Jump to content

Sfaturi achiziție Octavia 3

Eto
 Share

Postare recomandată

As vrea in special pe pisesorii de octavia 3 cu DSG 7 care au mai multi km sa-i intreb cum se comporta aceasta cutie automata. Costa 1700 euro si dw acesti bani pot lua multe alte optiuni

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator

Se mai schimba și un filtru din cutie, nu doar uleiul...

O revizie de cutie în service autorizat este undeva în jur de 1500 lei... Este puțin peste 100 de lei litrul de ulei și intra vreo 7 și, dacă îmi aduc aminte bine

Link către comentariu

Ok, eu am retinut doar costul uleiului practic, fara manopera si filtru. Si totusi 1500ron la 60.000km nu cred ca e un motiv sa nu-ti iei DSG. :)

Si oricum nu se aplica pt DSG7.

@eduard, cutia DSG7 de pe O3 este fix aceeasi de pe celelalte masini din grupul VAG cu cuplu sub 250Nm. Deci poti cauta impresii peste tot, nu doar la posesorii de O3 care probabil n-au apucat sa faca f multi km.

Link către comentariu

De 1700 euro poti sa-ti iei fix un columbus. Eu zic sa incerci sa gasesti pe cineva cu dsg, faci o tura (eu as fi platit gand am achizitionat masina dar nu am gasit) si poți sa tragi singur concluziile. Daca iti este frica de dsg7 iti iei un diesel care are dsg 6... eu unu zic ca nu ai de ce sa iti faci probleme 5 ani... aici parerile sunt impartite si nu o sa auzi niciodata ceva clar, eu iti zic ca e ok, altu zice ca sunt eșecuri. .. asa ca un drive test te va scoate din ceață.

Link către comentariu

@TudorM, nu este din auzite, este de la un prieten care lucreaza in reprezentanta si a avut acest show direct cu proprietarul. Nu e zvon. Suna tu la reprezenta ca sa aflii. La 60.000 de km se poate usor ajunge la 3000ron, revizie DSG + revizia clasica pot fi insotite de schimbare placute frana si de alte consumabile, daca posesorul a mers mai sportiv, gandeste-te ca masina a fost folosita mult daca deja avea 60k iar o3 a fost lansat relativ recent, nici 2 ani.

LE: screenshot cu simulatorul de revizii de la Avia (da, acolo lucreaza amicul respectiv)

Atat este revizia la 60k la 1.4 TSI manuala

post-34458-0-19040100-1422474672_thumb.j

Modificat de bZ1
Link către comentariu

• Administrator

O revizie de 60k la un TSI 6M e cam 1200 de lei

Link către comentariu

@bZ1, si ce legatura are asta cu intrebarea omului despre DSG7?

Link către comentariu

Suntem pe un topic de sfat achizitie o3, nu specific de sfat DSG7. Rar postez dar cred ca informatia este binevenita tuturor celor care se gandesc sa cumpere pe viitor si sa se informeze asupra costurilor de intretinere. E parerea mea. Acum ca am demonstrat, cu ajutorul lui dudu, ca nu vorbesc din auzite si costa vreo 2700ron revizia la 60k pe DSG6, ma intorc la alte treburi mai importante decat pierderea asta inutila de timp.

Link către comentariu

Deci cineva intreaba despre DSG7, tu raspunzi ca vezi ca te costa revizia 3000ron la 60.000km la DSG (si nu mentionezi care). Ti se atrage atentia ca n-are legatura cu ce s-a intrebat. Si apoi te dai ofensat si te ocupi cu altele, decat pierderea (inutila) de timp... Userii ca tine ii fac pe altii sa vrea sa-si poata sterge contul de pe forum.  :tuktuk:

Link către comentariu

Oricum, si daca ar fi 2.500 - 3.000 de ron o revizie la 60.000km (revizie completa + DSG), tot nu costa f mult avand in vedere ca media pe romania la persoane fizice este de vreo 12-15.000 km/an. Dar TudorM are dreptate, aici era vorba de DSG7 ...

