Jump to content

Seat Leon ST FR - MY2015 - 1.4 TSI 125cp

baspri

Postare recomandată

Salutare tuturor!

Avand in vedere ca topicurile voastre mi-au fost de un real ajutor am decis sa prezint si eu noua achizitie.

Povestea ei incepe odata cu dublarea numarului de persoane din familia mea, prin aparitia gemenilor baietel si fetita :).

Prezenta lor ne-a convins ca portbagajul Peugeot-ului 307 pe care-l detin a devenit insuficient, asa ca am inceput evaluarea atat obiectiva cat si subiectiva a ofertei de break-uri compacte de pe piata.

Nu intru in detaliile orelor petrecute citind review-uri si nici al vizitelor in diferite showroom-uri, ci prezint direct castigatoarea:

Seat leon ST - MY2015

Motorizare: 1.4 TSI - 125cp - euro 6

Nivel echipare: FR

Optionale:

- senzori lumini, ploaie, oglinda electrocromatica

- pachet iarna

- sistem optic de parcare

- media system plus

- bare negre plafon (nu au costat in plus, dar mi-au placut mai mult decat cele cromate pe o masina alba)

Stiu, stiu, si eu as fi pus farurile cu led. Ba as fi pus si suspensia adaptiva si trapa si navigatia. Dar cu fiecare optiune in plus bifata, intra alarma pentru depasire de buget. :)

Impresii dupa doar 100 km.... imi place absolut totul la ea: interior, exterior, comportament rutier.

Motorul este o surpriza foarte placuta pentru mine, dar trebuie tinut cont de faptul ca vin de pe o aspirata de 1.6 cu 110 cp.

Desi nu am mai avut masina cu suspensie sport, imi place foarte mult. Imi plac senzatiile de stabilitate si siguranta pe care le ofera. Este rigida, intr-adevar, fara sa fie insa inconfortabila. Singura "teama" pe care o am este legata de garda la sol care e probabil undeva la 12.5-13 cm. Sper ca in conditii de iarna sau drumuri mai proaste sa nu puna probleme deosebite.

In final, niste poze facute cu telefonul. Promit ca la urmatoarele "interventii" in acest topic sa revin cu poze de o calitate mai buna.

Va doresc tuturor drumuri bune, iar vizitele la service sa fie numai pentru revizii.

im6idw.jpg
333dao0.jpg
2cxvjuh.jpg
ru2yki.jpg
sqh73r.jpg
wqzp78.jpg
69dls3.jpg

Link către comentariu
  • Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• baspri

52

• saibot

12

• Cristian

11

• TudorM

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Arata foarte bine balana! ;)

Sa te bucuri de multi km alaturi de ea!

Link către comentariu

Un break care arata bine din toate pozitiile :)

Sa o stapaniti sanatosi !!

Am impresia ca are volanul nou (ceva mai gros decat versiunile precedente)  cel putin asa pare in poze

Link către comentariu

Felicitari pentru masina. Si eu sunt posesor de ST (unul din cei 6-7 din toata tara). Dupa 2000 km sunt foarte multumit de masina. Garda la sol este de 138 mm, asa mi-a spus dealerul. Portbagajul este destul de incapator si bine organizat.

Link către comentariu

dupa mine e cel mai frumos break din clasa.motorul de 125 cp e pe lant?

Link către comentariu

Va multumesc pentru urari si va doresc la fel!

@saibot - Intr-adevar volanul este mai gros, este acelasi cu cel de pe cupra din ce am inteles. Mie nici cel anterior nu mi s-a parut prea subtire, dar recunosc ca imi place "feeling-ul" celui nou.

@bogdan lungu - Stiu ca ai ST :). Am zis ca am urmarit topicurile unul cate unul, in special cele legate de noul Seat. Te invidiez pentru trapa :).

Garda la sol este de 138mm pentru suspensia normala. FR-ul este echipat cu suspensie sport, deci -15mm, asa ca ajungem la 123.

Dimensiunea portbagajului si mie mi se pare f. buna pentru clasa din care face parte.Oricum eu am in plan si bare transversale+cutie.

@ank994 motorul este pe curea, fiind evolutia celui de 122cp la euro 6.

Link către comentariu

Foarte frumoasa :)
Sa o stapanesti sanatos !

Ati observat ca tipsurile sunt ovale ??  :icon_thumleft:

Modificat de florinrmn
Link către comentariu

Sa o conduci cu placere, arata foarte bine. Pe mine m-a fermecat break-ul dupa ce am facut test drive cu 2, unul 1.2 TSI si unul 1.6 TDI, ambele cu DSG.

