Jump to content

Battery drain dupa inlocuire CAN gateway

tlc
 Share

Postare recomandată

functioneaza, nu o sa iti mearga toate butoanele.... dar va merge. E posibil sa nu iti mearga cel de menu, daca nu ma insel.... nu mai imi aduc aminte acum, care nu merge.

sunt si module care merg cu maxidot-ul de la ceasurile mai vechi....

uite, am cautat eu pentru tine....

http://www.carsystems.pl/vw-bluetooth-1z0035729b-upgrade-kit,id333.html

http://www.carsystems.pl/vw-bluetooth-module-1z0035729b-upgrade,id241.html

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc - il gasisem si eu pe asta (era primul din lista), dar pretul e absolut descurajant asa ca am sarit imediat peste el... :(

Celelalte 3 enumerate de mine sunt de 2 ori mai ieftine, pe acelasi site.

Am vazut la vanzare aci pe forum modelul 5N0 035 730 C; cred ca daca functioneaza cu noul CAN fac swap cu asta.

Sau alta solutie: un releu temporizat care sa taie curentul pe siguranta SB12 dupa un anumit timp de la scoaterea cheii din contact.

Link către comentariu

corect - dar nu esti obligat sa il cumperi de la ei.... mai cauta si mai gasesti.

celelalte puteau sa fie si de 10 ori mai ieftine....daca nu merg la tine, nu te ajuta..... din pacate.

da, pune modelul mai nou si can-ul Q pe care il ai.

Link către comentariu

Problema este ca modulele compatibile cu clusterul rosu (7P6035730J, 7P6035730K, 7P6035730L) nu permit integrarea cu display-ul clusterului si pot fi operate doar din RNS - din ce inteleg de aici:

• with red MFA / DIS - than can be ONLY operate the module by a touch screen  RNS510 / RCD510
(daca nu am inteles bine va rog sa ma corectati  :))

Daca nu poate fi operat din volan si nici nu afiseaza informatii pe MFA+, atunci sanatate, e un fel de downgrade care mai si costa 200 de euro... De fapt nu e chiar downgrade, fiindca suporta A2DP.

In cazul asta sincer mai bine schimb si clusterul si iau modulul 3C8035730D care are o groaza de functii in plus (cea mai tare : se face hotspot)

Clusterul alb-negru sau cel color, se impaca cu volanul multifunctional vechi, cel cu 8 butoane separate?

Eu am modul 7P6 cu cluster rosu si volan cu 8 butoane, facut functional cu asta.

Am avut modulul 1z0 si mi-a placut, dar am fost nevoit sa schimb telefonul si foarte multe dintre noile telefoane (Samsung e exceptia pe care o stiu) nu se impaca la capitolul agenda cu 1z0.

Modificat de EWS
Link către comentariu

Interesant modulul, nu stiam ca exista asa ceva. In final cred ca am sa schimb mai degraba si ceasurile. Si intrucat nu prea imi plac cele albe, probabil o sa astept pana vor fi disponibile cele cu MFA+ color - deocamdata sunt stoc zero cam peste tot...

Link către comentariu

Mie-mi plac alea albastre de aia am ales calea cu modulul ala. Afisajele pentru kilometraj si data/ora separate le gasesc foarte confortabile.

Drept e ca nici nu-mi prea permit sa schimb cluster+calculator coloana (asta e minimum ca sa-mi mai functioneze comenzile de pe volan) sau cluster+calculator coloana+volan. Banii ca banii, dar timpul parca a disparut cu desavarsire!

Link către comentariu

In final cred ca am sa schimb mai degraba si ceasurile. Si intrucat nu prea imi plac cele albe, probabil o sa astept pana vor fi disponibile cele cu MFA+ color - deocamdata sunt stoc zero cam peste tot...

... poate pe la dezmembrari - la noi, prea putine sanse - sau pe Ebay - tot din dezmembrari..... nu cred ca o sa mai apara la carsystem.

mai exista varianta celor produse in China

Link către comentariu

Cele produse in china din ce am vazut au coduri cu 3AA, deci sunt pentru B7, caz in care din ce stiu nu merg toate functiile/meniurile pe B6. Si in general cam sunt diferente mari de calitate intre China si restul (ex: butoanele actionare geamuri, butonul oglinzi etc). Pe de alta parte sunt si chestii ok (ex: grile ventilatie iluminate). Clusterul e mult mai complex decat ce am enumerat pana acum, asadar e oarecum riscant sa iei cluster China.

EWS: corect, si eu le prefer pe cele ros-albastre datorita celor 2 ecrane suplimentare (inclusiv afisarea datei). Iar informatia de pe ecranul central este mai bogata (linie dedicata PRNDS pt. cutia automata, linie dedicata pentru tempomat - ultima nu stiu daca nu cumva e si pe clusterul alb).

Modificat de tlc
Link către comentariu

Fix dupa ce am comandat un modul nou de telefon premium (3C8035730D), am gasit si explicatia pentru battery drain:

A problem that can occur after the CAN gateway upgrade if the car is fitted with the premium telephone kit is a 2A power draw issue, if this occurs the numeric keypad (5D) has a software revision of 0018 or older, have a VW dealer flash this with a software revision 0019 or later to solve the problem. The numeric keypad has a hardware revision of 11 and software of 0018. Other solutions include removing the keypad and using the RCD 310/RCD 510 or RNS 510 screen, purchasing a new keypad or powering the keypad from a switched power supply.

(sursa)

Datele corespund intocmai cu ce am eu pe masina:

Address 5D: Operations        Labels: None
   Part No SW: 3C0 035 151 C    HW: 3C0 035 151 C
   Component: J738            011 0018  
   Revision: 00011000    

Asadar se pare ca de vina este... tastatura!!!

