Jump to content

Sfaturi achiziție Octavia 3


Eto
 Share

Postare recomandată

Domnilor, va rog, nu va inflamati... Va multumesc pentru sugestii dar cum spuneam mai sus - nu prea mai am bani... lane assist-ul iese din discutie, sunt din iasi iar prin Moldova marcajele sunt sublime dar lipsesc.... ILA e discutabil, parca as renunta la navigatie pentru asa ceva... Mai vedem...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Eto : De o jumatate de an merg deseori cu un Superb cu ambele dotari. Am dezactivat Lane Assistant deoarece era enervant si simteai in volan cum incearca sa il controleze.

De intelligent light nu am avut nevoie fiindca de fiecare data am mers mai mult cu faza scurta.

Nu trebuie sa te superi si sa ridici tonul - multi dintre noi am mai condus ai alte masini decat cele din semnatura :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am incercat ILA pe alte cotetze cu pretentii mult mai mari, nu mi-a parut miezul din gogoasa, dar e doar opinia mea. Desi merg mult noaptea, nu folosesc prea des faza lunga.

Cert e insa ca ILA nu e o optionala pe care sa o pui in balanta cu navigatia, utilitatea o vad marginala pt "valetul de faza lunga/scurta".

Lane assist te obliga sa conduci corect, adica te forteaza sa semnalizezi :). Il vad util daca exista marcaj bun pe ceata, cand insa oricum ar trebui sa o lasi mai moale, sau cand conduci muuult prea obosit si te mai trezeste daca ai scapari. Nu am putut sa accept un device care poate sa imi traga de volan. Ca e unul care imi franeaza , justificat sau nu, treaca mearga, dar directia vreau sa fie 100% la mine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@chipsi De ce sa renunti la navigatie pentru o optiune ca e 150 euro, atata arata pe configurator mai nou. Si eu am navigatie si am folosito doar 1 data in 1 an de zile, e mult mai usor sa dai pe andorid sau iphone un google maps si sa scrii unde vrei sa ajungi si nici nu mai trebuie sa bagi adresa, bagi direct Mc'Donals Unirii de exemplu si de duce acolo + ca iti si calculeaza traficul in timp real si iti gaseste rute alternative.

 

@crystyann Intradevar m-am inflamat si imi cer scuze.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se accepta :P

Iti dai seama ca fiecare vede utilitatea unei optiuni in alt mod...de asta este frumos, ca suntem diferiti.

Modificat de crystyann
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

acum, ca sa pun paie pe foc :D zic atat....cele mai enervante (pt mine) optionale sunt start/stop, ILA si lane assist. Urmeaza driving mode selection si navigatia "mare", care inca de la nastere, desi costa exorbitant, nu e actualizata si se misca lent.  Cred insa ca discutia ar trebui continuata pe sfaturi de achizitie, deoarece aici e curat offtopic.Sa vina moderatorii!!! :)))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

navi nu merita de multa vreme, mai ales in ziua de azi cand toata lumea are o tableta si smarphone. E frumos intradevar ecranul mare  dar navigatia e fix pix .....peste 2 ani o sa mai dai 1000-1500 ron pe harti si tot asa.....

 

mai bine, ca idee, ceva de genul....si cu restu de bani mai iei un alt optional

http://www.aliexpress.com/item/New-8-Car-radio-player-for-Skoda-Octavia-2014-Multimedia-dvd-GPS-Bluetooth-Radio-Ipod-TV/32574444370.html?spm=2114.01010208.3.174.hc0CES&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201644_3_505_506_503_504_502_10001_10002_10017_10010_10005_10011_10006_10003_10004_10009_10008,searchweb201560_1,searchweb1451318400_-1,searchweb1451318411_6452&btsid=abd5fcb0-0d70-47c3-8291-8ae424dd865e

jumatate din bani  dublu functionalitati si harti updatate  

Modificat de burtal
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai....vezi cum e si cu asta, tot subiectiv il percepem. Eu nu vreau sa ma uit la filme in masina, nu ma gadila un televizor pe bord, vreau mai degraba un cx mai bun, o protectie uv la parbriz, poate fro` 50 cai extra la motor, frane, poate un crom care nu se albeste dupa 3 drumuri la spalatorie, etc etc. Dar, cum zici, probabil cine are minim 15 k pt o octavie are si net pe un smartphone pt o aplicatie de harta free.

smart&mirror link le poti avea si pe unitatea fara navi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ILA este OK (deși mă enervează faptul că trebuie activat manual de fiecare dată când treci luminile pe "auto"), deloc o componentă cheie însă nu costă mult așa că-l puteți bifa fără pre mari probleme.

