parea prea sobru.

Am facut o noua achizitie - RNS 315 Bluetooth - care urmeaza sa fie pus pe masina luni seara cu ajutorul colegului F l o r i n  si tot atunci o sa schimbam si lumina de la LCD-urile climatronicului din albastru in alb. 

O sa revin deci cu poze si impresii cat de curand.

Toate bune!

post-93218-0-15891400-1420914145_thumb.j

post-93218-0-93973800-1420914145_thumb.j

Link către comentariu
  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 7Andrei7

21

• F l o r i n

6

• Gelu

3

• VW CC

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Si o poza de sezon, cu rotile de iarna :)

post-93218-0-30421200-1420992060_thumb.j

Modificat de 7Andrei7
Link către comentariu

Nu e gheata, e apa. Am facut-o azinoapte pe la 12:30. Dar da, acum vad si eu ca in poza pare gheata.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Vin cu noutati. 

Mi-am montat pe masina RNS 315 si e super tare. Muzica direct din telefon si handsfree cu tot cu agenda.

Cu ajutorul colegului F l o r i n am schimbat si iluminarea de la climatronic si parerea mea e ca arata foarte bine. Il recomand cu caldura tuturor.

Atasate si cateva poze cu inainte, in timpul si dupa :)

post-93218-0-89959400-1422030719_thumb.j

post-93218-0-81244500-1422030750_thumb.j

post-93218-0-56600100-1422030802_thumb.j

post-93218-0-94174700-1422030809_thumb.j

Link către comentariu
  • 1 month later...

A venit primavara. Am trecut inapoi pe jantele de aliaj :)

post-93218-0-62970000-1426432334_thumb.j

Link către comentariu
  • 9 months later...

Nu am mai postat de mult pe aici asa ca m-am gandit sa fac cateva update-uri.

In primul rand incep prin a spune ca sunt foarte multumit ce confort si de cum se comporta. Anul asta am facut 38.000 KM si nu am avut nici o problema notabila. 

Cu toate astea am schimbat:

- placute de frana fata + spate (se uzasera)

- bucse fata + spate

- becurile de xenon (philips xtreme vision) care sunt spectaculoase. voi pune in curand niste poze.

- 3 revizii complete

Pe langa asta, mi-am cumparat card de Europa de Est pentru navigatie si e super misto. Mai ales ca afisaza si pe maxidot instructiuni (poze atasate).

In final, am fost in multe locuri, si pe drumuri impecabile si prin namoale si nu m-a dezamagit deloc. Am mai pus asa cateva poze, asa, ca imi e drag de ea.

post-93218-0-66558700-1450793305_thumb.j

post-93218-0-44143500-1450793306_thumb.j

post-93218-0-39735700-1450793307_thumb.j

post-93218-0-66204400-1450793308_thumb.j

post-93218-0-72367900-1450793309_thumb.j

Link către comentariu

Pai a avut un coleg de pe forum cateva la vanzare in vara asta. Mai exact quattro3001

Nu stiu daca mai are sau mai aduce dar cert e ca a fost la un pret mult mai bun decat cel de la reprezentanta.

Link către comentariu

Asa cum am zis am schimbat de curad becurile xenon si am pus si becuri de pozitie galbene (poze in curand)

Acum ma gandesc sa fac ceva cu stopurile care mi se pare ca arata foarte invechite. Ma gandeam sa dezactivez centrul stopurilor si sa ramana doar cercul. Am mai vazut asta la cateva masini in trafic si mi se pare ca arata mult mai bine. Nu stiu insa cum se procedeaza. E doar din vag-com? Nu exista erori? Am gasit 2 poze pe net.

De asemenea, imi plac stopurile din linkul urmator. E oare cineva pe forum care face asta?

https://www.ecstuning.com/Volkswagen-Passat_B6-FWD-2.0T/ES2972610/

post-93218-0-73433100-1450883866_thumb.j

post-93218-0-99182400-1450883866_thumb.j

Link către comentariu

Salut. Da, din VAG com, nu exista erori. Cauta pe google -VAG COM DONUT MOD- 

Cred ca stopuri negre nu ar da bine, masina ta fiind albastra. O sa arate invechit. Eu iti recomand in schimb sa mergi spre un aspect R-Line, adica zonele rosii sa fie usor fumurii. O zi buna! 

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Revin cu 2 update-uri foto.

1. In ce hal arata o masina dupa un drum prin Ro in conditii de iarna :)

2. Cum arata cu becuri galbene ca becuri de pozitie. Mie sincer imi place contrastul cu xenon-ul. Ce parere aveti?

post-93218-0-07044400-1451987061_thumb.j

post-93218-0-45413000-1451987077_thumb.j

post-93218-0-92949400-1451987077_thumb.j

Link către comentariu

Salut Andrei,

1. Se poate si mai rau, crede-ma! Mult mai rau :)

2. Mie unul imi place.

Vbeai la inceput de motorina. Avand in vedere rulajul real, iti recomand sa pui motorina standard, Rompetrol (cea premium e apa de ploaie) si sa o combini asa cum spunea si Bogdan cu ulei de motor in 2 timpi. De ce e bine sa faci asta, vezi in topicul "Achizitionare Passat B6" - e un sticky destul de lung. 

Link către comentariu

Multam pentru sfaturi si feedback!

