Jump to content

Golf 4 Oradean 2

roby87

Postare recomandată

Salut,

De 3 zile sunt posesorul unui golf 4 1.6 16v AZD model "edition" din 2001. Masina are 178 000 de km si in cele cateva zile am incercat sa ma imprietenesc cu ea, avand deja un G4 tdi variant. Este total diferita, muuuuuuult mai silentioasa, si bineinteles se simte ca nu e calarita pe drumurile patriei.

Ca si dotari, printre cele "principale", jante pe 16 Montreal 2, trapa, climatronic, incalzire in scaune, navigatie MCD, bord computer cu afisaj mare, geamuri electrice fata/spate, tapiterie albastru+gri. Ce imi lipseste ar fi cotiera (la cealalta aveam), si as fi vrut si scaune sport dar e bine si asa.

Sunt foarte incantat de masina, acum urmeaza partea cu birocratia, RAR/inmatriculare si celelalte hartogaraie. De inscris va fi inscrisa pe tatal meu deoarece nu vreau sa platesc asigurare de 5 ori mai scumpa.

Ca si modificari deocamdata nu vreau sa fac mare lucru la ea, am cumparat o pereche de faruri depo, cu lupa si interior negru dar ma mai gandesc daca le voi pune, aici astept si sfaturi, plus o prelungire pentru bara fata JOM. Poate o sa-i pun folie pe fata spate, undeva pe la 50% transparenta.

Atasez si cateva poze facute in graba, urmand sa ii fac si la interior

post-59076-0-08993000-1410114754_thumb.j post-59076-0-73053000-1410114776_thumb.j post-59076-0-05589700-1410114800_thumb.j post-59076-0-02070400-1410114819_thumb.j

si poza cu farurile

post-59076-0-89505400-1410114847_thumb.j

Link către comentariu

frumoasa masina.

si eu mi-am luat recent un golf 5 poate ne vedem la spalatorie la mol.

imi zici eventual in privat cat ai dat pe ea.

ms.

Link către comentariu

vad ca sunt oradeni pe forum cu golf...cu passat doar eu?

imi place golful! 

daca aveti nevoie de VCDS va ajut ca am interfata (gratis)

Link către comentariu

Masina a fost adusa de un prieten, cel care m.a ajutat sa aduc in 2009 celalalt golf. M.a costat pana acum 3500 de euro + inca vreo 300 inmatriculatul. Ca si defecte, doar cateva zgaraieturi minore si punctulete in tabla, o bataie suspecta in spate la suspensie....si un car kit hidos care a si zburat de pe masina :)) Are ambreiaj nou, discuri placute fata noi, distributie schimbate acum 20 000 de km. Urmeaza o scurta vizita la mecanic sa vedem cum stam.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Multumesc frumos libertycafe.
Masina a primit azi prima spalare de cand e in tara, si o jumatate de rezervor de benzina, asa, sa nu se obisnuiasca prea bine :). Deocamdata inafara de bataile de pe spate si afisajul borcomputerului care se innegreste cand masina sta in soare nu prea am probleme cu ea, exceptie face o mica fluctuatie la relanti care se va rezolva sper cu o curatare a clapetei de acceleratie. De modificat nu voi modifica mare lucru la ea deocamdata, farurile de care vorbeam la inceput sunt scoase la vanzare, la fel si prelungirea, vreau sa pastrez linia originala a masinii si sa.i dau doar piese oem. I-as schimba volanul cu unul cu comenzi, nuca de la schimbator cu una oem si poate niste faruri originale r32, cele cu 2 semnalizari. Toate astea dupa ce va fi inmatriculata, dupa ce schimb consumabilele si ce mai trebuie.
post-59076-14110514105251_thumb.jpgpost-59076-14110514247738_thumb.jpgpost-59076-14110514452543_thumb.jpgpost-59076-14110514554589_thumb.jpg

Modificat de roby87
Link către comentariu

Frumoasa masina, sa te duca sanatos. Bataile din spate sunt posibil sa fie de la bucsele de la puntea spate alea mari din poza din topicul asta: http://vwforum.ro/topic/27213-bucse-punte-spate/?p=443956

Ceasurile din pacate nu le rezolvi decat prin schimbare de display. E in jur de 300 de lei (asa am inteles de aici de pe forum). Sa ai o bobina de rezerva in portbagaj ca mai cad din cand in cand. Iar fluctuatiile de la relanti provin de la EGR (am simtit pe pielea mea) sau de la clapeta murdara. Daca se aprinde becul galben in bord cu motorul si scande relantiul pana se opreste motorul sau fluctueaza tare, de la EGR e problema. In rest micile fluctuatii le-am avut si eu pe fostul golf si am invatat sa trec cu vederea desi clapeta era ca oglinda de curata pe ambele parti inclusiv pe margini, odata la luna o stergeam cu servetelul fara sa o demontez.

Masina buna cu care nu o sa ai mari probleme, a mea am condus-o peste 100 de mii de km si n-am schimbat mai nimic la ea in afara de consumabile.

Bafta. 

Modificat de Aerofan
Link către comentariu

Multumesc Aerofan. Bucsele de la puntea spate le-am schimbat si la variantul din semnatura si intr-adevar s-a simtit o diferenta, insa nu erau asa praf ca si astea. Alte becuri aprinse nu am, sper sa nici nu am :)

Modificat de roby87
Link către comentariu

baga benzina de la rompetrol si o sa mearga bine. omw si petrom sunt praf...poate fi si de la aia fluctuatia

Link către comentariu

Iar ma bag in seama :P. Eu am bagat benzina doar de la MOL si doar EVO sau cum o cheama... mai scumpa dar mie mi-a placut cum mergea masina cu ea. Cand ieseam cu ea din tara in Austria bagam doar Shell Power 100, nu saraceam prea mult dar sincer? era alta masina complet.

Si in Skoda, care merge pe 95, (AZD-ul scrie ca e recomandat doar 98) tot super plus bag.... din obisnuinta.

Modificat de Aerofan
Link către comentariu

Si eu bag tot de la mol. Pana acum de motorina de la ei am fost multumit, o sa vad cu benzina :)

Link către comentariu
  • 3 months later...

Revin cu un mic update. Am efectuat RAR-ul alataieri, urmand ca saptamana viitoare masinuta sa fie inmatriculata definitiv pe RO.

Ma deranjeaza o mica smucitura dupa ce schimb vitezele si iau piciorul de pe ambreiaj, ceva idei de la ce ar putea face asa? Schimbatorul are un mic joc la accelerari, nu stiu daca ar avea vreo legatura cu smuciturile.

Legat de benzina, cu cea de 95 de la mol imi "clantanea" motorul asa ca am trecut la cea de 98 pana mi s-a aprins martorul "check engine". Dupa ce am ridicat capota si am verificat sa fie la locul lui motorul  :lol: am alimentat cu benzina de 100 de la omv si s-a stins acel beculet.

Dupa ce va fi inmatriculata va primi si o mini-sedinta foto, pana atunci drumuri bune sa aveti :vwrullz:

Link către comentariu
  • 7 months later...
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!