Jump to content

Prima mea masina: Volkswagen Golf IV 1.4 Benzina (2003)

bobbyrock

Postare recomandată

Arata fain interiorul - si din fata.

Dar atat.

Din lateral garda la sol o tradeaza ca nu e GTI. Iar bavetele de la rotile din fata sunt cel putin hidoase.

Iar despre spate colegii au sintetizat foarte bine - manelism. Pacat de restul masinii...

Link către comentariu

Nu-l mai atacati, i-au spus-o toti ca nu e ce trebuie, insa omul a spus ca e designer si ca noi nu ne pricepem ; lui ii place si punct…oamenii sunt diferiti, asta e ; a zis ca va face un swap in viitorul apropiat si poate isi va gasi si sigla locul acolo ;

Spor la treaba in continuare !

Link către comentariu

Sticker...nu prea stiu exact daca siglele originale se pot numi stickere, eu le numesc sigle. Sunt sigle GTI Golf 7, de care sincer nu sunt f mândru, însă le-am pus mai mult de test. Probabil o sa le dau jos in primavara asta.

Spate, da recunosc, nici mie nu îmi place si deci cel mai probabil o sa las doar siglele cu "Exclusive" si "style", si sigla VW.

Garda la sol, pot sa o las cat vreau, însă nu vreau sa o las. Pt Multi nu contează decât aspectul, pt mine contează si aspectul Dar si utilitatea. Sincer nu vreau sa dau barele prin gropi si nici sa nu pot parca niciunde. Uneori am impresia ca Multi dintre voi nu stati in Romania, sincer.

Cat despre "manelsim", ca remarca, maturizati-va. E o jignire care nu isi are locul pe acest forum, dupa părerea mea.

"bavete" la rotile din fata...sincer habar nu am ce vrei sa spui mad_kat. Sigur ai văzut tu bine? Poti explica?

Link către comentariu

eleronul ala e ca nuca in perete :D

iar daca vrei sa fie GTI, vopseste bandourile

prea multe contraste

pt inspiratie:

72104682_2vwgolfgttdir32Drogheda-1.jpg

Modificat de alios
Link către comentariu

aparatorile alea de noroi de plastic.

daca scoti siglele de gti poti lasa masina si cocotata - golfuri normale inalte sunt destule.

iar cu garda normala - si bora mea e mai joasa de bot ca are motorul mai greu - am ajuns prin niste locuri si am urcat niste borduri... Trebuie doar sa nu intri ca bizonul (adica cum intru cu skoda cu pdg :D ) si nu e nici o problema. Dar trebuie un pic de atentie si experienta.

Link către comentariu

Aparatorile de noroi din fata.

Siglele originale de gti 6/7 care le-ai aplicat pe bandourile usilor din spate sunt extraordinare doar ca vin pozitionate pe aripa fata cam pe unde ai tu a 5-a semnalizare, pe masini care nu mai au din fabrica bandouri!

Ai semnalizari laterale in spoiler, in aripa si in oglinzi lipseste girofarul galben si autoutilitara cu gabarit depasit e completa.

Daca tu te simti jignit cand ti se spune ca masina e "aranjata" intr-un mare fel (MANELIST) eu (noi) ma simt jignit ca posesor de golf 4 cand vad ce i-ai facut saracii masini.

In fata ce cauta fagurele ala rosu acolo nu stiu, grila de la radiator e vopsita neagra... se asorteaza cu... bandourile care ar trebuii sa fie in culoarea masinii... ok atunci nu se mai asorteaza grilajul... gata m-am pierdut, pierdut n-am valoarea necesara.

Modificat de guppster
Link către comentariu

Chiar nu am zis-o ca o jignire, imi cer scuze daca te-am jignit, am zis "no offence" si era ca o remarca constructiva si parerea mea personala pe care inca mi-o sustin. Am vrut sa folosesc alt cuvant dar am vrut sa nu fiu acuzat de discriminare!

Tocmai "siglele" Exclusive si style sunt in plus si tu le pastrezi, deci ... no comment. 

Nici nu e de mirare ca nici tie nu iti place partea din spate, defapt nicio persoana nu am vazut pe aici sa zica ca ii place cum arata, asa ca nu stiu care ar trebui sa se maturizeze de aici ...

