Jump to content

Jetta Individual 'gasita' intr-un garaj

MiiK

Postare recomandată

post-136547-0-26265400-1404997941_thumb.post-136547-0-44554100-1404997975_thumb.post-136547-0-20550100-1404997991_thumb.post-136547-0-94469300-1404998013_thumb.post-136547-0-19620200-1404998321_thumb.post-136547-0-13995300-1404998652_thumb.Salut,

Aceasta e masina mea. Un VW Jetta Individual 1.4 TSI DSG 170cp cumparata de noua in 2009 de...soacra. Femeia nu si-a dat seama ce a comandat. Ea a intrat in showroom si a zis ca vrea o masina noua sa inlocuiasca Cielo-ul coreean din '97. Si cum era criza in floare si masinile multe pe stoc, i-au facut baietii o oferta de nerefuzat. Femeia a inteles ca masina are 125cp. Ba chiar a ales-o pe asta in locul unui 2.0TDI 140cp DSG la acelasi pret configurat la fel!!! A luat-o, a condus-o o data, s-a speriat, a bagat-o in garaj si..gata. Totul spre disperarea mea cand am vazut ce tine acolo: 'doamna dar asta e o super-masina; cum puteti s-o lasati asa...?' Prin urmare am facut 15.000km cu ea cu diverse ocazii gen concedii, totul in regim 'imprumutat' pana intr-o zi cand m-am decis ca trebuie sa fie a mea. Evident, toti 'carcotasii' ma intreaba: 'cum.. si i-ai dat bani pe ea??' iar eu raspund: 'daca ti-a dat tie soacra o masina de 19.000 de euro absolut moca let me know'. Asa ca in anul Domnului 2013 - dupa 4 ani in care numai eu am intretinut masina ca sa nu o manance soarecii - am luat-o! Si in cazul meu, CHIAR A CONDUS-O O DOAMNA IN VARSTA PANA LA MAGAZIN..O DATA.

Este din acel lot INDIVIDUAL de 200 de bucati pe Romania menit sa convinga poporul reticent ca si Jetta poate fi cool.

Luat masina, schimbat ulei cutie, lichid de frana, bujii, montat scut metalic...in fine o revizie care s-o improspateze, apoi am trecut la partea vizuala:

- Inlocuit jantele Siena 17" cu Vancouver 18";

- Luat jante ClassXs 17" pentru iarna ca - deh - e un Golf GT in haine de Jetta - culmea e ca acest kit exterior chiar se numeste GT la nemti;

- Eleron tip bagheta pe portbagaj;

- Pedalier aliaj;

- Capac 'GT' pentru volan;

- Inlocuit RCD300 cu RNS 510 cu camera marsarier

Link către comentariu
  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MiiK

21

• cristi511

5

• Wiki

3

• sebip

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ce belea ti-a cazut pe cap... Macar o dadeai si tu ca o conduce fiisa si o luai moca :)))

Sa o stapaniti sanatosi si in siguranta. Atentie la navigatia aia ca este cautata! Recomand sa-ti retragi pozele si sa pui altele fara nr de inmatriculare!

Link către comentariu

Eu te banuiesc ca ai stiut de cand te-ai insurat :)

Felicitari (pentru soacra).

Link către comentariu

Ceea ce ai tu nu ii RNS510...cred ca ii ceva varianta "via China"....in rest chiar arata bine masinuta. 

Link către comentariu

He he, de ceva vreme astept topicul asta pentru ca nu cred ca mai e vreo jetta de 170 de cai pe forum, plus ca am avut si eu ( tata) ocazia sa iau una in 2008 dar ar fi fost a 3a masina a familiei si a picat afacarea. Inca suspin dupa masina aia:)))

Hai cu poze si spor la modificari.

Link către comentariu

Frumoasa masina. Sa ai grija de ea :) Drumuri bune!

