Jump to content

Octavia RS

sudberlin
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor,

Mi s-a pus pata pe accest model si ma intereseaza foarte mult consumul si fiabilitatea.

Nu ma astept la consum 10% dar un 16% ar fi cam mult pt mine.

Are cineva acest model?? Sunt foarte curios de consum si cat de rezistenta este la gropi patrieriei.

La stabilitate cum sta???

Tinand cont ca fac cam 30km pe zi in oras merita sa ma orientez spre aceste model???

As ruga posesorii de aseamenea bijuterii sa spuna si eu cateva impresii.

Numai bine

Inca ceva.... 130.000km sunt multi pt o asemenea masina???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In principiu, merita. Are multe avantaje (frane performante, Cx=0,29, sportiva la condus) insa un dezavantaj pt cunoscatori - punte spate semi-independenta (acest aspect influenteaza stabilitatea la viraje). Pt consum iti sugerez sa citesti topicul "Motoare pe benzina / Cat va consuma agregatul", deschis chiar de un posesor de RS. Eu iti pot spune ca te vei incadra intre 7-14 %, aici incluzand atat traficul urban, cat si cel extraurban (eu am pe masina acelasi motor ca la RS).

Dpdv al garzii la sol, fiind model sport, e mai mica decat la o berlina Octavia. Deci, atentie la gropi si borduri.

Cat priveste rulajul tau zilnic, matematica nu minte: faci maxim 10.000 km/an, deci nu merita sa-ti iei diesel.

P.S. Daca cei 130.000 km sunt rulati in Germania, atunci e altceva. Verifica doar istoria de service (amortizoare, distributie, discuri, etc)

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

:D intreaba cineva de frumusica mea ? :P

daca o iei pentru oras... neah .. nu-i de treaba ... e fff joasa in fata spoilerul....nu poti sa urci nici o bordura.

nu stiu la gropi caci fac tot posibilul sa le ocolesc dar la linii de tramvai sau denivelari ... face ca toti dracii.

eu nici nu prea merg cu ea in oras (chiar deloc daca stau bine sa ma gandesc) , dar asta vara (clima e pe auto la mine tot timpul) mi-a consumat in oras si 17 ....

la drum lung ... 7-8-9-10 ... depinde cum mergi.

in rest .. daca o vrei de alergat sau de drumuri lungi :D :P she's worth every penny

cred ca mai bine te orientezi catre un 4*4 ARX .. are acelasi motor (un pic detunat) si e mai inalta

toate bune

PS pe briskoda.net sunt RS-uri cu 150-250 mii km si nu au nici pe dracu . depinde cum o folosesti ;)

Link către comentariu

perfect de acord că depinde cum o foloseşti dar daca ai lua una la 130000km ar trebui să verifici alea de mai sus.

părerea mea! :D H

Modificat de godoroja
Link către comentariu

Se pare ca tocmai mi-a fost apreciata masinuta ! :D

Intr-adevar, daca vrei sportivitate + tractiune integrala + punte spate independenta + garda la sol mare, alegi varianta 1.8T 4x4. Insa asta numai daca RS-ul nu e deja o decizie luata deja cu inima...

Link către comentariu

Va multmumesc mult de tot de raspunsuri.

@DORU_14 imi pare bine de ce mi-ai spus ca nu merita diesel ca ma cam tenta un diesel dar multa lume mi-a zis ca nu merita ...iar acum gata mi-a iesit din cap dar mi-a ramas RS-ul :P

Un consum cuprins intre 7-14% e ok dar 17 :( .Probabil mergi destul de tare cu ia de iti ia 17%.Eu tin sa va spun ca nu e asa mare problema cu puntea spate pt ca merg destul de rar afara....iar cand merg cu merg cu viteze astronomice....adica un 140-150 e ok pt mine...restul calutilor ii tin pt depasiri.In oras schimb cam la 3000 de ture...la turatia asta nu scot un consum frumusel??