Link către comentariu

Nu este vorba ca ma simt neaparat jignit, insa pare o "remarca" aiurea --- "MANELIST" ....asta puteti spune cand vedeti agatate de oglinzi icoane, matanii, parfumuri, etc, sickere aiurea pe luneta, pe masina, afara si inside -- asta dupa parerea mea ar fi manelistic.

@guppster: Inteleg ce spui. Semnalizari, nu mai am in aripi. Acolo sunt niste sigle originale VW cu "EXCLUSIVE EDITION", care merg in stil cu ce am pe spate. Avand in bandouri (fata) si oglinzi, nu eram nebun la cap sa las si in aripi semnalizari. Cat despre cele din bandou, merg si ca pozitii, si ca semnalizare (sunt duble) - deci au dublu rol. Din perspectiva mea in schimb, eu nu doresc sa fac bandourile in culoarea masinii. De aceea am ales sa vopsesc grila in negru. Ce-i drept, cea cu rosu de jos nici pe mine nu ma incanta in totalitate, si probabil, la fel ca siglele de 6/7 din bandourile spate care le voi da jos, voi vopsi grila in negru.

La un moment dat, masina va fi echipata cu Motor 1.8T (GTI) 150 CP. Eu am folosit acele "stickere" de GTI doar regarding-look. Nu pentru a ma "lauda" cu ce nu am. Deci doar din punct de vedere stilistic.

Dupa cum am mai spus: daca nu ai kit R32, si nu esti in rand cu bandouri, clean (cat mai clean, stock, daca se poate si fara stergator luneta -- o idiotenie din punctul meu de vedere -- sau MANELISTIC-PROST), atunci inseamna ca nu e bine. E parerea voastra, si o respect. Pe acest cod de culoare NU MERG facute bandourile in culoarea masinii. Puteti comenta cat vreti voi. Daca vreodata o voi vopsi in alta culoare (gen gri deschis), atunci da, nu e nevoie sa veniti voi sa spuneti ca TREBUIE, ci o voi face eu, fara recomandari :)

Cat despre flapsurile de noroi fata...sunt subtile, imi plac si mai mult decat atat nu zgarii masina si/sau murdaresc pe timp urat. Nu le voi da jos niciodata.

Multumesc tuturor pentru pareri si recomandari. Eu mereu ma gandesc la ele, si incerc sa vad ce si cum anume as putea transpune pe masina mea. Gusturile mele nu sunt unele manelistice. Nu fac site-uri sau design pentru Gutza, ci pentru firme importante din tara si de afara. De aceea, spre deosebire de anumiti oameni, pot vedea un lucru in ansamblul lui, si nu pe segmente, si nu pattern-uri pre-stabilite de altii. Nu doresc sa fac din masina mea una ca altele 10000, ci ceva dupa gustul meu, care se poate schimba in timp (se schimba frecvent anyway - caci schimbarea inseamna evolutie, daca e gandita).

A! Si referitor la spate: NU am spus ca nu imi place, ci era o idee ca ar putea fi schimbat ceva. Insa sincer, de fiecare data cand ajung in fata ei (spate, lol), imi schimb parerea. Probabil e mai frumoasa in real-life decat cum o vedeti voi, sau chiar si eu, aici pe Forum. Asa ca daca cineva are drum pe la Horezu - va astept la un view si o cafea ;)

Modificat de bobbyrock
Link către comentariu

Rolul lampilor din bandou OEM este doar de pozitie, fara semnal. In schimb, locul celor din aripi este tinut de cele din oglinzi.

Imi place masina, imi place ce ai de gand, chiar daca sunt si dpmdv unele discordante, nu conteaza atata timp cat tie iti place. E frumoasa, e diferita, e a ta.

Bafta in continuare si km cat incape.

Modificat de rudiRUD
Link către comentariu

Multumesc la fel Rudi! Heightens my morale ;)

