Jump to content

Problema bord sau electrica?

December
 Share

Postare recomandată

Se da un Seat Altea din 2008, 1.9 TDI, BXE. O masina care nu merge multi kilometri, sta mult in garaj/parcare deoarece am mai multe masini cu care merg. Ce se intampla....

Dupa o saptamana de stationare vreau sa iau seatul. Cand pun contactul, observ urmatoarele:

1. Temperatura exterioara 3 grade (desi afara erau 18-19)

2. Ceasul de bord resetat, imi arata 23,45 pe la ora 13.00

3. Semnul de frana de mana se aprinde dupa ce se sting martorii din bord, palpaie si primesc avertizare sonora puternica (tiuit, nu semnalul obisnuit de centura de siguranta).

Duc masina direct la service.

1. Verificam lichid de frana, placute, frana de mana. Nu-s probleme, placutele, lichidul au fost schimbate anul trecut in vara.

2. Scanare, nicio eroare.

Se banuieste un cablu intrerupt pe undeva. Se verifica, nu-s probleme de cablaj.

Dupa o zi de "rascolit" prin masina, se banuieste a fi ceasurile de bord.

Revenind la internet, gasesc o postare pe un forum ce spune cam asa ceva:

"This reminds me of a fault the 8E A4 suffered on right hand drive cars which meant we had to fit a relay into the brake fluid level warning light circuit which disconnected the sensor from the dash during the starting phase.

Technical product information Transaction No.: 2014619/4
Brake fluid warning after cold start - A4 RHD, MY 01-07 Release date: 11-Dec-2009
Customer statement / workshop findings
At cold start the red brake warning light comes sporadically on. Vehicles with big diesel engines are particularly affected.
User profile: “ Customer in a hurry” ; turns the ignition key without waiting for the glowing period.
Technical background
Magnetic coupling from the starter motor cable to the switch for brake fluid level. As a result, a too low brake fluid level is incorrectly indicated.
Production change
New software (version 0200) in the dash insert from week 45/06.
Measure
Fit an extra relay which separates the switch for brake fluid level from the dash insert when starting the engine.
How it works
A relay is fitted which is controlled by terminal 75. Before the start of the engine the relay drops thus separating the signal cable between dash insert (point 4 in illustration 1) and switch for brake fluid level. As a result, the signal of the brake fluid level is disrupted during the start."

Ceva sfaturi?

EDIT: Masina are baterie noua, originala, montata acum cateva luni.

E ca aici, doar ca nu am eroarea de ABS:

Modificat de December
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Am patit ceva asemanator la Golf. Imi ramanea aprins si apoi clipea martorul de frana de mana ( nu am avut alte probleme cu ceasurile sau termometru ). Un amic mai priceput a desfacut consola centrala de la frana de mana si a miscat un pic cablajul de la senzori si asa s-a rezolvat.

E foarte posibil sa ai un contact mai slab si il vede ca eroare in bord. Ce este ciudat e ca nu iti da eroare la scan.

Link către comentariu

Era bordul. S-a rezolvat la un electronist care a refacut circuitele. 

Total, 150 de lei la bord, 150 de lei la service.

Link către comentariu

Aveai vreun circuit sarit sau vreun cablu aiurea? Sau doar au fost refacute circuitele si a mers?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!