Jump to content

Jucarie noua

boxer79

Postare recomandată

Salutare tuturor!

Au trecut cativa ani (mai exact 5 :icon_confused: ) de cand nu am mai vizitat acest forum, dar iata ca am ajuns iarasi pe aceste meleaguri si sunt foarte mandru sa va prezint noua mea jucarie :D

Ea este "Mititica" si are urmatoarele  caracteristici:

• Model : VW Golf IV Edition
  • An fabr: 2001
  • Motorizare: 1.4i 16v 75cp
  • Culoare: Negru perlat
  • Jante: aliaj 16"
  • Suspensie Sport
  • AC Manual
  • Oglinzi electrice
  • 4 geamuri electrice
  • ESP

Nu am mai avut Golf pana acum dar vreau sa spun ca am fost foarte placut impresionat de masinuta.O am deja de o saptamana, motivul pentru care nu am lasat sa se vada nr de inmatriculare este ca inca mai am numerele vechiului proprietar, inca nu am terminat procesul de inmatriculare pe numele meu.

Am ramas placut impresionat de conditiile in care s-a pastrat vopseaua si nu ma asteptam sa nu gasesc pic de rugina nici macar in locurile mai ascunse.

Ca si lucruri pe care ar trebui sa le remediez ar fi indicatorul de temperatura apei.Nu se misca acul care indica temperatura lichidului de racire.Cateodata isi revine si indica temperatura corect insa este pe toane.Am citit aici despre celevra sonda "verde".Vechiul proprietar mi-a spus ca a fost in service si cei de acolo i-ar fi zis ca nu este senzorul de vina ci de vina ar fi mufa de conectare care ar avea contactele oxidate si de aceea cateodata face contact si indica.

Eu as schimba si sonda cu una noua si as merge pe piesa OEM, am inteles ca acea sonda desi este o piesa ieftina, are mare influenta asupra modului de functionare al motorului si al consumului de carburant.Momentan consumul dupa o saptamana de mers numai in Bucuresti este de 12l/100, cel indicat in bord si care se cam pupa cu cat am alimentat eu.Dar am si anvelope de iarna  205/55 ceea ce a ridicat un pic consumul si sonda aceea care nu functioneaza in parametri normali.Ma astept ca dupa schimbarea cauciucurilor cu cele de vara si dupa inlocuirea sondei, sa am un consum de 10-11l/100k in Bucuresti ( sau sunt prea optimist? :D )

Capacele de la jante au fost furate, deci trebuie sa cumpar altele.

Am de schimbat ulei si toate filtrele.

Cam atat, daca imi mai vine ceva prin minte o sa mai scriu pe parcurs.

Orice sfaturi upentru achizitia de piese,service-uri bune pentru VW sau orice altceva, sunt bine venite :cheers:

post-56334-0-00163900-1399802457_thumb.j

post-56334-0-06736500-1399802512_thumb.j

post-56334-0-09928700-1399802529_thumb.j

post-56334-0-64077700-1399802560_thumb.j

post-56334-0-25694800-1399802595_thumb.j

post-56334-0-00584600-1399802630_thumb.j

post-56334-0-01687900-1399802639_thumb.j

Modificat de boxer79
Link către comentariu

Consum de 10-11, pentru un motor de 1.4 e foarte mare, trebuia sa te orientezi spre un 1.6 16v :) ...Oricum lasand asta, masina arata bine sa pui cateva poze si cu interiorul. Multi km fara probleme

Link către comentariu

Frumoasa masinuta!

Sa o stapanesti sanatos si sa va plimbati mult impreuna!

Consumul de 12% mi se pare maricel, avand in vedere ca eu consum 7-8%, ce-i drept in tg-mures nu in capitala.

Link către comentariu
cristimoise

E un consum normal stai lin. Pare îngrijita masinuta, sa o stapânești sănătos. Pune si poze cu interiorul :d

Link către comentariu

Noroc!

3 chestii le ai in vedere:

- capace jante;

- piele pe volan;

- cotiera originala (nu porcarii din targ).

Km multi fara probleme!

Link către comentariu

Capacele de jante se gasesc greu si/sau scump... Am si eu unul crapat, si stiu :(

Volanul in 4 spite este cel putin - unul in 3 spite cu pielea in stare buna, sau reimbracat in piele schimba mult aspectul si feelingul masinii...

Sonda de temperatura - inainte sa dai banii pe una noua, scoate mufa si curata bine pinii senzorului si pinii mufei. Si la mine uneori cadea la 50 de grade in mers, sau nu se ridica acul apoi brusc "sarea" spre 90 - si aveam si eroare pe VCDS, iar cu o curatare a rezolvat problema.