Modificat de bobbyrock
Link către comentariu

Da da da, aceeasi placa..tu esti smecher si cu gusturi fine, ai meseria in sange si lucrezi pt occident, noi mai retarzi si cu gusturi proaste ; toata lumea iti spune o treaba, tu nu, batman ; eu sincer daca vedeam ca imi zic toti un lucru, ma duceam si ma culcam ; 3 culoeri pe masina , carlig spate, aparatori de noroi, sigle GTI pe 1.4, eleron kitch, etc ; parerea noastra este ca e kitchioasa masina ; asta e parerea ; e forum, avem dreptul sa ne exprimam parerea, nu sa fim lingai si ii spunem omului ce vrea sa auda ; pe mine personal nu ma intereseaza nici macar 1% sa iti schimb tie pararea, daca tie iti place, foarte bine ! n-am nici cea mai mica problema..dar lauda de sine cu treaba asta cu designul.....ma lasa complet rece ; si deja incepi sa ai si comportament de manelist ; gen ce-i al meu e cel mai tare, nu are nimeni si eu stiu cu se face treaba, ca lucrez pe meserie...ce treaba are designul cu auto, nu inteleg ; poate daca arunci un ochi pe la firmele de tuning consacrate  vei intelege ce este aceea arta pe o masina ; pana atunci.....parerile sunt astea care sunt !

Link către comentariu

Nu este vorba ca ma simt neaparat jignit, insa pare o "remarca" aiurea --- "MANELIST" ....asta puteti spune cand vedeti agatate de oglinzi icoane, matanii, parfumuri, etc, sickere aiurea pe luneta, pe masina, afara si inside -- asta dupa parerea mea ar fi manelistic.

Exact asta si vad pe masina ta si sunt vorbele tale nu ale mele:

- stickere aiurea pe luneta (haion in cazult tau) ca doar acolo sunt lipite vreo 4 plus semnul reflectorizant 

- pe masina - pai mai mult de "exclusive edition" pe toate partile ce vrei

- inside - daca la motor putem sa consideram inside atunci e plin si acolo de extracapace

Nici eu nu puteam sa dau o definitie mai buna de manelism si sa explic ce m-a facut sa-mi exprim parerea ca e manelism , pardon, sa te jignesc!

Link către comentariu

@bgd_b92: Sa o luam pe rand (din nou):

1. Nu mi-am luat/facut aceasta masina pentru a ma lauda cu ea (nu am mentionat niciunde faptul ca e: cea mai smechera, cea mai tare, etc), ci pur si simplu am facut-o asa cum imi place MIE.

2. Nu cred ca m-am laudat niciunde cu faptul ca sunt designer. Am adus asta in discutie pentru a evidentia faptul ca nu sunt "pe langa" ceea ce inseamna aspect, design, culori, elemente, etc. Asta pentru ca, unul ca tine (cred ca esti cam singular, anyway), nu pricepe lucruri, si am incercat prin asta sa arat faptul ca nu sunt deconectat de "stil".

3. Toata chestia cu "rosu" pe masina, a plecat de la Carlig, pe care nu o sa il dau jos, nici daca tu sau altii va dati cu fundul de pamant. Asta pentru ca nu vreau ca "fundul" masinii mele sa fie infundat de vreun cretin sau cretina care sta ca voi Bucurestenii la 5cm de bara aluia din fata, ILEGAL fiind (vorbesc de marea majoritate, fara a vrea sa jignesc pe cineva, chiar daca ce e in Bucuresti, numai condus nu se poate numi -- aka vezi un bucurestean pe autostrada sau pe drumuri pe care nu a mai fost -- again, vorbesc de marea majoritate; nu mai pun ca in Valcea stand, am parte de multi Argeseni si Gorjeni - stim cu toti stilul lor maret de conducere as well).

Dupa mine, manelismul la masini ar fi daca ar avea Jante Iluminate sau STALUCITOATE (cat mai cromate), Elemente inutile (dar "estetice"), stickere (de orice fel, inclusiv VWForum -- fara a jigni forumul, sau pe nimeni), Acelasi "tuning" ca restul care fac tuning la o masina (noul "Stock"), etc. Comportament? Tu vorbesti de comportament? :)) Sincer, o sa ma abtin pentru ca nu am de gand sa intru cu tine in discutii inutile.

Si ca un "last thing", eu cand postez anumite poze cu masina mea, nu doresc a ma lauda. Nu doresc a arata: UITE OAMENI BUNI, CE BELEA, CE TARE, CE MARE sunt eu sau masina mea. Asta e parerea ta bgd_b92, si poti sa o ti pentru tine.

PPS: Pe masina asta nu exista STICKERE !!! Exista, sigle, si din "intamplare" sunt originale. Nu cum zicea un coleg acum cateva luni, mentionand in fuga: 10 lei din nu stiu ce targ.

