Jump to content

Trepidatie la franare

MESSS
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Problema se pune in felul urmator, cand franez se simte o trepidatie (stanga/dreapta as zice eu) in volan. Initial am crezut ca sunt discurile pe spate de vina, alea pe fata le schimbasem. Acum am schimbat si discurile si placutele pe spate si tot trepideaza. Nu este de la roti ca le-am echilibrat si tot trepideaza. Nu este nici de la partea din fata (bucse, capete de bara si altele) ca am schimbat si acolo tot ce trebuia schimbat. Acuma singura chestie care a mai ramas ar fi faptul ca in momentul cand mi-a facut geometria la roti a zis mecanicul ca nu i-a iesit cum trebuie din cauza ca am putea spate descentrata sau stramba, nu mai stiu exact ce mi-a spus. Eu cu masina n-am facut accident (nici altcineva ca e cumparata noua) si parca nu-mi vine sa cred ca doar de la gropi s-a stricat puntea spate care e ditamai bucata de fier, in plus de asta in momentul cand a inceput sa trepideze deja nu mai umblam cu masina pe drumuri cu gropi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

NU trebuia topic nou pentru asta.

Abaterea discului ai masurat-o ?

Link către comentariu

Tare suna a discuri ovalizate, dar pe puntea fata. Franele de pe spate nu au o influenta asa mare in franare, din acest motiv sunt si mai mici

Link către comentariu

Scuze Al Bundy pt topic, dar la cautare nu mi-a gasit nimic, poate n-am cautat cum trebuia. Trepida si dupa ce am schimbat discurile pe fata. Ce este abaterea discului si cu ce se mananca ? Chiar daca sunt discurile noi aceasta abatere creeaza probleme ?

Link către comentariu

Foarte probabil ca ai discurile fata ovalizate! Chiar daca le-ai schimbat recent, ele se pot deforma la franari lungi/repetate (de ex daca cobori un deal mai mare/munte si tii masina doar din frana)

Nu cumva trepideaza tot timpul, sau peste o anumita viteza, dar se accentueaza la franare? In cazul asta trebuie verificate anvelopele/jantele.

Daca ai probleme cu geometia, un semn vizibil e uzura inegala a anvelopelor, adica interior mai uzat fata de exterior, sau invers +/- masina vrea tot timpul sa ia curba intr-o parte, daca lasi volanul liber

Modificat de johnsmith
Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!