Acum vine problema cea mare....cu garda la sol.....defapt nu e asa mare problema ca eu oricum nu prea parchez pe borduri .... cam toate masinile care le-am avut au avut garda destul de joasa.Am avut un 535i modificat cu spoilere de M5 praguri si alte prosti....tin sa va zic ca nu am urcat nici o bordura cu el dar cate spoilere am schimbat din cauza gropilor :P .

Prefer sa o las mai departe de unde am eu treba decat ca o urc pe vreo bordura...dar sunt destule gropi care ar putea venii de hac spoilerului :P.

Ma risc ce sa zic.

KM sunt facut in afara(germania).banuiesc ca ar trebuii sa aiba si carte service.

Spunea cineva mai sus ca este f rigida?? Asta nu e o problema atata timp cat nu faca gaura in buzunar cand mergem la revizie! Ma refer la schimburi repetate de bucse..bielete...si alte articulatii.De schimbat trebuie schimbate ca la ce drumuri avem nici SUV-urile nu prea rezista:)).

La feeling cum este??? directia are ceva feedback.....??

Multumesc anticipat

Numai bine

Link către comentariu

FEELING-UL ESTE EXTRAORDINAR ! Si daca vrei, te ajuta Boyzstuff cu o proba in week... :(

Cat priveste problemele de mecanica, vei schimba anual bucsele de la bara stabilizatoare care sunt ieftine. Daca ocolesti gropile, nu vei fi nevoit sa schimbi des barele antiruliu sau altele asemenea.

Link către comentariu

Gata perfect.Acum mai urmeaza sa imi conving sotia :P

Eee nu imi permit sa deranjez pe nimeni de pe forum sa vad eu cum e masina.Lasa va cred pe cuvant :P

Fierbea de mult timp in mine RS asta...dar acum un an era mai scump!!!

Va mai tin la curent...defapt sa mai intreb eu cate ceva dar sa ma mai gandesc=))

Un tip care se ocupa cu cip tuning mi-a zis ca dupa cip a ajuns consumul la 11% :( .Asa bun sa fie un chiptuning la casa omului? :P

Link către comentariu

Dupa operatia de chiptuning consumul va scadea cu ~ 1 litru, daca iti pastrezi stilul de conducere.

E de altfel logic: aceeasi greutate a masinii va fi "trasa" de mai multi CP si cuplu mai mare, deci consumul va fi mai mic (curbele pleaca de mai jos, antrenand deci o putere/un cuplu mai mari).

In privinta unui drive-test, nu deranjezi pe nimeni: exista de altfel un topic deschis "Drive-test oferit de noi, forumistii". Citeste-l sa te informezi!

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

@bimmer ...

sa stii ca un consum mediu in oras ar fi de 13 la mine. 17 s-a intamplat o singura data. acum depinde mult si cum conduci .

eu in oras merg relativ incet (gropi / sine tramvai) .

ex : ieri am fost la bv (si m-am si intors) dar inainte am avut niste plimbari prin oras : plecat de la hala traian pana in militari (virtutii) si dupaia in baneasa ...asta pe la pranz... consum la iesirea din oras 10.5 %. depinde de multi factori consumul. ieri am mers chiar relaxat.

bv dus intors 7.5%

toate bune .

PS sa nu o iei neagra ! galben sau rosu iti recomand. neagra nu prea o remarci ;)

Link către comentariu

Alex, ai scos un consum f bun. Mai bine puneai topicul asta la cel de consum, sa vada lumea ca nu faci plinul la fiecare pompa ce-ti iese in cale! ;) Mai sunt si sceptici...

Link către comentariu

neata ;)

nu mai stiu exact unde e postul respectiv ... si oricum ... mai rar consum ca asta ... am remarcat ca si tu ai avut probleme la un mom dat cu credibilitatea .. dar .. se poate ;)

azi o duc la nani nani ;)

Link către comentariu

Scuze de ;)

Topicul respectiv l-ai deschis chiar tu, la "Motoare pe benzina". Da, si la mine variaza consumul, nici n-am spus altceva, intre 8-14% urban si intre 6-8% afara (pe distanta Iasi-Buc la mers 120-140km/h mi-a luat consum final 7,4%).

