Jump to content

Sfaturi achiziție Octavia 3


Eto
 Share

Postare recomandată

@asdd 

 

Am condus masina de teste de la pbn si avea urmatoarele optiuni pe care le-ai mentionat mai sus: volan sport - 3 spite si tesist; personal mi s-a parut foarte incomod in oras. De obicei in oras invarti mult covrigul si atunci cand efectuezi o parcare si ai nevoie sa il invarti pe loc, zona tesita este incomoda sa faci o prindere buna cu podul palmei. As presupune ca este util atunci cand te deplasezi cu viteza pe un circuit unde ai putea lua curbele cu viteze mari si atunci iti da o siguranta de prindere cu ambele maini mai buna ca la un volan normal, decizia este a ta.

 

Scaunele sport mie unul nu mi-au placut. Nu au o prindere a pasagerului extraordinara ba mai mult, persoanele din spate vor avea "dureri de cap" din cauza ca nu iti acorda o vizibilitate buna in fata (tetiera deja inclusa in scaun) - exista vorba aia, nu imi iau masina sa fac taxi - atata timp cat masina este prevazuta cu 4 usi consider ca si persoanele aflate in spate trebuie sa aiba confort (copii, prieteni, sotie, soacra etc) :)

 

Pachetul de optionale ales de tine pare unul destul de util si folositor :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce zici ca deranjeaza persoanele din spate?

Care este diferenta ca ai tetiere reglabile sau incluse in scaun pt. cei din spate? Probabil ca vrei sa spui ca este mai inalt scaunul, nu?

 

Eu am stat in ambele si mi s-au parut mai confortabile cele sport. Acum depinde si de gabarit, la peste 90kg nu cred ca mai incapi in sport ... :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am 87kg dar nu am pus problema asa. Pur si simplu nu mi s-au parut mai confortabile ca cele standard. Sunt niste scaune sport doar cu numele si doar pentru marketing. Este adevarat ca au o sustinere mai buna ca cele standard dar cu siguranta nu sunt scaune SPORT in adevaratul sens al cuvantului. Am vazut scaune sport pe masini sport si iti spun cu siguranta ca nu se compara. Fara a supara pe careva, este doar parerea mea personala. Cu siguranta decizia iti apartine. Ca sa fii mai sigur in 2015 cred ca poti sa testezi masini cu scaune sport cat si cele cu scaune normale sa iti poti face o parere. D.p.m.d.v, nu stiu daca merita acest tip de scaun pe o masina cu 4 usi sau pe o masina de familie sa ma pot face mai inteles :)

O sa las si pe ceilalti colegi care poate detin astfel de scaune si volane sa isi spuna parerea.

 

Merci pt intelegere.

 

P.S - Este doar parerea mea personala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@asdd Daca vrei scaune sport si sa ramai pe jante de 16 poti pune optiunea "Pachet sport Dinamic" (parca asa ii zicea si iti apare in configurator dupa ce selectezi modelul de scaune sport). Eu le-am ales pe acestea in detrimentul celor standard pentru ca sustinerea laterala era mai buna. 

 

Scaunele sport sunt intr-adevar ceva mai inalte si obtureaza campul vizual al celor din spate. Pentru mine nu reprezinta o problema. Mare parte din timp sunt doar scaunele din fata ocupate si in plus masina am cumparat-o pentru mine, nu pentru eventualele persoane care stau in spate.

 

 

PS: @MeToo111 nu cred ca a zis nimeni ca scaunele respective se pot compara cu cele de pe o masina sport. Vorbim totusi de o masina de familie si nu una de curse. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@nepotu_ro - Am vrut sa precizez cat mai multe aspecte fara a fi inteles gresit. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Legat de garanție citez din CERTIFICAT: dealerul în perioada de garanție este obligat sa repare saau înlocuiască orice componenta cu defecte de material sau de fabricație în perioada de garanție. Excepție se face pentru probleme care survin în urma accidentelor . utilizării incorecte, întreținere incorecta ( aici putem fii subiectivi și se pot face interpretari). La bujii, filtre, injectoare, beecuri, siguranțe, discuri de franna sau ambreiaj, lamele ștergătoare, plăcute frână, anvelope se schimba numai dacă se constata ca defecțiunea are la baza un defect de fab sau material . Și acum partea tare: nu intra sub incidenta garanției piesele de uzura și consumabile - altele decât cele clar recunoscute ca defecte de fabricatie- peste 6 luni sau 10000 km. Deci sa ne rugam ca defectul sa fie real unul caare are ca origine o problema de fabricație sau material ca sa beneficiem de garantie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok. Cazuri concrete?