Sa nu-ti para rau dupa farurile cu LED, poti sa conduci noaptea si fara ele, imbunatatesc mult aspectul, insa ca si lumina, in afara ca e mai alba, nu vad diferenta chiar atat de mare fata de halogen, eu avand pe masina anterioara halogen si pe masinile actuale bixenon si faruri cu LED le-am putut compara.

Volanul e senzational, cel vechi era subtire rau, iar cel de pe Style e si mai subtire. Un mare plus pentru Media System plus si sistemul optic de parcare.

Link către comentariu
costyserbanescu

In primul rand vreau sa te felicit pt noii membrii ai familiei , eu am un frate geaman si stiu ce inseamna asta , o sa fii un parinte fericit . Masina e superba din toate puncetele de vedere . Sper sa iti aduca numai bucurii si masina si gemenii . O seara buna 

Link către comentariu

Foarte sexy! Break-urile albe dau bine, nu-i asa? :D

Arata f bine volanul, si daca tot l-au vrut plat in partea de jos l-au facut si ei ca lumea. Mult mai reusit decat noul volan sport de pe O3, care este bleah.

Drumuri multe si fara incidente si felicitari pt cresterea natalitatii in patria noastra cea straluce!

Link către comentariu

Multumesc Tudor! Daaa, dau bine :D. Eleganta desavarsita cu nuante atletice :).

Am admirat mult si masina ta inca de cand ai postat topicul. Mi-a fost si referinta atunci cand am ales barele negre de plafon in locul celor cromate.

Toate bune si tie iti doresc!

Link către comentariu

Frumoasa masina, cati mai multi km fara evenimente neplacute.

Link către comentariu

Multumesc!

Din pacate am un prim eveniment neplacut; am luat o bucata de sarma exact pe "coama" exterioara a anvelopei... Am pus un snur la vulcanizare insa anvelopa e compromisa. Pacat... are doar 250km. In rest masina se comporta impecabil. I-am comandat covorase de cauciuc pentru iarna si le voi face un review cand ajung. Urmeaza niste bare transversale si un roofbox.

Link către comentariu
Laurentiu_LWR

Pacat de patanie :(

Nu o poti inlocui cu rezerva? si sa folosesti pe asta cu snur ca si rezerva?

Pozele sunt facute in parcare la Auchan...suntem vecini?Chiar imi vad geamul de la camera intr-o poza :))

Sa o stapanesti sanatos

Modificat de Lawrentzyu_86
Link către comentariu

Era bine, dar rezerva e de dimensiuni reduse. Da, suntem vecini, acolo sunt facute pozele :). Multumesc pentru urare.

Link către comentariu

Sa-mi spui si mie de unde ai luat covorasele. Momentan le folosesc pe cele de mocheta dar pentru iarna si mie imi trebuie de cauciuc.

Link către comentariu

Si eu sunt interesat de covorase de cauciuc, pe Leon 1P am de la Petex, care sunt destul de ok.

Link către comentariu

Eu am luat de pe site-ul Porsche si sunt f multumit de ele. Materialul e de calitate, se potrivesc perfect, dar sunt si f grele. Nu realizezi pana nu incerci sa le tii pe toate 4 in brate... Au fost cam 250 ron (parca), deci nu stiu daca va convine pretul.

Link către comentariu

Am voie sa pun link aici? Daca nu, trimit PM.

Ajutati-ma va rog cu un sfat. Am cautat anvelopa identica cu ce am eu pe masina, si gasesc doar cu specificatia suplimentara AO, ceea ce inseamna ca sunt facute pentru Audi. Credeti ca e vreo problema daca iau asa?

Multumesc.

Link către comentariu

Nu am auzit de asa ceva... ce cauciucuri ai? Bridgestone ER300?

Link către comentariu

Michelin primacy hp...

Eu am fara AO (Audi original), si tot ce gasesc pe piata sunt cu AO.

Unii spun ca nu sunt probleme, altii spun ca nu e recomandat...

Parca n-as da banii totusi pe 2 (ca sa fie la fel pe o axa).

Modificat de baspri
Link către comentariu

Daca e acelasi model, cu aceiasi indici de viteza si de greutate nu vad care e problema.

Link către comentariu

De aici si aici poti vedea ca specificatiile sunt cam aceleasi indiferent de AO sau alte modele pentru 205/55/R16 (presupun ca asta ai). Daca tu ai tot indice de incarcare de 91 si indice de viteza V, cred ca-ti poti lua fara probleme...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!