Jump to content

Decuplare compresor A/C in sarcina

Razvan_79
 Share

Postare recomandată

Buna ziua!

Am sesizat la alte masini (de ex: toyota corolla 2003 1.6 benzina, daewoo espero 1998 1.5 benzina :) ) ca in momentul in care se apasa mai tare acceleratia si este nevoie de putere suplimentara, ECU decupleaza automat compresorul A/C.

La skoda octavia tour, an 2006, motor 1.6 benzina BFQ nu am observat acest lucru...

Exista sau este posibil sa se activeze aceasta facilitate si la benzinarele noastre?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai monitorizat cu VCDS starea compresorului? sau cum vroiai sa observi ?

Link către comentariu

Dupa cate stiu, si la grupul VAG se decupleaza compresorul la apasarea brusca pe acceleratie, dar nu la masinile care au AC manual. La cine are manual, ai apasat butonul AC ON, ON ramane pana nu il opresti tu. La cine are climatronic, este alta poveste.

Link către comentariu

Chiar si la cele cu AC manual se decupleaza la comanda data de ecu catre releul de sub lonjeronul stang.

Link către comentariu

Nu am monitorizat cu VCDS-ul...doar ochiometric, m-am uitat la ambreiajul de la compresor cand s-a accelerat brusc...si nu am observat sa se decupleze compresorul.

O sa incerc si cu VCDS dar nu stiu pe ce canal ar trebui sa monitorizez...si mai nou s-a parlit si interfata (K2 short to ground).

Am sa mai aprofundez problema si  revin cu informatii.

1. Daca se poate pe ce canal sa ma uit sa vad starea compresorului?

2. Si este suficient sa accelerez brusc la maxim pe loc? Sau trebuie neaparat in mers?

Link către comentariu

Trebuie sa apesi acceleratia la podea (WOT) ca ECU sa decupleze compresorul, deci incearca in mers.

Link către comentariu

Pe ce modul si pe ce canal se vede starea compresorului...cuplat/decuplat?

Link către comentariu

Am gasit pe engine, canal 50. Da se decupleaza in sarcina dar doar in mers si la accelerari foarte violente. Se poate seta sa opreasca compresorul si in alte conditii? Ma refer la acceleratii mai usoare...

Link către comentariu

pai crezi ca e Linux sa poti configura tot ce vrei tu? 

Nu se poate.

Link către comentariu

:)))

Nice one!

Modificat de Razvan_79
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!