Jump to content

My little red devil....

cotzzo

Postare recomandată

DIn pacate unii nu intelegeti ca in lege nu scrie absolut nicaieri ca e interzisa aplicarea foliei de transparenta legala pe geamurile din fata. Dupa cum am spus, exista si folie de transparenta 90% care impreuna cu opacitatea geamului din fabrica nu depaseste procentul stipulat in lege. Ce e atat de greu de priceput? Mai ales ca unii dintre noi chiar avem asa ceva si vorbim din propria experienta (itp trecut fara probleme, nu te opreste nici dracu sa te intrebe de folia fata).

Link către comentariu

Nu ai intalnit inca un agent al Politiei Rutiere cu chef de munca..

Nu am spus ca nu e ok sa ai orice folie vrei pe fata, am spus doar ca nu e tocmai legal.

Modificat de mike.
Link către comentariu

Pentru informatia ta, Politia Rutiera nici macar nu are dreptul sa verifice nivelul de transparenta al foliei fara a fi insotiti de un echipaj RAR. Iar oricat de zelos ar fi agentu', legea e lege iar ce scrie negru pe alb nu poate fi interpretat.

Link către comentariu

Cred ca vorbim de mult off topic.

Ultima interventie de a mea pe aceasta tema. Se sanctioneaza cu retinerea certificatului de inmatriculare daca nu le dai jos in prezenta agentului. Daca nu, pentru recuperarea certificatului trebuie vizita la RAR unde iti va dovedi opacitatea. Agentul constata cand ridici geamul ca este modificata opacitatea geamului si este suficient. Folia fata daca modifica vizibil opacitatea nu e legala. O folie care sa ramana in limitele de opacitate stipulate de RAR (minim 70%) nu este sesizabila.

Ca fapt divers, foliile fata nu cred sa aiba timbru pe ele, cum au celelalte geamuri care atesta omologarea RAR.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Un ultim off topic si din partea mea.

Stim cu totii cu ce se sanctioneaza, mai putini vad ca stiu insa si in ce circumstante. Folia fata are si ea timbru, atata timp cat respecta prevederile RAR. Daca este de transparenta mai redusa atunci nu. Ca mai sunt unii care le pun, cu toate ca nu reflecta gradul de opacitate real e alta poveste. Insa un atelier omologat nu iti va pune timbru pe folia fata mai inchisa de 70%  niciodata, daca vrea sa isi mai pastreze autorizatia.

In rest, fiecare face ce crede si dupa cum e informat. Ignorance is bliss.

Modificat de luciteck
Link către comentariu

Ma minunez cand citest pe aici. Fratilor,Orice geam din lumea asta,pana si cel de acasa de la geamuri,sau geamurile vitrinelor magazinelor,si toate geamurile transparente din lumea asta,au opacitate de minim 15%, in cazul masinilor,loganul este singurul care pe fata are 15%,din cauza ca este mai subtire geamul,restul masinilor ( ex golf 4,golf 5) au opacitate 25% din fabrica, mai sunt exceptii de masini cu 30% sau mai mult,cele cu geamuri duble,sau geamuri mai groase( vezi s klass,A8, sunt doar exemplu nu imi sariti in cap).

Concluzie,ca sa te situezi in legalitate,masinile noastre pot pune de la caz la caz intre 5 si 10% opacitate suplimentar pe fata, in cazul nostru pe vwforum,o masina din grupul vag,un golf 5 spre exemplu sau golf 6,mai poate pune 5% cu aproximatie,folie care nici nu se vede,o pui degeaba. 

Legea nu e facuta pentru ca baietasii destepti sa o fenteze,crezi ca daca aplici un sticker de omologare pe geamul fata,si pui folie de 30-40 % gata esti in regula? Legea e facuta in asa fel incat sa nu poti pune absolut nimic pe geamuri,ci maxim o folie de protectie UV( chiar si pentru aceea,ai nevoie de o foaie de la domnul doctor,prin care spune ca trebuie sa te feresti de razele UV.

In trecut,am avut pe mana un aparat de masurat opacitatea materialelor transparente( lucram in tipografie) si am masurat opacitatea geamului la golful 4( asta aveam pe vremea aceea) pe fata aveam 22%,iar pe spate cu folia de 65%(asa spunea producatorul) mi-a iesit opacitate 84%.

Problema la noi este ca domnii politisti nu sunt in masura sa masoare la fata locului,fara echipaj rar,dar cunoscand legea,iti retin talonul fiind siguri de faptul ca la rar nu il mai poti recupera decat in cazul in care dai jos folia de pe fata. 

Fiecare e liber sa isi puna ce vrea,si sa riste. Nu ma intereseaza cand aud fraze de genul " cutarescu a mers 2 ani de zile si nu l-a oprit nimeni si a avut folie de 50 pe fata" Cutarescu a avut noroc,

Un weekend placuta va doresc si drumuri uscate!

Link către comentariu
  • 11 months later...

Intr-un final am gasit timp sa ma ocup si de folia de la masina... asa ca din luna ianuarie avem folie Llumar Clasic 79% pe fata si Llumar Comfort 5% pe spate.

Caldura din interior a mai scazut in intensitate iar vizual aspectul masinii s-a imbunatatit pot spune ca sunt multumit de investitia facuta.

Urmeaza huse pentru ca m-am saturat de curatat alcantara, am gasit la cei de la Albert Premium huse de foarte buna calitate care pot fi spalate la masina si in aceeasi nuanta. ( am atasat 2 poze cu modelul singura diferenta ar fi ca eu vreau negru in mijloc ).

post-133582-0-10686900-1429441370_thumb.

post-133582-0-71052800-1429441370_thumb.

post-133582-0-24505300-1429441371_thumb.

post-133582-0-15351800-1429441372_thumb.

post-133582-0-89122100-1429442307_thumb.

post-133582-0-22553400-1429442308_thumb.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!