Cine, ce a putut sau nu a putut schimba pe garantie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Există topic dedicat pentru asta. ;)

caisa2007 a citat din certificatul de garanție de la O3 probabil pentru a întări ideea că există condiții decente și nu sunt motive de îngrijorare.

 

L:E.: scuze warlock, a trebuit să intervin peste postarea ta. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am condus cateva mii de km cu volanul tesit.

dupa parerea mea arata extrem de misto(bine,nu l as mai vedea pe tata conducand o masina cu volan tesit:P), si nu incomodeaza cu absolut nimic mersul in oras,iar pe afara cu atat mai putin...

 

SPER ca informatia/parerea nu e tardiva,am avut impresia ca n a mai raspuns nimeni la asta in ultimele posturi!

stima!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A mea are volanul teșit și nu am nici un incovenient cu el, încă pe mine ma ajuta sa intru mai ușor în mașină :).

 

Singura chestie care cred ca o sa conteze este tipul de piele.

Feeling-ul pielii perforate este diferit de al celei "plane" și mai multi cunoscuți au strâmbat din nas, preferind pielea fina neperforata.

Si pe mine m-a incomodat acest lucru la primul concediu dar m-am obișnuit și nu mai simt diferența intre mașini (conduc frecvent alta mașină).

Modificat de Zodrac
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu nu simt nici o diferenta(in sensul ca nu ma incomodeaza0 cand trec intre piele perforata-piele normala si lemn.

 

toate imi plac,nici una nu ma incomodeaza,fie distante scurte,fie lungi.

lemnul vad ca nu se uzeaza in timp,peste 100000 km,stat in soare ,etc, si aspectul e acelasi!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alte pareri legate de scaunele sport? Mie mi s-au parut mai confortabile, doar ca daca este ff. neplacut pt. cei din spate nu e bine. In spate am 2 copii pe scaun de copil.

 

Acum este o actiune f. avantajoasa: scaunele sport cu volan sport si banda crom la vreo 90 Euro. ***Pachet Design Elegance***

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Le dețin, personal tot comode mi se par, iubesc suportul lateral.

Dețin volan sport teșit, tot personal îmi priește si la drum lung il iubesc.

Însă da, urcate in spate la o mașina cu scaune de genul, nu este atâta vizibilitate, iar copii dacă nu au scaune inaltate, ar putea accentua senzația de rău de mașina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Oricum daca ai copii mici nu vad nici asa mai nimic. Am doua scaune auto si le-am folosit / folosesc pe amandoua. 

Al meu are aproape 3 ani si sta cu capul lungi sa se uite pe geam. In fata, nici o sansa. 

 

Eu zic sa iei scaunele sport linistit. Cu volanul tesit e o chestie de gusturi (sper ca are comenzi pe el).  

 

Mai ai o varianta :) Poti sa le iei si daca nu iti plac facem schimbul. Iti dau eu scaune standard si volan in 4 spite  cu comenzi pe el.

Modificat de V A L I
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, cred ca le iau, mai ales ca sunt f. ieftine la oferta asta (pana in 100 euro cu volan cu tot). Nu-mi place ca oferta ma oblica la jante 17''.

 

Daca ma hotarasc ca nu vreau jantele cine se baga la un schimb pt. 16'' + inca ceva ? :)


@TomiM - le ai pe rosu sau pe celelalte?

 

mi s-a parut ok cele pe rosu nu mi s-au parut sensibile la murdarie, nu?


Reveritor la optiuni:

- simply clever (vreo 50-60 euro) merita?

