Jump to content

Costuri Si Service-uri Revizie Passat B6

dintzauru
 Share

Postare recomandată

O fi original, dar la pretul ala as pune oricand Amsoil, Redline. La 120EUR nici nu mai vorbesc...

LaterEdit: Acel ulei este probabil un Vapsoil, pe care il gasesti la un pret mult mai mic. 

Modificat de rufus15
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De Vapsoil zici ca e 50-60RON/litru? 5W30 e sub 40RON/litru. 

Link către comentariu

Corect, insa la 60RON/litru sigur sunt variante mult mai bune.

Link către comentariu

Trebuie sa fac si eu schimbul de ulei...filtre etc...cam tot ce inseamna acest lucru(nu prea am idee) si trebuie sa mai schimb radiatorul deoarece nu imi baga caldura decat pe partea soferului...si aia nu la temperatura care ar trebui...si trebuie sa mai schimb si placutele de frana...eventua si discurile. 

Si la ulei as dori ceva care sa duca mai mult de 15k km...daca se poate (am auzit ca ar fi unele variante.)

Aveti idee cam la ce pret m-ar ajunge toate astea...mentionez ca vreau sa le fac pe toate deodata si vreau sa le fac la Tess(brasov) fiind vorba de atat de multe nu as vrea sa merg la alte service-uri mai mici.

Am un VW Passat B6 3C Sedan 2010

Modificat de chicetu
Link către comentariu

daca vrei ulei bun,poti face comanda din partea aia,sau reprezentanta...la piese auto vei gasi numai fakuri,indiferent de marca uleiului...poti opta pentru CASTROL long life,,se schimba la 15k hm...mai mult de 15k hm nu este recomandat nimic

Link către comentariu

pai tot ce am spus ca vreau sa fac.....vreau sa le fac la reprezentanta(Tess Brasov) eu am facut la ei distributia cand am luat masina...vara trecuta si am facut 15k km si trebuie sa o fac iar....si din cate am vazut la ei au pus ulei mobil....nu stiu cum e....si e incercuit un cod pe eticheta pusa de ei...au spus ca masina a venit cu uleiul ala....dar as vrea sa stiu un pret estimativ la care ar ajunge toate.

Link către comentariu

Daca esti hotarat ca vrei s-o faci la Tess - cere-le lor o oferta sau un deviz estimativ si vei avea cel mai bun raspuns. Ce sens are sa intrebi pe forum daca poti sa alfi direct de la sursa? Daca nu erai hotarat unde s-o faci - era alta treaba, merita intrebarea.

Link către comentariu

pai o sa o fac...ma gandeam ca poate a mai schimbat si altcineva cam ce trebuie sa schimb eu si na..ma gandeam sa nu ma duc la Tess....sa le dau 200-300 lei doar sa se uite la masina...sa imi spuna exact ce trebuie si dupa sa mai dau suma necesara operatiilor.....si ma mai gandeam ca poate nu o sa am toti banii cand o sa-mi faca avizul estimativ...si sa ma duc de 2-3 ori la ei sa nu ma mai ia in serios pe urma:D

Link către comentariu

Pentru piese si manopera pregateste minim  1 mie euro.Schimb de ulei peste 15 mii km.......scurtezi considerabil viata motorului.In RO nu sunt conditii de Long Life

Link către comentariu

auch.....mi-ai taiat tot elanul :)))

Link către comentariu

Ca sa fii sigur mergi la service-ul respectiv si in 5-10 min iti calculeaza exact

Link către comentariu

eu am fost o data si mi-au cerut 200-300 Ron doar pentru a vedea ce are clima...de ce nu  baga caldura....doar atat. si de aia ma gandeam sa-mi fac o idee. Sa nu ma duc sa le dau 300-500 Ron doar sa vada ce trebuie exact schimbat...ca dupa sa imi spuna un pret pe care in momentul actual sa nu mi-l pot permite, si sa merg iar cand o sa am banii....sa nu merg la ei de 10 ori...de aia ma gandeam poate are idee cineva cam cat ar costa..nu ma interesa un pret exact...dar sa merg la ei cand am cat de cat suma necesara...nu de exemplu eu sa am pentru asta 2000Ron iar ei sa-mi ceara 4500....si sa fiu nevoit sa merg iar peste cateva luni cand am toti banii....si sa platesc doar identificarea problemei acum care e totusi destul de scumpa:D

Am postat in ideea in care poate ar avea idee cineva cam la cat ar ajunge Filtrele...Uleiul...Radiatorul(am inteles ca el ar fi defect in cazul climei)...Discurile si placutele de frana...si eventual Freonul....si la astea as adauga manopera lor...care atunci cand am schimbat distributia....a fost in jur de 200-300 Ron...si as ajunge la un pret estimativ:D

Link către comentariu

pai tot ce am spus ca vreau sa fac.....vreau sa le fac la reprezentanta(Tess Brasov) eu am facut la ei distributia cand am luat masina...vara trecuta si am facut 15k km si trebuie sa o fac iar....si din cate am vazut la ei au pus ulei mobil....nu stiu cum e....si e incercuit un cod pe eticheta pusa de ei...au spus ca masina a venit cu uleiul ala....dar as vrea sa stiu un pret estimativ la care ar ajunge toate.

