Jump to content

My Golf VI

webarts

Postare recomandată

Povestea mea cu Golf incepe in 21.05.2014, cand am cumparat masina, second, din Focsani, Vrancea.

Masina are un motor 1.4TSI, 122CP si 78888km (cumparata la 78012km), fabricatie 2009.

Dotari:

- RCD510 (touchscreen)

- trapa

- volan piele + comenzi

- tapiterie alcantara + material textil

- CB+

- oglinzi electrice (+ coborare in marsarier)

- 4 x geamuri electrice

- jante R18 Charleson

- pilot automat

- functia Coming Home/Leaving Home

- senzori lumini / ploaie

- torpedou refrigerat

- cotiera fata / spate

- sac ski/snow

- desfacator suc/bere VW ( :ceuameni: )

Nu am prea multe poze, nu am apucat sa ii fac. Momentan sunt cu ea in service, sa ii pun la punct toate problemele si apoi liber la calarit.

e0fpwbJ.jpg

4dnyUd4.jpg

Modificat de webarts
Link către comentariu

Arata foarte bine. Felicitari pt achizitie.

De mare efect trapa si jantele. Ii sta bine si cu plafonul negru.

Ridica numarul la locul lui si o sa fie perfect.

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Multumesc, multumesc. Plafonul are folie pe el.

Numerele sunt ale fostului proprietar. O sa le pun calumea pe cele noi :)

Modificat de webarts
Link către comentariu

Dotari frumoase. Sa va purtati sanatosi!

Link către comentariu

Multumesc.

La dotari am uitat sa precizez:

- geamuri privacy

- oglinda retrovizoare heliomata

Masina a venit cu xenoane after market, le-am dat jos momentan, ca nu am nici faruri cu lupa, nici spalator de faruri.

Link către comentariu
CustomPerformance

Frumoasa masina, si atat de multe posibilitati de infrumusetare :D

Link către comentariu

Acum stiu cum ar arata masina mea cu Charleston-uri... :))

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Daca aveti sugestii legate de infrumusetare, sunt ochi si urechi  :eek:

Apropo, stie cineva cum se procedeaza cu omologarea la jante? In talonul vechi am maxim de 17, dar vad ca astea de 18 sunt ca si compatibile cu Golf 6.

Modificat de webarts
Link către comentariu
prunaionutz

Frumoasa masina, as te bucuri de ea cat mai multi km. :)

Ce probleme ai de ai ajuns in service?

Link către comentariu

De cand am luat-o, picura ulei pe la distributie. Am vrut sa schimb garniturile si sa reetanseze pe acolo, sa nu am vreo surpriza in viitor.

Link către comentariu
prunaionutz

Daca tot desfaci distributia verifica lantul sa nu fie intins si daca poti verifica dupa VIN-ul masinii codul lantului, sa fie ultima versiune (cu terminatie C parca..). Versiunea cu A stiu ca avea ceva probleme.

Bafta!

Link către comentariu

Ok, o sa ii rog pe baietii de la service sa se uite. Ms de sfat

Link către comentariu

Te prezinti cu ea la RAR cu tot cu CIV si ti se omologheaza jantele in carte.

Ca infrumusetari au ramas doar lucrurile destul de scumpe:

Xenon, stopuri led, eventual bara gtd +- eleron votex sau gtd.

Singurele ok ca pret ar fi niste arcuri care sa mai coboare masina inca 15mm (presupunand ca acum este cu suspensia sport de fabrica).

In rest n-ar mai avea sens. Sa te apuci de un kit de R-line sau GTD e destul de costisitor.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
prunaionutz

Am eu difuzor de R-line pt bara spate daca te apuci.. :)) Mai trebuie praguri, eleron, bara fata :)

Avantajul e ca la R-line pt bara fata nu ai nevoie de atat de multe piese ca la GTI/D.. Deci costurile sunt reduse mult.

Eleronul il poti cauta la dezmembrari sau pe ebay.co.uk/.de

Pragurile sunt o problema, cele originale fiind foarte scumpe. Eu am replici si tin foarte bine daca sunt montate cum trebuie.

Bafta!

Modificat de prunaionutz
Link către comentariu
CustomPerformance

Daca aveti sugestii legate de infrumusetare, sunt ochi si urechi  :eek:

Apropo, stie cineva cum se procedeaza cu omologarea la jante? In talonul vechi am maxim de 17, dar vad ca astea de 18 sunt ca si compatibile cu Golf 6.

Ca si modificari, vorbind strict de OEM ai cel putin 4 variante: GTI, R, R-Line, Votex

1. GTI

JqggqPp.jpg

ocmjXp9.jpg

XVhexPP.jpg

0pBx4kW.jpg

2. R20

jtZ6ny6.jpg

aMiseWW.jpg

J9iEHsO.jpg

3. R-Line

mjPm37G.jpg

t0GEpBc.jpg

HbzxyGR.jpg

4. Votex

zBeY0Xq.jpg

hWeBqms.jpg

Exista chiar si arcuri OEM care coboara cu 30 mm fata de standard, ar schimba drastic masina si sunt relativ ieftine.