Link către comentariu

Nu vreau sa te intristez, insa foarte posibil ca masinuta ta sa fi avut accident frontal. Capacul de airbag al volanului nu se potriveste cu covrigul, se vede de la un kilometru ca a fost schimbat. Faptul ca n-ai eroare in bord nu inseamna nimic, e posibil sa fi anulat din computerul de bord. Desfa-l si verifica-l sa fie OK, de cele mai multe ori e gol. Tu ai senzatia ca mergi cu airbag pana cand, Doamne fereste, ai nevoie de el si surpriza! nu are.

Link către comentariu

Diferenta asa mare este si datorita faptului ca am dat cu silicon, in realitate nu este asa mare diferenta iar din masina se vede culoare covrigului care s-a deteriorat in timp.Mai degraba airbag-ul e in culoarea masinii decat covrigul.

Primul lucru la care m-am uitat si eu a fost tot airbag-ul, insa m-am uitat atent in partea frontala si toate sunt la locul lor, radiatoare,lonjeroane si par a fi cele orginale.Cred ca daca ar fi fost pocnita sa-i sara airbag-ul nu mai reuseau sa aduca tot la linie :)

Cat despre volan, caut sa cumpar un volan in 3spite de piele si eventual sa-l retapitez.Mai exista varianta sa-l imbrac pe cel actual in piele, insa o sa fie putin mai gros decat cel din fabrica.

Link către comentariu

OK, e posibil sa fie asa cum zici tu, insa nu te costa absolut nimic sa verifici, ca sa fii linistit. Oricum va trebui sa dai jos volanul, daca vrei sa-l imbraci in piele. Pentru asta, cauta la Feedback pe ady desper, omul are experienta si mana buna pe volane de VAG.

Mai bine verifici de doua ori, decat sa-ti para rau o data.

Link către comentariu
  • 4 months later...

Masinuta a mai primit un set de filte noi si ulei nou.

Totodata a mai primit si o distributie Gates si o pompa de apa Hepu, iar cureaua de accesorii a fost bonus :)

Am schimbat si sonda de temperatura cu ceva timp in urma.

Revin cu noul consum dupa trecerea la cauciucurile de vara,a sondei si a filtrelor.Consum Bucuresti 9.2l/100km de la inceputul lunii septembrie, cand s-au terminat concediile si traficul e mai aglomerat.Mers in jur de 30km/zi numai in Bucuresti.Consum in lunile iulie-august a fost undeva la 8.6l/100km.

Modificat de boxer79
Link către comentariu
  • 3 months later...

Masina a mai fost innoita cu:

• bucse bascula fata (mari si mici)
  • bielete antiruliu
  • bucse bara stabilizatoare
  • set ambreiaj (sachs)
  • flanse amortizor
  • ulei cutie viteze
  • radiator racire apa

Si volan piele in 3 spite.O sa revin cu poze :)

Cand am schimbat volanul am vazut si airbag-ul vechi care este in regula si la locul lui si coincide cu anul fabricatiei sale cu cel al masinii.Acum m-am capatuit cu un volan si airbag in plus :D

Modificat de boxer79
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Revin cu pozele cu volanul.

Intr-adevar volanul schimba tot feelingul masinii.

Urmeaza sa caut o cotiera.Am vazut ca sunt o groaza de cotiere pentru MK4 identice cu cele OEM insa nu stiu cat de bune sunt.

post-56334-0-32966700-1423930737_thumb.j

post-56334-0-73674900-1423930968_thumb.j

post-56334-0-58175800-1423931051_thumb.j

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Felicitari de achizitie si modificari.arata bine

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Azi am terminat tot ce inseamna articulatie fata, inlocuind : bieletele de directie, capetele de bara si amortizoarele fata.

Feeling-ul si tinuta de drum pe care o are masina acum, este cu totul diferita fata de momentul in care am achizitionat-o.Este frumos sa conduci un golf IV ca nou :D

Dupa aproape un an de cand este la mine, masina arata cam asa :

post-56334-0-01457400-1428161441_thumb.j

post-56334-0-71633300-1428161675_thumb.j

post-56334-0-93219700-1428161682_thumb.j

post-56334-0-20664100-1428161689_thumb.j

post-56334-0-03067700-1428161837_thumb.j

post-56334-0-26496800-1428161844_thumb.j

post-56334-0-18910200-1428161955_thumb.j

post-56334-0-07263000-1428162018_thumb.j

Modificat de boxer79
Link către comentariu

Frumoasa masinuta!

Sa o stapanesti sanatos si sa va plimbati mult impreuna!

Consumul de 12% mi se pare maricel, avand in vedere ca eu consum 7-8%, ce-i drept in tg-mures nu in capitala.