Somn usor la fetita ! ;)

Link către comentariu

@boyzstuff .... un consum de 13 e super ok pt mine.Eu merg usor prin oras....si nici afara nu exagerez dar de....boala grea RS-ul asta.

Acum problema mare legata de culoare :D tocmai neagra e aia care se incadreaza in bugetul meu.Aaa are si carte service .....eu as fi vrut Rosie ...boala mea ....dar asta este...lasa ca punem geamuri negre ea neagra sper sa iasa bine.

In fine acum sper sa nu se supere nimeni dar daca aveti vreo intalnire curand sau eu stiu vreau sa vad si eu cum e un RS....nu test-drive doar asa sa vad cum e masinuta ca sunt f putine prin oras nu pot sa le vad decat in poze ;)

In rest numai bine si aveti grija de bijuteriile voastre ;)

Va multumesc la toti de ajutor....!!!

Link către comentariu

Nu pot sa nu imi exprim si eu parerea. In primul rand legat de consum, aprob ce au spus/scris cei de mai sus, si vin si eu cu un exemplu: acum 2 saptamani - drum Romania - Germania si retur, in conditii de trafic destul de lejer si viteze in autostrazi 160 - 180+, media de consum dupa 3600 de km este de 9.7.

Cat despre masina, daca iti place un stil mai sportiv de condus si un raspuns al masinii pe masura eu zic ca ai facut o alegere buna. Dar pentru ca ne aflam in sezon de iarna, sincer si eu am resimtit lipsa unei tractiuni integrale... (norocul meu cu anvelopele..)

Pe de alta parte pe drumurile proaste, o sa ai ceva strangeri de inima suplimentare cu rotile pe 17 si garda joasa + suspensia sport.

Si in ultimul rand, 130.000 de km in general nu cred ca ar trebui sa prezinte o problema mai ales daca sunt facuti in Germania, insa iti recomand daca poti inainte sa o cumperi sa ii faci o verificare amanuntita fie la TUV/ADAC acolo (daca o aduci chiar tu), sau macar o scanare si o inspectie atenta din partea ta.

Multa bafta si sa ne spui impresii dupa ce intri in posesie.

P.S. Un offtopic (scurt) pt ceilalti posesori: la cati km se schimba cureaua de distributie?

Link către comentariu

:D In manualul SKODA scrie ca distributia la motoarele de 1.8 l (deci si 1.8T) se schimba la 180.000 km, insa incepand cu 90.000 km se verifica la fiecare inspectie anuala daca este necesara inlocuirea mai devreme (din cauza vreunei role sau a curelei in sine). Iti recomand sa citesti topicul "curea de distributie", deschis la "Motoare pe benzina". Sunt multe detalii despre aceasta operatiune, am si eu postata acolo experienta mea recenta in domeniu.

Link către comentariu

Am vazut sambata masina lui @boyzstuff .Arata SUPERRR :blink: .Si are f mare grija de ea.Cred ca e mandra sa aiba un asa "stapan"

Acum sper sa nu se supere nimeni ca postez aici dar cautand RS am dar de un leon Cupra R ...225caluti...hmm suna foarte bine.Ce ziceati merita sa mai astept 1-2luni sa iau Cupra R-ul.Motorul este acelasi de pe TT-ul de 1.8T 225Hp quattro daca nu ma insel.

Tot tractiune fata are si leonul??

Numai bine si sper sa nu se supere nimeni ca am postat in forumul dedicat skoda despre seat.Se poate sterge sau muta daca am postat gresit.

Link către comentariu

Din ce stiu, modelele Cupra de la Seat sunt dotate cu tractiune integrala.

Link către comentariu

Eu stiu ca exista acel cupra TDi de 1.9Tdi 150 de cai care este 4x4...daca ar fi si Cupra R asta e 1.8T ar fi mai tentanta decat RS...no offence nu vreau sa se supere nimeni.

Link către comentariu

Da pai am si spus ca mai trebuie sa astept pt Cupra.Dar nu prea am gasit sa zica unde ca este 4x4 :blink:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!