Salut,

Eu am procedat pana acum cerand oferta pe mail si atunci nu te costa nimic. Spui exact ce piese vrei sa schimbi si ceri sa iti adauge si manopera.

Link către comentariu

Am cerut si alte sfaturi la alte serviceuri si ei.mi-au recomandat la filtre se merg pe MAN ulei Castrol si placute , discuri ATX iar Radiatorul de caldura tot sub licenta deoarece cel original e foarte scump...au spus ca sunt firme cu licenta dar la fel calitativ...oare e ok daca folosesc aceste firme..deoarece preturile sunt semnificativ mai mici..

Link către comentariu

Castrol  e printre cel mai bun ulei....daca nu cel mai bun 

Filtre MAN cred  ca  sunt cele mai intalnite(recomandate)

8 din  10 persoane folosesc MAN

Discurile si placutele nu stiu 

Si eu as  vrea sa mi le schimb

Link către comentariu

Cred ca la placute ai vrut sa spui ATE. Sunt ok toate, acum depinde si de pret.

Link către comentariu

Castrol e printre cel mai bun ulei....daca nu cel mai bun

Filtre MAN cred ca sunt cele mai intalnite(recomandate)

8 din 10 persoane folosesc MAN

Discurile si placutele nu stiu

Si eu as vrea sa mi le schimb

Glumesti sper referitor la Castrol. Sunt multe alte uleiuri peste el, plus ca e cel mai repede contrafacut. Filtre mergi pe knecht dau mahle. Man nu mai sunt de mult ce erau. Se pare ca marketingul are castig de cauza in detrimentul calitatii. O promovare agresiva sau multa nu inseamna si ca acel produs e cel mai bun. Fiecare alege ce vrea dar scopul forumului este sa impartasim si experiente si cunostinte. E un topic intreg despre ulei in aria B6 care explica foarte bine calitatile altor uleiuri de motor.
Link către comentariu

Eu acum am pe masina pus de cei de la Tess ulei mobil...dar unde am sunat sa cer un pret...mi-au recomandat eea ce am spus ...de aia am zis sa va cer sfatul...deoarece eu nu ma pricep....dar piesele originale mi se par mult...mult prea scumpe...la piese mi s-a recomandat Ate...si filtre Man... iar uleiul au spus ca Castrol e mai bu de cat Mobil..acum nu stiu ce sa zic...dar filtrele..trebuie schimbate toate la fiecare schimb de ulei?

Link către comentariu

E revomandat ca la fiecare 15k sa se schimbe filtrele si uleiul. Nu vreau sa reiau iar discutia cu uleiul LL care se schimba la 30k. La fel cu filtrul de polen si cel de motorina. Eu unul le schimb pana in 15k. Si by the way...cea mai buna masina este cea pe care o poti intretine corect.

Link către comentariu

Nu e vorba de intretinut corect...dar cand un filtru original costa de 2x mai mult decat unul facut sub licenta si e de calitate asemanatoare...nu inseamna ca nu o pot intretine corect...si pun intrebarile astea pt ca e prima mea masina...si e normal sa nu stiu anumite lucruri

Link către comentariu

Am inteles. Nu o lua ca pe un repros. Nimeni nu s-a nascut invatat. Eu ti-am spus din experienta. Alegerea ii apartine fiecaruia.

Link către comentariu

Nu am luat-o ca un repros...eu am zis ca mi-au spus cei de la service...si din ce ziceau ei...produsele recomandate sunt asemanatoare calitativ cu cele originale doar ca sunt produse sub licenta...dar unele preturi sunt la jumatate fata de cele originale...de aceea am cerut si o alta parere...daca merita sa merg pe cele recomandate de ei sau sa le aleg pe cele originale.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Sunt cam off topic dar am o intrebare,

Detin un Passat B6 din 2007 de aprox jum de an. Acum ca s-a mai incalzit atunci cand am apasat pe telecomannda pentru deschiderea portbagajului am observat ca nu doar se deblocheaza ci se si deschide. Lucru care se intampla doar cand este cald afara sau a mai fost deschis in aceea zis de mai multe ori.

Intrebarea mea este.... Cum as putea sa fac sa se deschida de fiecare data? M-am uitat in portbagaj sub cartonul ala cu panza care acopera pistoanele ce miping portbagajul si ma gandeam cum as putea "gresa" acele pistoane ca sa circule mai usor?

Tin sa precizez pentru moderatori ca am postat aici deoarece nu pot deschide un nou topic 

Modificat de twoban
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!