Am citit postul respectiv dar mi se pare usor exagerat (nebazat pe statistici reale). Din ce am citit pe forum pare o problema relativ izolata (sunt cativa care au avut-o in conditiile in care motorul este extrem de raspandit). In nici un caz nu ceva cu care se confrunta toate masinile. In fine, eu alimentez numai de la Rompetrol si OMV cu motorina standard in mod normal. La 3 plinuri asa mai fac unul cu motorina premium. Pana acum nu am avut probleme de nici un fel cu masina.

Link către comentariu
  • 1 year later...

Salutare!

Revin si eu cu update-uri dupa mai bine de un an. Am mai adaugat cam 50.000 de KM la rulajul masinii fara probleme semnificative.

Practic in ultimii 90.000 de KM de cand am masina, singurele probleme au fost:

- senzorul de la centura soferului care face figuri (l-am decuplat)

- spalatorul farului din stanga care ba iese ba nu iese (nu stiu ce are)

- mufele de la instalatia de incalzire de la oglinzi care au avut nevoie de o curatare si acum functioneaza perfect

In rest, am mai schimbat distributia + 3 revizii (si urmeaza a 4-a joi).

Pe langa partea tehnica, am inlocuit trimurile interioare, din plastic gri in brushed aluminium. E o diferenta destul de mare. Am pus o poza dupa ce am schimbat pe consola. Cand e lumina puternica diferenta e spectaculoasa. In plus, acele ceasurilor de bord se reflecta foarte frumos in marginea trimurilor noi. (poza 2).

Si mi-am comandat si un suport pentru iphone 6. Revin cu poze cand ajunge. Sper ca saptamana viitoare.

In curand planuiesc inlocuirea volantei + ambreiaj pentru ca scoate zgomote destul de pronuntate la rece. Asta ar fi asadar prima problema majora. Dar avand in vedere kilometrii masinii cred ca e normal.

Si in final, o poza de la o iesire scurta pe offroad (vreo 50 de metri). Am avut emotii mari cu suspensia mea coborata dar totul s-a terminat cu bine. Si a meritat :)

IMG_5629 (1).jpg

IMG_6184 (1).jpg

IMG_6638 (1).jpg

Link către comentariu
  • 1 year later...

A mai trecut un an de cand nu am postat pe aici. Am ajuns la aprox 270k de km si dupa cateva idei de schimbare am decis sa stau cuminte si sa o pastrez. Mai ales dupa ce anul acesta i-am schimbat volant, ambreiaj, discuri si placute + reconditionari etrieri spate, clapeta de acceleratie si egr.

Si ca sa nu ma plictisesc, am decis sa ii fac un refresh in interior. Mai exact, am trecut la piele + alcantara si la RCD 330 cu Apple Carplay. Si un detailing complet, sa fie treaba treaba.

Acum e categoric alt feeling in masina. Abia astept sa o scot la o plimbare lunga.

Singura chestie pe care imi doresc sa o mai schimb este suportul de telefon. Ma gandeam la ceva de genul (poza). Doar ca e de 35mm si am impresia ca gaura din bord care ramane dupa scoaterea suportului e de vreo 45mm. Mai caut..

IMG_2001.jpg

magneto_premium_1a_1.jpg

Modificat de 7Andrei7
Link către comentariu

cauta suport articulat, sa vezi bine ecranul din unghiul ala.

Link către comentariu

Salut. Am tot incercat si eu diverse variante pentru a folosi/inlocui suportul din bord. Pana acum, cea mai buna solutie, pe care o si folosesc este un holder auto Cygnet Mag Mount 360 CY1882ACVEN (adaptat) pe care l-am prins direct de suportul original. Este foarte practic, poate fi rotit si arata cam asa:

Mi se pare un avataj faptul ca baza telefonului sta sprijinita de suportul original , astfel pot apasa butonul home fara sa mi se miste telefonul...

IMG_5005.jpg

IMG_5006.jpg

IMG_5007.jpg

Link către comentariu

Eu sincer ma gandeam sa pun un suport de genul acela direct pe gaura lasata de suportul masinii. Mai de graba ma intereseaza estetica bordului. Nu simt nevoia sa pun telefonul in nici un suport in mod normal. Mai ales acum ca am trecut la RCD 330 cu Carplay.

Problema e ca mai toate suporturile acestea magnetice sunt prea mici. Al tau ce diametru are?

17453273_10206452706795701_506266336_o.jpg

Link către comentariu

O sa masor maine sa vad exact dimensiunea, dar sigur nu acopera gaura respectiva. Am si eu aceeasi combinatie cu rcd330g, doar ca pentru navigatie folosesc waze pe telefon. Inainte de a monta holderul acela pe suportul original l-am testat in gurile de ventilatie din stanga si mijloc insa pozitia ideala, pentru mine, este cea de acolo. Se vede f bine si la nevoie ajung lejer la el sa apas un buton.

Link către comentariu

Da, e clar ca pozitia acolo e foarte potrivita. Vestea buna este ca odata cu iOS 12 (din Oct) va aparea Waze si pa carplay ;)

Link către comentariu

Am masurat suportul si are urmatoarele dimensiuni:

- la baza (partea care s-ar fixa pe gurile de ventilatie) are 3 cm

- in zona de contact cu telefonul are 3,5 cm.

Asa arata in realitate holderul:

43FD4AAB-9360-4743-A19B-D283F9608834.jpeg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!