Jump to content

Probleme ridicare chedere geam

ViBogdan
 Share

Postare recomandată

Salut. Am observat de ceva timp un mic detaliu cam enervant la chederele exterioare ale geamurilor. Ma refer la acele chedere ce vin pe portiera, fix in partea de jos a geamului. Tot timpul le gasesc usor ridicate la capatul dinspre stalpul central. Am vazut la mai multe masini comportamentul asta. Aveti idee de ce? Au vreun tip de prindere care cedeaza dupa un anumit timp? Din cate pot observa ele pur si simplu stau infipte pe muchia portierei. Revin cu poze.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acele chedere stau ridicate la capatul dinspre stalpul central pentru ca au fost demontate de pe usi.

Link către comentariu

si la mine stau la fel , si la mine au fost demontate. Nu cred ca le poti face ceva , decat sa le lipesti cumva

Link către comentariu

Se pot lua jos si incerca sa se indrepte,dar e destul de greu sa le indrepti si mai exista si riscul de a le strica mai tare.Unele masini au un fel de siguranta la capat care le fixeaza mai bine, se pot verifica acele sigurante sa nu fie largite sau cu urechi rupte!

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Ca sa nu mai deschid alt topic am sa scriu aici. De ceva vreme imi scartaie ceva la geamul de la sofer cand il deschid/inchid. Initial nu am dat mare importanta , zgomotul aparea sporadic si era aproape imperceptibil. De cand a venit caldura in schimb zgomotul s-a accentuat .

Initial am zis ca e de la chedere , ca daca le gresez putin totul se rezolva , din pacate nu s-a rezolvat nimic. Sunt destul de sigur ca este de la una din rolele scripetelui care urca/coboara geamul. Am demontat fata de usa , dar m-am blocat la demontarea panoului dintre fata de usa si geamul propriu zis. Am reusit doar sa departez putin panoul si sa gresez sinele pe care urca si coboara mecanismul geamului.

A mai avut cineva problema asta? parca nu as astepta sa se rupa cablul sau mai stiu eu ce probleme pot aparea. Un diy , o recomandare daca ati fost pe undeva cu problema asta , va multumesc.

Link către comentariu

Trebuie gresate sinele asta in cel mai simplu si fericit caz .http://www.youtube.com/watch?v=yHGYNcoyfvA vezi acele plastice albe ce sustin geamu!! WD40 (desi eu nu-l recomand) sau wurth hhs2000 sau hhs5000.Daca nu rezolva problema inseamna ca trebuie desfacut panoul de usa...etc

Link către comentariu

Zgomotul postat in filmulet este similar , doar ca la mine este mult mai intens si se aude pe toata durata deschiderii/inchiderii geamului.Le-am gresat dar problema persista. Imi e groaza de dat panoul de usa jos:)

Link către comentariu

Am rezolvat problema . Am fost la colegul  Al Bundy , care a demontat panoul de usa(pentru demontare trebuie scos geamul). Rolele erau cele care cauzau zgomotul. S-a rezolvat cu putina vaselina.  Acum este totul pe silent.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!