Link către comentariu

Belea motorizare ! Ar merge schimbate ledurile in bord ca la cristi !

Link către comentariu

super masina , cat mai multi km cu ea , nu schimba ledurile arata bine asa parerea mea , sunt curios la ceasuri ai ceas la temp apa sau ai boost la turbo cala golf 5 GT?

Link către comentariu

Frumoasă poveste. Felicitări pentru achiziție și spor la modificări!

Link către comentariu

cea mai tare Jetta pe care am vazut-o, nici nu stiam ca au facut asa ceva :), arata bestial, bine ca a ajuns si masina asta sa mai fie condusa  :icon_thumleft:

Link către comentariu

Eu propun urmatoarele 

- soft ( 200 cai+) ca doar trebuie si motorasul ala sa respire cum trebuie :icon_thumleft: ;

- arcuri/suspensie;

- frane mai mari 312/286;

- ledurile ceasurilor + climatronic. O sa dea un aer modern masinii, cu alte cuvinte o sa o aduca in anul 2010+ :D ;

In rest, benzina talpa si zambete!

Link către comentariu

Iti lipseste matusa Tamara :)) you are lucky... BTW daca se mai gandeste soacra ta sa isi ia inca o masina iar sotia ta mai are o sora poate iesim toti 4 la un gratar ceva :) .... Glumesc, nu ma lua in serios Jetta sau passat B6 my dream :D . Long life together fully of happines

Link către comentariu

ce configuratie...cateodata e bine sa mai lasi si femeile sa cumpere o masina :icon_geek: ...super masina.

Link către comentariu

Jos palaria la asa masina. Am o curiozitate in legatura cu ce ai zis:    "A luat-o, a condus-o o data, s-a speriat, a bagat-o in garaj si..gata."    De ce s-a speriat? Nu cumva nimeni nu i-a explicat cum se conduce o masina care are doar 2 pedale? Nu de alta, dar am cumnata care o luna a condus masina cu dreptul pe acceleratie si stangul pe frana pentru ca asa a crezut ca se face. Fiecare picior cu pedala lui. Am mai zis asta intr-un post dar un moderator m-a facut mincinos, ca asa ceva nu exista.

Link către comentariu

@Ebi - ce importanta are de ce s-a speriat, e important ca masina a ajuns pe forum si nu e condusa de o pensionara :D, si probabil s-a speriat de cum trage masina, nu de faptul ca are doar 2 pedale.

Sa o sapanesti sanatos si sa te poarte in siguranta, e foarte frumoasa, eu unul nu i-as schimba iluminarea din bord, si nici softul, acum fiecare cu preferintele lui, dar cred ca 170CP sunt mai mult decat suficienti pentru drumurile noastre.

Chiar aseara, pe la 8 am plecat de la Carrefour Orhideea si am iesit pe Panduri, era gol si am zis sa o "dezmortesc" un pic, am ajuns pe la 80 si... damb... groapa.. denivelare... si mai in fata o gura de canal deabia pusa si neasfaltat de jur imprejur, am zis lasa... alta data, cuminte, 50 si slalom printre cratere, ca doar de-aia platim taxa de drum.

Din curiozitate, cat ai dat pe masina :D ?

Link către comentariu

Masina a avut pret de lista 26.750 eur, insa a fost luata cu 19.300 - cred ca din cauza ca a prins un an pe stoc si a venit si criza (vorbim de 2009). Eu am dat 8000 pe ea in 2013 cu 15.600km in bord facuti in principiu tot de mine. Eu zic ca e un pret mic insa trebuie considerata si sursa din care am luat masina...

S-a speriat din mai multe motive combinate:

1. Cutia - cineva i-a recomandat automata ca se conduce mai usor, insa cum ea nu e cine-stie -ce sofer, adica merge rar, s-a stresat maxim la prima iesire cu masina si i s-a parut extrem de complicat. Nu ma intrebati mai multe...