- exista aparatoare noroi in optiuni? Parca citisem pe alt forum, dar nu am vazut in configurator

- hill hold control. Am inteles ca se poate activa apoi din soft. Dar trebuie tot in service cu computer, nu merge asa in parcare. Costa 79 euro parca, ma gandesc ca nu scap fara 100-150 RON min. la service asa ca tot pe acolo ajung + timp, risc etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Le am pe cele rosi - nu ma pot plange cu sensibilitate, si am copilot care e plin de ciocolata si inghetata - unul din motivele pentru care nu am putut sa merg pe alcantara

 

- daca simply clever sunt acele plase din portbagaj, le poti comanda ulterior pe original mai ieftin (ex. superskoda)

- nu mai tin minte, eu am comandat ulterior - tot superskoda parca, sau skodadop, nu mai tin minte

- HH eu l-am activat ulterior si merge fara probleme - tu stii, banii tai, decizia ta  ;)

Modificat de ToniM
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cat te-a costat activarea HH?

Exista risc sa se strice ceva sau sa fie probleme la garantie ca 's-a umblat'?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am activat mai multe, la reprezentanta, uite aici

Nu ai problema cu garantia, singura "chestie", la fiecare update de soft al masinii, orice activare -din cate stiu eu- trebuie refacute, aceastea se pierd.

 

Cel putin in Cluj, cred ca undeva pe la 200 ron este acuma, poate mai putin, poate mai mult, insa indiferent de cate "codari" efectuezi.

 

Spor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

scaunele sport mie imi plac,ce nu mi place e tetiera,e prea in spate.la b5.5 si b6 cu tetiera normala parca sta mai comod capul pe ea ...atat tot,,,altfel se sta bine in ele!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta am observat si eu la drive test cu O3, si consider mai bune scaunele sport de pe Golf 7 sau Leon FR unde tetierele sunt normale. In rest cat m-am dus cu masina erau mult peste cele pe care le-am avut in O2 FL, eu zic ca daca se poate opta pentru acestea si te simti bine in ele(nu esti supraponderal) este o optiune care arata bine si mai si stai bine in ele :) . My 2 cents :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Care ma ajuta sa inteleg de ce nu exista optiune de activat smartgate pentru orice model de o3? As vrea sa stiu cu detalii mai multe decat cele oferite de skoda ce poate sa faca acest smartgate, exista un filmulet pe undeva.

56183007cfc14348fbb9950398269115.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Smartgate NU este inclus in Smartlink. Eu am optiunea asta si situatia sta in felul urmator:

 

Smartlink = Mirrolink + AndroidAuto + CarPlay. 

 

SmartGate is a system that uses Wi-Fi to send selected vehicle data to a connected device. The SmartGate feature is a solution interconnecting the car with a smartphone, allowing the user to view more than 40 specs telemetrically, including vehicle speed, engine speed, the fuel level, the trip computer or g-meter, brake status and the throttle position.

 

Vezi mai multe aici: http://skoda-auto.cm/en/experience/product-features/smartgate

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Despre SG s-a mai discutat (inclusiv alternative - dacă nu mă înșel chiar eu am prezentat, comparativ și pe scurt, câteva opțiuni) iar materiale despre sistemele de tipul acesta se găsesc din plin pe net. Inclusiv prezentări video.

 

Putem continua discuția despre SG doar dacă venim cu elemente de noutate sau dezbatem aspecte practice cu privire la utilizarea dispozitivelor din această clasă. Nu ce este și la ce folosește. Și nu în acest topic. ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am cautat pe forum dar nu am gasit informatiile pe care le vreau. Momentan nu a raspuns nimeni de ce nu se regaseste in configurarea de la skoda pentru toate modele. Eu am sunat la dealer si se pare ca dealerul a cerut explicatii mai departe de la skoda. Am crezut ca s-a mai lovit careva de problema si are un rasp.

Legat de filmuletele pe care le vreau pentru o mai buna vizualizare ar fi cam asa; cum se conecteaza, la wi-fi, daca se conecteaza la wi-fi, o sa mai am net pe tableta, telefon? Cat de repede se face transferul de data o data conectat, este in timp real? Ce poti sa faci mai exact cu smartgate? Astea sunt cateva din ceea ce as vrea sa vad intr-un filmulet, nu reclamele lor de la skoda. Am tot cautat pe youtube si google dar nu am gasit astfel de clipuri. Iar cu documentatia de pe site-ul skoda, o stim, vreau detalii mai multe ca in filmuletul cu smartlink :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • kthor changed the title to Sfaturi achiziție Octavia 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!