@Bogdamn: Extra capace? Ai idee de motorul de Golf ce capace are (multiplele versiuni)?! Eu nu am pus acolo decat buton R8 de Coolant si Oil (INLOCUINDU-LE pe cele stock). Probabil daca am toate capacele ce trebuie sa fie (din fabrica) la locul lor, si nu lipsa, ti se pare ca sunt "extra". Parearea ta.

Modificat de bobbyrock
Link către comentariu

Pai atunci sigle de ce mai pui? Daca ti le fura vreun bucurestean dasta al dreq? Sau farurile? Daca sare o piatra de la un tir condus de vreun argesean care nu se gandeste ce bolid are in spate? Mai bine taceai la faza cu meseria de designer, stai fara grija, in ziua de azi toti sunt designeri si creatori de moda ; se vede pe masina ta…daca ar face toti haine care sa le placa lor, ar da faliment a doua zi ; nu ma intereseaza absolut deloc de masina ta, e vorba de atitudinea care o ai ; pur si simplu esti din alt film ; incerci sa convingi o comunitate ca e mai ok cum gandesti tu cel ce lucreaza pt ai mai smecheri de peste granita si ca ideile tale sunt geniale, o spui subtil ca suntem putin retarzi si nu cunoastem un talent sau o capodopera atunci cand o vedem ; puteai sa spui ca asa iti place tie, si ca asta este, nu sa ne faci pe noi sa credem ca se asorteaza utilitatea carligului de remorcare si a aparatoarelor de noroi cu siglele de GTI si eleronul tiuning…eu in locul tau as mai pune si o husa pe capota sa fie protejata !

Link către comentariu

Esti chiar narod, sincer. Eu nu vorbesc la plural, ci la singular, si ma refer FIX la tine. Tu esti elementul problema, sincer, nu eu :) Eu de fapt asta am spus mereu: imi place mie, dar tin cont si de anumite pareri argumentate. Asta am spus Day 1. Tu intelegi ce vrei, te crezi retard (din ce ai spus, eu nu am spus asta), ....pari cam nervos....sa fie oare de la foliile galbene/aurii de la proiectoare? Sau de la oglinzile de culoare...argintie/alba care se leaga cu....ce anume?! :)) Eu asa cred. O zi buna.

P.S. De fapt totusi, care e problema ta? Te supara faptul ca am spus ca sunt Designer Web? Eu am spus-o pentru a da o idee celor de pe Forum ca m-am documentat, interesat, studiat, facut sktech-uri in Photoshop cu anumite elemente, etc sa-mi dau seama cum ar fi mai bine, mai elegant, mai frumos - dupa gustul meu. Ai o problema cu mine ca sunt Designer? Tu ce meresie ai, Forum-Flamer? Caci asta observ - tu nu vi neaparat sa comentezi ceva pozitiv/negativ, ci te legi de 2-3 chestiuni din ce spun eu, si incerci sa ma ataci mereu.

Te superi cand am spus cati bani am investit, te enervezi ca nu fac eu Golful meu cum vrei tu (tu avand Seat). Ce anume te enerveaza atat de rau de fapt? Daca iti creste tensiunea atat de mult urmarind acest thread, de ce il mai urmaresti?

Modificat de bobbyrock
Link către comentariu

Daca tu te agiti din fata unui telefon / monitor sa stii ca nu fac toti la fel ; pe mine nu ma deranjeaza nimic, dar vad ca multi ti-ar spune in fata multe dar dupa cum au zis si ei " nu vreai sa te jignesc " ;) oglinzile sunt specifice FR, la fel ca si nuca, la fel ca si jantele, si in mare parte si culoarea masinii ; nu incerca sa ma ataci ca nu ai cu ce, stai linistit ; eu spre deosebire de tine nu simt nevoia sa ma explic si sa comentez la fiecare post de-al colegilor care zic ca nu le place ceva…dar daca eram in situatia ta probabil ceream stergerea topicului ; ma gandeam prima oara daca nu sunt eu problema, fiind asa " diferit", cu atatea gusturi " diferite " ; sincer masina ar fi aratat mult mai bine stock, ma refer la exterior ; doar jantele astea erau de ajuns ; sa stii si tu pe viitor, tiningul si utilitatea nu au ce cauta in aceeasi propozitie ; ori faci compromisuri si te bucuri de look-ul masinii de fiecare data cand o privesti, ori iti cumperi una pt sufletul tau si un matiz, ori o lasi draq stock si gata ; si faza cu banii investiti…e strict problema ta…daca tu crezi ca ai facut bine ce ai facut, esti foarte tare ! Te intelegeam daca tineai carligul pt ca ai de tractat frecvent o remorcuta ceva…aia se numeste utilitate, dar pt ca te gandesti tu ca vei fi lovit…asta e prostie numai e utilitate ; pune-i macar si un bullbar in fata.

