Jump to content

Cand se schimba lichidul de racire?

Mihai
 Share

Postare recomandată

Salut,

am de 4 ani o Skoda Octavia 1.9TDI de 109CP. Nu i-am schimbat niciodata antigelul, pe de o parte pentru ca nu am vazut undeva in caietul de service sa mentioneze acest lucru iar pe de alta parte mecanicul l-a tot verificat si a zis ca inca este bun.

E vreo problema in asta? Ar trebui cumva schimbat lichidul de racire dupa o anumita perioada de timp?

Multumesc pentru sfaturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuza-ma ca te intreb, ai citit primele pagini din cartea service a masinii tale? Sunt descrise acolo toate operatiile de schimbare subansambluri/lichide, etc si perioada de inlocuire aferenta lor.

Link către comentariu

Scuza-ma ca te intreb, ai citit primele pagini din cartea service a masinii tale? Sunt descrise acolo toate operatiile de schimbare subansambluri/lichide, etc si perioada de inlocuire aferenta lor.

Si ce mare lucru e ca nu a citit cartea tehnica? Nici eu nu am citit-o si nici multi altii...si nici nu mi-am pus niciodata problema asta...daca am nevoie sa stiu ceva atunci ma uit sau mai bine intreb inainte pe cineva care stie cum a facut si Mihai. Este mai greu sa rasfoiesti deacat sa intrebi pe cineva care deja stie...de aia este forum...fara suparare! :offtopic:

Deci toti care nu ati citit cartea tehnica veti fi spanzurati! :D :P

Link către comentariu

:offtopic: Ba sa ma scuzi, e normal sa intrebi acele lucruri pe care nu le poti afla si singur, citind de ex cartea service a propriei masini. Sa intrebuintezi un bun precum o masina da r sa nu citesti cartea de utilizare si mentenanta e ridicol. Ce poate fi mai simplu si mai sigur decat sa afli direct de la fabricant ce trebuie sa faci?!

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

Nu e deloc ridicol, unii nici nu au carte...spre exemplu cel la care i-am vandut fosta masina...am uitat sa i-o dau! :D

Voi deschide un nou topic pentru toti cei care nu au citit cartea tehnica a masinii! :offtopic:

Si nici nu am stiut ca astfel de informatii le pot gasi in cartea masinii si mai ales ca a mea e scrisa in engleza si poate unii nici nu cunosc limba si sa fim seriosi...cine se descurca sa citeasca termeni tehnici in engleza?

Link către comentariu

ei, se mai descurca cate unii.... oricum, eu daca imi cumpar ceva, nu rezist pana nu citesc intreaga carte tehnica in seara aia...

Link către comentariu

Nu e deloc ridicol, unii nici nu au carte...spre exemplu cel la care i-am vandut fosta masina...am uitat sa i-o dau! :D

:offtopic: Cred ca ai vrut sa spui ca "unii nici nu au cartea (service)", nu? Pt ca ma indoiesc ca nu au carte dar stiu sa scrie pe forum... :P :P :P

Link către comentariu

Vad ca s-a raspuns la intrebare baiatului....citeste cartea tehnica ca sa stii!!!!

Link către comentariu

Constat ca unii prefera sa-si demonstreze abilitatile de profesor decat sa-mi dea direct un raspuns...

In fine, ideea este ca in cartea tehnica sau in caietul de service nu am gasit nimic referitor la aceasta problema, adica faptul ca ar exista o "periodicitate" a schimbarii lichidului de racire. Din acest motiv adresez intrebarea, poate ca cineva dintre voi are un raspuns onest si mai cuprinzator decat "RTFM".

Multumesc.

Link către comentariu

Eu sincer stiam ca la fiecare 2 ani,dar acum mintea nu prea iimi merge sa spun si de ce...(nu incurc cu lichidul de frana)

Link către comentariu

:offtopic: Cred ca ai vrut sa spui ca "unii nici nu au cartea (service)", nu? Pt ca ma indoiesc ca nu au carte dar stiu sa scrie pe forum... :D :P :P

:P :P

Link către comentariu

Eu sincer stiam ca la fiecare 2 ani,dar acum mintea nu prea iimi merge sa spun si de ce...(nu incurc cu lichidul de frana)

La 2 ani se schimba lichidul de frana, sau la 60.000 km. Ma voi uita eu in cartea service a masinii mele si voi posta datele scrise acolo cu privire la lichidul de racire (daca sunt scrise , evident), ok?

Link către comentariu

ati luat-o razna? Terminati cu tampeniile. Daca dau warning ziceti ca am ceva cu voi...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!