Jump to content

tabla cum o rezolvam


sinucigasu
 Share

Postare recomandată

am vazut pe forum motoare,cutii de viteza care mai de care ...da' domnilor mai avem unele probleme pe care tre' sa le rezolvam! unele dintre masinile noastre au o varsta venerabila!se apropie bine de 30 de ani si oricat de priceputi ar fi fost nemtii pe vremea aia nu au reusit sa creeze o tabla suficient de buna ca noi, sa ne plimbam dupa 30 ani cu masinile in perfecta stare!ceea ce urmaresc este : tinichigiu..ce experiente ati avut pt im rk total la tabla ;cati bani ce si cum!astept cu nerabdare raspunsurile voastre

respect!

p.s: o sa postez si niste poze !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tata a vopsit golfu2, pe care il avea si acu este al meu, acu 3 ani cu vopsea alba nemetalizata (White alpine), nu mia stiu firma (ceva englezesc), nuami exteriorul - 6 mil cu tot cu vopseaua vopsitorului, uscata in cuptor, fara chitanta si factura. Arata impecabil, desi dupa iarna asta, din cauza substantei cu care au dezapezit strazile, mi-au aparut mici puncte de rugina pe aripa dreapta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sorry de offtopic, nus in ce stare ai mostenit tu masina da crede-ma ca Fritz a facut o tabla a dracu de buna ca daca nu ar fi fost pietre pe drum si intemperii nici acum nu trb sa o vopsesc !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

haha, masina mea are 17 ani :), si inca are vopseaua originala, ce-i drept in unele locuri a cam sarit din cauza pietricelelor, dar in rest inca luceste :)

gotta love the golfs :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunt de acord cu g60...au o tabla super si in afara de asta vopseaua este de calitate dupa atatia ani...cat despre punctele slabe (asta pt. a raspunde intrebarii) pragurile si o parte din podeaua pedaliera au fost ceva mai uzate.insa sa nu uitam k masina este din 87 si in ciuda timpului toti care au "lucrat" la ea au ramas surprinsi de cat de bine s-a tinut.asta bineinteles in comparatie cu o masina mai noua.deci concluzia mea este k nemtzii au facut o treaba ..nu buna, ci excelenta..

...oricat de priceputi ar fi fost nemtii pe vremea aia nu au reusit sa creeze o tabla suficient de buna ca noi, sa ne plimbam dupa 30 ani cu masinile in perfecta stare!

totusi nu inteleg...cu cine compari tu aici pe nemtzi.. :blink:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Bizonul Ii compara cu francezii sau italienii care sunt renumiti pt calitatea tablei !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu nu... nemtii au facut o treaba super buna. eu unul am ramas surprins :scratch:

golful meu este din 1990. l-am cumparat de la cineva care l-a alergat 215.000km, fara sa-l tina in garaj. numai afara. nu are punct de rugina, decat intr-un locsor unde a fost putin zgariata. in rest nimic. nici pe dedesubt, pe nicaieri. si vreau sa spun ca vopseaua se tine super bine dupa parerea mea. luceste si inca mai are efectul acela de perla, dorit de fabrica. nu stiu exact codul culorii, dar este un albastru indigo, ce in functie de lumina da spre negru. este vopseaua originala, si as pastra-o, daca nu ar fi purtand "marcile" bucurestilor, de unde am luat masina - "tribale" cu cuiul... :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Un pic :) si la mine a cam inceput sa rugineasca pe la colturi asa ca m-am gandit sa il vopsesc (Golf-ul) in galben lamaie. Cred ca e culoarea care le sta cel mai bine la masinile astea - se potriveste de minune cu barele late si alte elemente de plastic negru.

Abia astept sa o "fac" si apoi sa merg la mare cu ea asa. Stie cineva un atelier bun de vopsit in Bucuresti/Sector 6 si eventual preturi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se pare ca nu ati remarcat ca am spus 30 de ani!passatu meu mk1 este din '79 si e luat de rugina!intrebati de scirocco mk1 sau golf mk1 si o sa vedeti ca sunt probleme serioase la tinichigerie!cat despre golf din 90 sa fim seriosi ...mi se pare normal sa nu fie decat 'un pic' ciupite de rugina!

Respect!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parcarea subterana e sfanta! Mai ales in zilele cu temperaturi extreme. Am zis.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am revopsit-o in toamna lui 2004 si m-a costat 10mil vopsitul propriu zis inclusiv materialele plus vreo 4mil tinichigeria care a insemnat inlocuirea pragurilor si ajutorul dat vopsitorului. Asta tot asa fara chitanta, treaba facuta in garaj - curte.

Dupa un an jumate au aparut umflaturi ale vopselei pe la coltul unui geam lateral si pe la pasajul unei roti. Asta inseamna ca acolo n-au curatat bine rugina. In rest se tine bine (inca).

Mostra de lucru: tinichigiul a depozitat usile de schimb peste chederele de pe masina, asa ca a trebuit sa iau altele...

Parerea mea e ca pentru componente ruginite pina la perforare, ce se poate inlocui se inlocuieste. Ce nu, se decupeaza si se sudeaza alta bucata de tabla. E de dorit cit mai putin aparatul de sudura pe tabla. Si cu costul iesi aproximativ egal. De exemplu eu am avut usile ruginite pe toata partea de jos. Tinichigiul imi explica ce urmeaza: taiem de-aici si pina aici, punem bucata sudam si gata. Costa 4mil. Ma duc la baiatul cu piese sh si aflu ca un set usi fara pic de rugina, cu tot cu imbracamintea interioara mi le lasa la 4,5mil ! Am preferat sa inlocuiesc.

Modificat de Viorel C
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Viorel, operatiile astea au fost necesare pe un Golf II?!

Intreb pt. ca, de obicei, rar gasesti masinile astea ruginite in halul in care zici tu... Am un prieten care o tine pe a lui de 8 ani afara si n'are rugina aproape deloc.

Finally, poti sa imi spui (evetual pe PM) la ce sh ai gasit usile alea la 4.5mil?

Merci,

Mircea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este esential cum o intretin precedentii proprietari. A mea a fost clar neingrijita (ca sa zic asa, cu blindete-n glas) !

Totul e sa faci cit de repede poti retusuri (daca e cazul), sa n-o lasi sa fie mincata de rugina. Asta-i cazul ideal.

Modificat de Viorel C
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!