Modificat de Frnm
Link către comentariu

Deci cineva intreaba despre DSG7, tu raspunzi ca vezi ca te costa revizia 3000ron la 60.000km la DSG (si nu mentionezi care). Ti se atrage atentia ca n-are legatura cu ce s-a intrebat. Si apoi te dai ofensat si te ocupi cu altele, decat pierderea (inutila) de timp... Userii ca tine ii fac pe altii sa vrea sa-si poata sterge contul de pe forum.  :tuktuk:

Cu asta m-ai dat pe spate... ma abtin. Uit ca anumiti useri cu masini mai speciale tind sa creada ca sunt un standard de comportament si dau numai informatii utile si la subiect. 

Voi admite ca ce am zis eu era pe langa intrebarea omului, dar nu era pe langa subiectul thread`ului. 

Faptul ca tu ai zis ca o revizie la DSG este 600 de ron cand de fapt e 1500, trece neobservat, nu e dezinformare, nu?. Ca ai dat`o la intors ca n-ai inclus manopera... cu siguranta cine citea asta ar fi citit printre randuri... nu? Faptul ca ai zis ca se schimba doar uleiul la o revizie DSG cand de fapt se mai adauga niste chestii, nu este tot dezinformare? 

Am 2 apropiati care au DSG6 pe Passat si stiu foarte bine cat costa o revizie, plus ce mi-a spus cel de la Avia. Asta e first hand info, nu am auzit de la unu care cunoaste pe varul mamei unuia care are DSG.

Ramanem cu concluziile, eu am raspuns pe langa intrebarea omului si tu ai dat informatii gresite. Cred ca din cauza mea isi sterge lumea contul de pe forum.

Modificat de bZ1
Link către comentariu

Sa inteleg ca atunci cand cineva isi recunoaste greseala, inseamna "dat la intors"? Avem alte standarde de comportament atunci. Postul in care mi-am recunoscut greseala e scris cu subiect si predicat, nu trebuie sa citeasca nimeni nimic printre randuri si nu este o dezinformare. In afara de discutia asta "inutila", arata-mi unde n-am dat informatii utile pana acum!

PS: In caz ca faceai referire la masina mea, te anunt ca nu este una mai speciala in niciun fel si nici nu primesc bonusuri ascunse pe forum din cauza ei.

Link către comentariu

Sa inteleg ca merita sa iau DSG 7 in loc de manuala cu 6 trepte ?

Dai un ban da stai in fata...conduci comod folosind doar o mana si un picior...Am condus ls drive test DSG 6 pe Skoda Yeti dat DSG 7 nu gasesc in nicio reprezentanta Skoda

As vrea sa continuam totusi discutia doar pe DSG 7

Link către comentariu

Ca posesor de DSG(6) eu nu mi-as mai lua masina cu cutie manuala, decat poate daca as avea ceva mic si sportiv de weekend/circuit. Si poate nici atunci.

Daca ai buget pt DSG, eu il recomand.

Link către comentariu

Eduard23, nu e vorba de condus cu doar o mana si un picior sau, nu e vorba de fite, cum gandeam si eu, ca lenesii de americani, e vorba ca aceeasi masina, cu acelasi motor, iti da o alta senzatie cu automata, controlezi schimbul de viteze din pedala (sau din padele sau din levier daca vrei) sau pur si simplu apesi pe acceleratie si o lasi sa isi faca treaba, nu stiu cum sa iti explic altfel, poti sa intelegi doar singur dupa cateva luni de utilizare sa vezi ca nu au pus degeaba mintea la contributie nemtii. Iar pentru 1700€, ori ca renunti la alte optionale ori ca pur si simplu ii dai in plus, eu zic ca merita 100%. Xenonul de exemplu e ok si practic dar nu iti schimba modul in care conduci masina, navigatia la fel, poti pune waze pe un telefon, samd, insa cutia automata schimba masina, orice model si orice motor, iar daca ai ales 1.4tsi inseamna ca nu mergi la consum ci iti place sa si tragi un pic de masina, o sa iti placa modul S al dsg-ului:)