2. Puterea - mult peste ce a condus ea.

3. Rigiditatea masinii: suspensiile sport.

Ca modificari, povestea e cu cantec:

- Volan cu padele;

-  Indicator de boost ca la GT;

(la astea doua mi se zice de la reprezentanta Bz ca cica trebuie schimbat calculatorul central al masinii impreuna cu ele, ca cica nu sunt prevazute pe asta al meu..o sa incerc si alte pareri ca am impresia ca la BZ asta e replica standard pentru descurajarea oricaror "complicatii" pentru ei. Spre exemplu, din ce imi zic pentru volan, factura se ridica bine spre 100milioane..)

- stopuri de USA - cu semnalizare rosie, nu am aprofundat inca subiectul dar nu am gasit nimic pe ocazii..

Despre resoftare nu stiu ce sa zic - vad ca puterea ar creste cam pe la 205cp si 271Nm..vorba lui Horia masina merge tarisor oricum. Ma mai gandesc..

In schimb as modifica ceva pe la frane - cam ce a facut cristi. Mi se par usor subdimensionate in anumite situatii.

Link către comentariu

eu am lampi cu led cu semnalizare rosie, si din ce am inteles nu ar fi legale pentru europa.. nu stiu ce sa zic exact :)) inca nu am aflat

Link către comentariu

si de unde le-ai luat? ai poze?

ha scuze. stai asa ca tu ai mk6..

Link către comentariu

Volan cu padele gasesti pe forum, plus ca exista si useri care pot sa ti ofere consiliere in vederea realizatii upgrade-ului.

Stopurile de state sunt urate pentru ca exista o diferenta de nuanta, sunt un rosu mai aprins in timp ce pe Europa sunt ceva mai inchise. Ar arata precum stopurile de la mazda 6 my 2006.

Upgrade-ul sistemului de franare poate sa vina cu ceva placute mai bune, furtunase metalice si lichid cu punct se fierbere ridicat si deja ai alta frana, care o sa iti ofere incredere.

Iar in ceea ce priveste softul...pana la urma urmei sa nu uitam ca motorul tau e 1.4 asa ca poti foarte bine sa il lasi asa:)))

Link către comentariu

Din ce am vazut, sunt 2 tipuri de far in State: unul cum spui tu si unul mai afumat - ca in imaginile astea. Eu pe asta il caut..

post-136547-0-67882100-1405293278_thumb.post-136547-0-40867600-1405293285_thumb.

Despre soft, ideea e ca deja puterea litrica e mare - undeva la 123cp/l - si mai e si DSG-ul. Pur si simplu la cum merge masina plusul de la 170cp la 195-205cp implica mai mult riscuri si cheltuiala in sine decat sa zici ca e necesar. E mai degraba o chestie de a fi peste alte masini gen 320d 184cp sau ceva..un surplus adica.

Link către comentariu

Jetta Individual nu a existat niciodata. Mai mult nu a existat vreodata lot de de 200 unitati Jetta Individual pentru Romania. Ce ai tu este o Jetta Sportline ca si nivel de echipare. La acel moment nivelele de echipare pe Jetta erau Trendline, Comfortline si Sportline. Ulterior a aparut si Highline. Referitor la Individual este posibil sa ai jante specifice ca si dotare optionala Volkswagen Individual daca la asta te referi.

Link către comentariu

Masina este Comfortline cu optiune Pachet Optic VW INDIVIDUAL - asa sunt toate care sunt ca asta in Romania. Toate care au pachetul asta au facut parte dintr-un lot 'special' de 200 de bucati configurate aproape indentic undeva in 2008-2009 si toate sunt Comfortline. Cel putin asa mi s-a explicat de la Midocar. Mai multe nu stiu. Cred, prin urmare, ca e corect sa-i zic pe scurt Jetta Individual. Daca un golf highline are pachet R-line, o sa-i zica R-line. La fel si cu Audi S-Line..

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!