Pentru navigație există soluții cu adevărat bune și, mai ales, mai apropiate de realitate dpdv al prețului. N-aș merge chiar pe recomandarea lui burtal, aș alege ceva din clasa asta, l-aș cupla la ELM327 + DashCommand și aș fi cu cel puțin o generație peste orice Columbus + SmartGate. PBN face fără probleme instalarea, costă în jur de 200 de lei (cam 2.000-2.500 de lei ar fi toată distracția - depinde de dispozitivul ELM327). Există însă și minusuri, am mai povestit despre ele. Oricum ar fi, navigația rămâne un opțional la care poți renunța cu ușurință atât timp cât ești dispus să accepți că orice telefon deștept de peste 250 de euro este la ani lumină distanță (și nu în urmă ;)). Altfel, dacă îți plac antichitățile și le accepți prețul, este OK.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fiecare face cum crede pe banul lui dar pentru mine telefonul este pentru vorbit nu pentru navigare , internet si alte balarii . La masina prefer navigatie dedicata chiar daca nu este de top ai ecran  mare (claritate foarte buna reactie imediata la Columbus,arata mai bine bordul un plus la revanzare ) nu stai sa te chiorasti la 130 km pe ora pe autostrada sau intr-o intersectie super aglomarata din Roma , Madrid sa vezi pe unde o iei . Pentru mine navigatia Columbus este ok a meritat banul . Sigur altul nu doreste sa dea atatia bani pe o navigatie Columbus alege alte optionale ,asta nu insemna ca a gresit fiecare ne configuram masinile dupa propriile nevoi , posibilitati  .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

22 hours ago, chipsi said:

Salut! Am nevoie de niste opinii: credeti ca mi-a scapat ceva esential in aceasta configuratie pentru un Scout 2.0 TDI DSG 184 CP..?

4 difuzoare suplimentare DA                                          

Airbag-uri laterale spate DA

Driving Mode Selection and Offroad function DA

Duze stropitoare parbriz incalzite Nu sunt neaparat necesare la noi. Poate in Suedia sau Norvegia. Eu nu le-am simtit niciodata lipsa.

Faruri Bi-Xenon  cu functie Adaptive Frontlight System, Day Light cu tehnologie LED DA

Geamuri electrice spate DA

Iluminare spatiu pentru picioare fata/spate DA

KESSY - sistem access keyless  Am incercat sistemul pe un Mondeo si este cat se poate de fain. Dar parca as da banii aia pe altceva. Poate sunt eu mai conservator.

Oglinzi exterioare pliabile electric cu iluminarea spatiului de intrare in  masina si efect antiorbire. Pe acest topic au fost exprimate si unele nemultumiri cu privire la efectul antiorbire.

Parbriz incalzit Eu in loc de parbriz incalzit si scaune incalzite as merge pe incalzire stationara cu telecomanda.

Pregatire telefon cu Bluetooth comanda vocala DA

Priza 230 V in consola mediana spate (max. 150 W) DA, daca chiar ai nevoie de ea.

Proiectoare de ceata fumurii cu functie Cornering NU

Scaune fata incalzite cu reglaj termic separat 

Senzori parcare spate DA

Set plase in compartiment portbagaj Banuiesc ca se poate comanda si ulterior.

Simply Clever  protectie podea portbagaj cu fata dubla (cauciuc/textil), recipient resturi in capitonaj portiera, suport multimedia in consola mediana

Eu as comanda ulterior ca accesoriu o tava portbagaj din cauciuc, pe care ti-o spala baietii in spalatorie fara probleme. Si nu prea vad utilitatea suportului multimedia.

Sistem de navigatie Amundsen MIB2 touch-screen color 6.5", AUX-IN, USB, cititor card SD si harti Europa incluse. Eu as merge pe varianta Bolero+Smartlink. Bolero este un Amundsen fara navigatie. Si as rula o navigatie de pe smartphone pe ecranul Bolero prin Smartlink.