Stie cineva un dealer mai capabil in Bucuresti, care sa fie in stare sa faca upgrade la soft-ul tastaturii (5D-Operations) de la 0018 la 0019 sau newer?

Cei de la Midocar Vitan mi-au dat vant elegant, spunandu-mi ca ei nu pot sa faca update de soft la niciun modul daca masina nu apare in sistem cu vreo operatie (recall) de tip update de software...  :ceuameni:

Link către comentariu

Incearca la AVIA.

Link către comentariu

Multumesc, maine ii sun.

Am cautat pe net scan-uri VCDS cu versiunea sw 0019 si vestea buna este ca... exista! (pe acelasi Part No. si HW No.):

-------------------------------------------------------------------------------
Address 5D: Operations Labels: 3C0-035-151.lbl
Part No SW: 3C0 035 151 C HW: 3C0 035 151 C
Component: J738 011 0019
Revision: 00011000
Link către comentariu

M-am programat maine la 10 la Avia Militari. La Avia Pantelimon aveau sloturi libere abia luni.

Link către comentariu

YES! am făcut update la 5D-Operations de la 0018 la 0019 !

Acum se updatează ECU de la 1881 la 4369.

Urmează CAN-ul vechi C de la 0040 la 0048.

Link către comentariu

Din pacate la CAN-ul vechi © nu s-a putut face update la 0048 -> nu era niciun update disponibil.

Problema cu battery drain s-a rezolvat. Acum CAN-urile E, N, Q intra in Passive dupa 12 secunde de la inchiderea usilor.

ECU a fost si el updatat de la 1881 la 4369. Nu simt absolut nicio schimbare. Sa vedem daca regenerarile DPF se vor rari.

multumesc pentru suport!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

va salut.La masina din semnatura din 2005,am can-ul 1K0 907 503 E.si in rcd 510 montat pe direct ptr.a nu descarca bateria.Vreau sa schmb can-ul ptr.a nu avea probleme si a sta linistit.Nu sunt un cunoscaator de aceea am nevoie de sfaturi ptr.a alege ce can sa achizitionez.Am vzt.la vanzare can-uri :

-3C0 907 530 Q

-7NO 907530 AH

-1K0 907 530

Bineinteles ca au diferite preturi si nu stiu care ar fi compatibil ptr.masina mea,tinand cont si de faptul ca in curand voi pune  bluetooth(poate si asta va conta la alegerea can-ului,chiar nu stiu).Nu vreau sa iau un can scump care sa faca aceiasi treaba cu unul mai ieftin.Astept opiniile voastre.

stima

Link către comentariu

Aici vb de passat insa singurul compatibil ar fi 7n0 ... AH sau AJ. Cel cu 3C0 este mai scump si este de Passat sau 1K0 insa se gasesc mai greu

Link către comentariu

Cauta unul cu 1K0 .

Altele nu merg .

Cel cu 3C0 100% nu o sa mearga ca a probat cineva unul mai vechi de al meu pe un Golf 5 normal si nu-l putea coda .

O zi buna .

Link către comentariu

nici cele cu 7N0...AN si 7N0...AJ nu merg?

Link către comentariu

7n0 - merg insa cauta ah pt ca aj are anumite functii by default care tu pe golf nu le ai si iti vor ramane erori stocate.

Link către comentariu

dar care nu o sa ii limiteze functionalitatea

Link către comentariu

Corect :)) Si pe ah vor ramane erori insa mai putine :D

Link către comentariu

• 5 months later...

Salutare,

Am achizitionat acum 1 luna un VW Passat 2.0 - 140 CP , motor BKP.

Fabricatie 2005 la sf de an. (2006 in carte).

Este modelul cu mahon, piele normala si intoarsa pe scaune, incalzire in scaune,clima,pilot automat, perdeluta electrica pe spate. senzori..ploaie lumina..etc.

Am o problema la partea electrica. Masina are in dotare un RCD310 care imi papa bateria. Am pus tester la cumparare si e o sigura eroare aparuta pe tester, aceasta fiind legata de cd player.

Nu am din pacate codul de eroare, insa din ce am inteles atunci de la cei de la service sesiza fluctuatii de tensiune din partea RCD.

Intrebarea mea este urmatoarea: Cu ce cd player trebuia sa fie masina in varianta standard? RCD300 sau RCD310?

Ma gandesc ca poate fostul proprietar a facut upgrade si nu a schimbat si Can Gateway-ul.

Daca las siguranta aferenta CD Playerului (cea de la motor) pusa pe timpul noptii pana dimineata nu mai am baterie. Tin sa mai precizez ca bateria a fost schimbata in vara.

Multumesc anticipat.

post-147319-0-36757500-1421334217_thumb.

post-147319-0-73889100-1421334217_thumb.

Link către comentariu

RCD 300, 310 abia de prin 2008 la sfarsit a aparut.

Vezi ce can ai si fa-i update daca suporta.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

• 1 year later...

Buna

Am un B6 din 2007 cu RCD300 pe el, CAN Gateway    Part No SW: 3C0 907 530 C    HW: 3C0 907 951 A.

Ieri am schimbat RCD-ul cu un radio navy china cu touch screen, care are un modul can-bus pe el pentru comunicarea cu masina. Cu vcds-ul am intrat la cn-gatevay si am debifat radio din lista pentru a nu mai aparea eroare de comunicare . Astazi cind am vrut sa plec bateria era descarcata . Simptomele sint exact aceleasi descrise de TIC in postarile sale anterioare.

Stie cineva cum pot rezolva problema ?

Link către comentariu

Update de can. Ce versiune de soft ai cum ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!