O masina frumoasa, ingrijita.

Personal nu imi plac pleoapele de la faruri insa avand in vedere ca se incadreaza perfect, dau o nota ok masinii .. De regula pleoapele se pun atunci cand aduci modificari substantiale si nu pe o masina stock. Ca posesor al multor masini din grupul VAG, sugerez doar sa incerci sa schimbi stopurile cu unele cu semnal alb..Schimbarea va fii cu mult peste ce ai acum

In fine, am vrut sa ajung la consum.. 12 % chiar si in Bucuresti, un consum foarte mare

Iti atasez un un tabel caracteristic modelului tau, ce merita luat in seama .. 

Marcă Volkswagen

Model Golf Generație Golf IV (1J1)

Tip motor 1.4 16V (75 Hp)spacer.gif

Număr de uşi 3/5spacer.gif Putere 75 CPspacer.gif

Viteza maximă 171 km/hspacer.gif

Acceleraţia de la 0 la 100 km/h 13 secspacer.gif

Volumul rezervorului 55 lspacer.gif

Anul începerii producţiei 1997 an fabricatiespacer.gif

Anul opririi producţiei 2006 an fabricatiespacer.gif

Tipul caroseriei Hatchbackspacer.gif

Număr de scaune 5spacer.gif

Lungime 4149 mm.spacer.gif

Lăţime 1735 mm.spacer.gif

Înălţime 1439 mm.spacer.gif

Ampatament 2511 mm.spacer.gif

Ecartament faţă 1513 mm.spacer.gif

Ecartament spate 1494 mm.spacer.gif

Volumul minim al portbagajului 330 lspacer.gif

Volumul maxim al portbagajului 1185 lspacer.gif

Amplasarea motorului Faţă, Transversalspacer.gif

Volumul motorului 1390 cm3spacer.gif

Turaţia maximă 5000 rpmspacer.gif

Cuplu 126/3800 Nmspacer.gif

Sistemul de combustibil (Fuel System) injecţie multi-punct (injecţie multipunct)spacer.gif

Distribuție OHCspacer.gif

Poziţionarea cilindrilor in liniespacer.gif

Numărul de cilindri 4spacer.gif

Diametrul cilindrilor 76 mm.spacer.gif

Cursa cilindrilor 75.6 mm.spacer.gif

Raport de compresie 10spacer.gif

Numărul de supape per cilindru 4spacer.gif

Tipul de combustibil Benzinăspacer.gif

Tractiune Faţăspacer.gif

Numărul de viteze (cutie manuală) 5spacer.gif

Suspensie faţă (front suspension) Cu stand McPhersonspacer.gif

Suspensie spate (rear suspension) dependenta, cu absorbante de soc pe arcuri multiplespacer.gif

Frâne faţă (Front brakes) discuri ventilatespacer.gif

Frâne spate (Rear brakes) discspacer.gif

ABS daspacer.gif

Tipul de virare (steering type) cremalierespacer.gif

Servodirecţie Hidraulicăspacer.gif

Diametrul minim al cercului de virare 10.3 mspacer.gif

Consumul de combustibil - urban 9.1 l./100 km.spacer.gif

Consumul de combustibil - extra-urban 5.5 l./100 km.spacer.gif

Consumul de combustibil - mixt 6.8 l./100 km.spacer.gif

Masă proprie 1085 kg.spacer.gif

Masă maximă autorizată 1640 kg.spacer.gif

Dimensiunea pneurilor 175/80R14spacer.gif

Dimensiunea jantelor 6 J

Modificat de C.T.C.
Link către comentariu

Legat de pleoape, asa am luat masina si vazand ca sunt din plastic si nu din autocolant, mi s-au parut ca arata ok avand aceeasi culoare ca si masina si le-am pastrat.In general sunt adeptul designului stock al masinii si nu prea imi place sa aduc modificari.Pe unele modele Edition am vazut ca s-au pus tipul asta de stopuri, cele fumurii.Intr-adevar nu prea sunt incantat de ele, cele cu semnal alb mi se par mai dragute.

Legat de consum, era 12l/100km atunci cand am luat masina, dupa schimbarea sondei de temperatura si a articulatiilor consumul a scazut, acum fluctueaza in jurul a 9.5l/100km in Bucuresti.

Sunt multe aspecte care influenteaza consumul, mai ales calitatea articulatiilor care influenteaza unghiul de cadere al rotii si implicit suprafata de frecare, calitatea amortizoarelor, profilul anvelopei si terminand cu greutatea celui de la volan :) .O domnita de 55kg scoate un consum mai bun decat un domn de 100Kg. :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!