Smartgate. Eu nu as da bani pe asa ceva. Daca vrei date de la motor sau chiar diagnoza iesi mai ieftin cu un adaptor OBDII cu bluetooth si cu un smartphone pe care instalezi o aplicatie gen Torque.

SunSet (geamuri laterale spate si luneta in nuanta inchisa) DA

Tempomat Mai bine ACC + FA, chiar daca e mai scump, mai ales ca ai ales DSG.

Trapa portbagaj electrica DA. Desi, din nou, eu unul as da banii pe altceva.

Volan multifunctional imbracat in piele (comenzi radio si telefon) DA

Dintre celelalte optionale discutate, daca stii ca mergi destul de des pe intuneric in zone unde faza lunga este necesara, nu as rata ILA. Alt optional: poate un pedalier sport? Oricum, alegerea optionalelor este o chestiune cu un grad mare de subiectivism.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc tuturor pentru sugestii, dar dupa ce mi-ati spus aici ma intreb daca s-o mai cumpar... nu merita, dom'le, nu merita... Acum probabil ca majoritatea stie ca unele optionale iti sunt "bagate pe gat" ... Ex.: daca vrei "faruri bi-xenon" trebuie sa iei si "proiectoare de ceata fumurii cu functie Cornering"... asa ca nu toate optionalele sunt "de voie", unele sunt de nevoie...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 18.02.2016 at 10:58 AM, Andrei1980 said:

Clar nu merita. 1.4 TSI de 150 CP trage frumos, silentioasa si in familie cam consuma 6.5-6.6 pe un Leon Combi cu tata la volan care se mai fataie si el cand simte ca se poate( nu are stil batranesc) iar eu cu al meu 2.0TDI 5.2-5.8 depinzand de situatii, trafic, incarcare... adica 1 - 1.5 litri maxim diferente... si nu ai volante, EGR cu timpul... Momentam umblu mult dar clar as lua 1.4TSI daca as umbla un pic mai putin .

Asa este benzinarul daca mergi mai mult prin oras merita :) oricum apropo de combinatia diesel 4x4 dsg consumul e mai maricel fata de 150cp nprmal :) eu in 600km din care 200 inafara si restul in oras drumuri scurte si motor rece (asta momentan) am consum mediu long term de 9 conform CB. Dar e de asteptat :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@chipsi - daca iti iei faruri bi-xenon te obliga la proiectoare ceata fumurii SAU proiectoare ceata fumurii cu functie cornering. Adica poti alege sa le iei pe cele mai ieftine fara functie cornering.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@crystyan - eu te sfatuiesc sa incerci pe configurator o configuratie(sic!) de SCOUT si apoi mai vorbim... weekend placut!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai dreptate....La Octavia normala te lasa sa alegi. La Scout vad ca este altfel. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai "pisca" si ei de unde pot... la scout proiectoarele fumurii sunt in standard, dar daca vrei bi-xenon trebuie sa iei tot tacamul...

In alta ordine de idei, are cineva "Scaun pasager rabatabil" ?! Merita bifat pentru utilitate sau nu...?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Front Assist este standard sau se poate alege ca optiune? Daca nu esti atent si este iminenta de accident sa franeze masina singura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E optional, dar atentie, din cate stiu eu functioneaza de la 30 km/h in jos... adica daca ai 60km/h nu te astepta sa-si faca treaba...

E util pentru mers bara la bara...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scaunul pasager rabatabil este inestimabil cind iei mobila de la IKEA ... L-am avut la Tucson, il am la Touran si regret ca nu e si pe XP.

De asemenea jaluzelele integrate pe spate, mai ales daca ai copii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca o sa car mobila de la IKEA de la Bucale' la Iasi :)) Dar mai stii...

Jaluzele nu am gasit in optionale la Scout...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adica vrei sa zici ca la Iasi se face mobila mai scurta? :biggrin:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate zice si asa :D  e zona defavorizata :))

Michael imi sugera mai sus un "Pedalier sport". Imi poate explica cineva diferentele intre unul normal si unul sport, va rog? E doar o diferenta de design sau exista si altele...?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Design, cel sport e din aluminiu si cauciuc, cel normal e cauciuc. Eu nu am dar am comandat piesele in Mama China ... 20 de dolari cu tot cu transport. De la VW direct costa 100 de euro ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • kthor changed the title to Sfaturi achiziție Octavia 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!