Poate pui niste poze si cu interiorul, acum ai mult mai multe posibilitati de modificare si sunt si mai ieftine si mai de efect, pentru ca esti mai mult in contact cu interiorul decat cu exteriorul :D

Link către comentariu

Mai are nevoie si de bara spate de R-line :)) . Care e foarte scumpa pe ebay, trebuie si alte contraripi. Bara spate GTD completa se gaseste si la 90-100euro, pe cand cea de R fara 200 euro minim foarte rar. Plus ca mai toate au gauri de senzori.

Pragurile aftermarket pt R sunt ok, lipite cum trebuie tin fara probleme. Eu am spart unul intr-un morman de zapada si culmea am tot cautat pt inlocuire si exista doar set la 900ron. 

Rezistenta evident nu e ca unul OEM, insa ca look sunt 90% identice.

Bara fata R-line necesita si ea alt spoiler sub si iti coboara garda la sol destul de mult comparativ cu bara obisnuita.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Multumesc de sfaturi...nu prea sunt eu cu modificarile exterioare. Singurele chestii care mi-au atras ochiul ar fi masca de GTI si stopurile cu led. 

Poze o sa fac mai multe weekendul viitor, cand o scot la o sedinta foto :D

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am terminat si eu cu actele la masina. Am facut inmatricularea. Poze nu am apucat sa fac, vreamea, in Brasov, nu a fost foarte buna si in weekend am fost plecat.

Pana acum sunt incantat de masina, fuge la viteze mari de nici nu iti dai seama (comparat cu fosta masina, Skoda Octavia Tour, 2005, 1.6 benzina), dar si papa benzina repede :).

O sa o duc la spalat si revin cu pozele promise.

Link către comentariu
CustomPerformance

Acum e frumos afara, nu mai ai scuza :))

Link către comentariu
  • 1 month later...

Tocmai am revenit din luna de miere (un mic eurotrip ~ 6000 km).

Litri Benzina Consumati: 466 litri

Km Parcursi: 6150 km

Pret mediu per litru (95 am bagat cam peste tot, 98 de vreo 2 ori): 1.48 euro/litru

Pret Total Benzina: 684.1 euro

Pret Total Taxe Drum: 53.42 euro

Consum pe bord: 7.5

Consum dupa calcule: 7.19

(mai am benzina pentru 300km)

BtSiQf8.jpg

Viteza maxima atinsa: 202 km/ora

Impresii:

1. In Germania, tara fara limita de viteza, se circula groaznic (cel putin ziua)

2. In Luxembourg e ieftina benzina (de 98 - 1.368 / litru)

3. Foarte comoda masina, poate prea comoda noaptea  :D

Pentru orice intrebari, va stau la dispozitie.

Link către comentariu

Azi, dupa ce am spalat masina, am observat ca mi-a sarit vopseaua de pe bara din fata pe o suprafata mica (revin maine cu poza). Se poate face ceva, sa nu vopsesc toata bara si sa nu mai sara in continuare?

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Daca ieri am avut liber de la munca, am mai mesterit si eu la masina (album poze):

1. Am vopsit etrierele cu verde fluorescent:

PIFfQqls.jpgrfIuam6s.jpgYanrZM8s.jpgzjonyZSs.jpg

2. Am vopsit + reparat bara fata. Cred ca fost lovita de fostul proprietar ca era jale pe interior: sarma, silicon negru + cleme rupte. Am refacut / lipit ce s-a putut cu fibra de sticla + am revopsit zonele cu probleme:

SfdxdqPs.jpgqLhjxl6s.jpgRtJxOUes.jpgvL1KIuFs.jpgokGyRCUs.jpgk3P060js.jpggFzTEI2s.jpgsdP6E4Ms.jpgrrZsuwAs.jpgmCam5q1s.jpgjFwavtps.jpgIRS1ICZs.jpg3fj4tV6s.jpg7J0cDs7s.jpgZDpf91Ss.jpgsu9G8ogs.jpg

Urmeaza:

1. Revizia: ulei + filtre (ulei, aer, polen)

2. Distributia. Pentru ca a aparut si la mine minunatul zgomot.

3. Bara fata GTI. Se poate pune fara modificari?

4. RNS510. In locul lui RCD510

5. Senzori parcare + camera pentru marsarier.

Modificat de webarts
Link către comentariu

Fara modificari nu se poate pune. Alt vas pt spalat parbrizul, alt spoiler, prelungit cablaj proiectoare (unul sau ambele asta nu am retinut). Costul per total te duce destul de mult.

Daca vrei pune mai bine bara de R-line. Merge fara modificari.

Link către comentariu

Am inteles, o sa am in vedere ce ai zis. Vasul de spalat parbrizul trebuie sa il cumpar oricum, ca asta e indoit si spart.

Modificat de webarts
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!