Link către comentariu

Fratilor... ce atata disputa? Aici trebuie sa ne imprietenim, sa socializam, sa ne simtim bine. Calmati-va, apreciati si ce e inafara gusturilor personale, sau daca e chiar atat de greu, numai scrieti, decat sa creati polemici,dispute etc.

Modificat de rudiRUD
Link către comentariu

Sigur Rudi. Da, din punctul meu de vedere este total corect. Consider ca una este sa spui o parere, sa dezvolti, si alta sa o dai in diverse. Eu unul nu cred ca am facut asta, ci am spus de mai multe ori chiar invers.

Eu sincer, mi-e oarecum "teama" sa mai pun o poza, caci apar numai critici - si nu asta ar fi problema, dar apar d'alea cu "manele", cu gen ca "am eu fite" sau "comportament de manelar" sau "laudaros". Probabil "datorita" lui bgd_b92, o sa iau o pauza de la a mai posta ceva legat de masina mea si imi vad linistit de treaba (pasiune si munca). In rest, drumuri bune sa aveti!

Modificat de bobbyrock
Link către comentariu

Daca mai faci putin pe victima promit sa imi cer scuze, si dau si folia galbena de pe proiectoare jos ;) criticile apar intr-un mod contructiv dar tu nu prea intelegi asta si nu esti de acord cu orice ti-ar zice lumea.

Link către comentariu

Chiar nu ai de ce, pune poze pentru mine :d Iti apreciez eu munca si in locul celorlalti. Ai o viziune diferita... sa fii diferit e bine! Nu trebuie sa incetezi a mai posta din cauza asta, cheer up!

Link către comentariu

Daca ar exista un topic numit "Asa nu!", as posta masina ta, bobby, acolo. No offence.  

Link către comentariu

:)) Pai ia fa tu un thread si posteaza ce vrei tu acolo. No offence taken.

In alte ordine de idei, am observat ca multora parca le fierbe sangele...de ce, sincer mi-e greu sa inteleg. Lipsa de experienta (si asta implica multe), poate prostie, sau sa fie chiar oftica?! As spera sa nu, insa masina asta avand atatea lucruri facute, nu la coltul-de-dupa-margine, ci profesional si cu piese originale, etc, ar fi trebuit sa atraga anumite observatii pozitive, sau comentarii, sau anumite dezbateri pe anumite idei, acompaniate de comentarii/parere pozitive. Insa observ numai idei, ASA NU, MANELISM, etc.

De ce am ajuns la concluzia asta? Pai uitandu-ma la multi colegi de aici din acest thread. La masinile lor, la optiunile lor, la ceea ce au ales ei sa "le fie masina de condus". Lasa de dorit, si au chestiuni pe masinile lor, care sunt LA FEL ca la mine (bandouri, etc, etc), si dau groaznic la ei fata de cum arata pe masina mea (spre ex. albastru cu bandouri negre + fusta GTI aftermarket neagra => te iei cu mainile de cap) . Insa vin si comenteaza negativ la masina aceasta, ceea ce nu e neaparat rau, ca-i MUSAI sa fie bandourile astea in culoare, ALTFEL E KITCH!

Sincer mi-e greu sa inteleg ce-i da acestei masini 'statutul' de "ASA NU" dupa unii. Adica sa inteleg ca daca dau jos niste "stickere", vopsesc bandourile in culoarea masinii, fac grila din fata jos cu negru, si schimb eleronul cu unul de R32 sau GTI (MUSAI !!!), probabil sa-mi dau jos si stergatorul...sa inteleg ca atunci masina va fi mutata dupa un imaginar Thread "ASA NU!" la "ASA DA!", corect? Caci se incadreaza in pattern-urile voastre, ale majoritatii. Sau nu?

Modificat de bobbyrock
Link către comentariu

imi poti spune cum se numeste modelul jantelor?imi plac si nu prea am mai vazut...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!