Jump to content

Buson de ulei cu pierderi

recxd
 Share

Postare recomandată

La ultimul schimb de ulei am avut o surpriza neplacuta sa-mi curga ulei dupa ce am introdus uleiul nou si busonul de jos era strans ok.

Pan la urma am etanseizat cu ceva silicon ca sa nu dau iar uleiul afara si acum caut o garnitura nenorocita de Cupru, care cred ca e buba.

Unde se pot gasi ?

Baia de ulei e de tabla si in caz ca nu gasesc garnitura cu pricina o sa iau buson cu totul sau o alta garnitura de clingherit...(nu stiu daca rezista la temperatura de acolo insa)

Astept idei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Busonul l-ai schimbat odata cu schimbul de ulei? Incearca si un buson nou, costa 5 lei.

Modificat de robi_zet
Link către comentariu

Incearca cu un buson nou, in mod normal trebuie schimbat la 1-2 schimburi de ulei. Sau cauta saiba de cupru de marimea busonului, gasesti pe magazinele de instalatii sanitare.

Link către comentariu

Daca comanda buson nou vine cu tot cu garnitura

Link către comentariu

garnitura e problema, nu busonul,nu ai de ce sa-l schimbi.  rezista si clincheritul, nu e cine stie ce temperatura, ca e doar ulei incins, nu e camera de ardere.

Link către comentariu

Problema mai poate fi si filetul baii de ulei.Asa am zis si eu,ca e de la garnitura sau buson,am pus ambele piese noi si tot picura.

Link către comentariu

filetul nu are cum sa etanseze, daca saiba e noua atunci nu "calca" bine pe baie sau ceva....

pentru cine e interesat eu am gasit garnitura la busonul ulei la magazinele de piese auto, problema e cu scosu celei vechi ca nu iasa nici daca incerci s-o bagi pe filet, probabil s-a turtit si s-a micsorat diametrul interior, la 2 motoare ca al meu am patit asta...

Link către comentariu

Busonul l-ai schimbat odata cu schimbul de ulei? Incearca si un buson nou, costa 5 lei.

Va multumesc de sfaturi, am gasit la autokarma surub cu totul la 4,35 lei, merg pe varianta asta.

Si eu cred ca e o problema cu scoaterea saibei de Cu vechi, probabil iese doar fortat.

Modificat de recxd
Link către comentariu

• 4 years later...

Salut,
La multi ani!

Am problema si anume mi se prelinge putin ulei pe la busonul de umplere si trebuie lipit dar nu stiu cu ce, am atasat poze in link pentru a se intelege.
Masina Skoda Fabia 1 Combi 6Y5 - 1,4 16v benzina 75 cai/55 KW fabricata in 2000

https://drive.google.com/file/d/12uu2tIyu5qcU2flRjVKf7rPBXQs7gBNh/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1swTllwL0zq4aIXgsOVPTGIn28hDo9F7-/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1_kR4d8v0Sh4cYEY0P7FAdbS_5qcGoTnG/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1phyDMOxItSuyV7x2Ko64fQNYQN-rACbu/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1AaYw4SK-Cp71e8Zg9D8VOF8kK3KNqG9I/view?usp=drivesdk

uleiul s-a scurs pe alternator si ars ceva pe acolo plus releul de combustibil si cateva sigurante, reparate la un electrician bun in Bucuresti (recomandat)

e posibil sa fi intrat si ulei la bujii - nu sunt expert si nu stiu exact cum sa le desfac

folosesc zilnic masina pana duminica (60km intre un sat din Ilfov - Bucuresti si retur) in fiecare zi cand plec dimineata de acasa sterg uleiul peste tot pe unde pot :/, eu am pus silicon tip garnitura ce se pune intre baia de ulei si motor dar nu a ajutat deloc 

stiu sigur ca se lipeste cu ceva silicon, am dat search pe net si nu am gasit nimic, cu cine am vb piese auto parca vb de ozn-uri.

Multumesc!

Link către comentariu

topicul e pt buson baie. cel de scurgere.

tie isi curge pe sus, pe la cel de umplere.

stiu ca este o garnitura in acel guler de plastic in care pui capacul. daca e fisurat cu totul, schimbi tot ansamblul.

incearca sa cauti si in dezmembrari

Link către comentariu

L-am facut eu pentru toate busoanele, ca omul deschisese topic separat pentru asta :).

Link către comentariu

Exista acele garnituri la busonul de umplere de cumparat, binenteles magazinele la colt de bloc nu aduc, dar cele specializate import piese noi aduc, sau reprezentantele, fiindca ambele iti aduc pe original doar. Eu le-am cumparat originale de ceva ani si nu am gram de ulei.

Dar acolo arata foarte rau problema, arata de parca ti-ar arunca ulei pe la epuratorul de ulei (e in spatele motorului). Nu ai ulei aruncat si pe capota?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!