Modificat de codz
Link către comentariu

Eduard23, nu e vorba de condus cu doar o mana si un picior sau, nu e vorba de fite, cum gandeam si eu, ca lenesii de americani, e vorba ca aceeasi masina, cu acelasi motor, , iti da o alta senzatie cu automata

Asa este; se misca complet diferit acelasi motor cuplat la o DSG vs. manuala (indiferent de care DSG ar fi vorba). Eu cand am facut testul cu 1.6TDI aveau doar cu manuala pt testare si nu pot sa spun ca m-a impresonat in vreun fel. Mergea ok motorul dar parca Megane-ul 1.5Dci de acasa era mai sprinten. Insa cand a venit masina cu acelasi motor, dar cu DSG, impresia e cu totul alta..zici ca e alt motor, trage complet diferit! Cu siguranta acelasi gen de senzatie e si in cazul TSI..

Modificat de Cowboy
Link către comentariu

Sfat achizitie Skoda Octavia 3: sa nu cumva sa va luati cutie manuala (nici nu stiu de ce mai exista in fabricatie), ci neaparat DSG! Transforma masina in Ferrari! :icon_thumright:  

Hai sa fim seriosi!

Link către comentariu

Pai suntem seriosi si chiar transforma masina intr-un mod pozitiv. 

Modificat de Frnm
Link către comentariu

• Administrator

DSG vs manuala e un subiect la fel de subiectiv ca benzina vs diesel

Propun sa depasim momentul, sunt destule de citit in Tehnic si Versus

Link către comentariu

Imi cer scuze lui @TudorM oficial, am luat foc pe nimicuri.... Mai suntem si vecini pe alte meleaguri

Modificat de bZ1
Link către comentariu

Din ce am vazut DSG 7 e o cutie cu probleme...sau cel putin asa a fost. Nu prea exista un istoric pozitiv. Are cineva peste 100.000 km si sa nu fi avut probleme? Dealerii nu prea au masini pt test cu DSG 7 deci ma bazez exclusiv pe parerile voastre. Eu am cautat si avea doar DSG 6 pf test ceea ce e altceva...eu vreau ceapa si ei imi ofera ustutoi

Link către comentariu

Totuși, eu zic sa intri pe topicul dedicat dsg7 si sa intrebi acolo. Nu are rost sa lungim discutia asta aici. Noi, posesorii de octavia 3 cu dsg, ne-am spus parerea si vad ca nu e îndeajuns. Daca vrei dsg si iti e frica de 7 iti iei 6 si ai incheiat discuția.

Link către comentariu

Cam ce discount-uri se mai practica la momentul actual? Acum dupa ce am inchis dosarul de dauna la cea veche vreau sa plasez comanda pentru una nou si mi se pare incredibil ca acum costa cu cca 1600 euro mai mult in aceeasi configuratie, ce-i drept initial am avut si discount 3% de la Porsche. Am mers la un singur dealer, acelasi ca prima data, insa ne-am blocat la pret, asa ca m-ar ajuta o parere daca la ceva achizitie recenta s-au putut obtine discounturi consistente, altfel nu renteaza achizitia, in loc de 22k pe O3 mai pun un pic si trec la o clasa superioara...

Link către comentariu

Si eu caut acum oferte. Discountul obtinut la Porsche e de 3.5% standard. De aici pleaca negocierea. Se poate obtine mai ales la a doua masina achizitionata 5% discount la Octavia 3. Daca a obtinut cineva mai mult sa ne zica si noua.

Link către comentariu

• kthor changed the title to Sfaturi achiziție Octavia 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!