Jump to content

Distributie la Fabia 1.9 SDI

citroends21
 Share

Postare recomandată

Salut,

Imi puteti spune daca la Fabia mea (adusa de dincolo) care are 105 mii km, motor 1.9 SDI, trebuie sa ii schimb cureaua de distributie, rolele si pompa de apa?

Unii spun ca trebuie schimbata la 100 mii, altii ca trebuie la 90 mii, am vazut aici pe forum ca unii sugereaza doar o inspectie riguroasa a curelei...

Ce sa fac?

Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cartea zice la 90.000 km sau 5 ani (pt tarile alea fara mult praf :D ). Inspectia, cat ar fi de riguroasa, nu e relevanta.

Link către comentariu

La o masina SH este o practica buna si "strongly recommended" sa schimbi tot ce tine de filtre (aer, ulei, habitaclu, combustibil), lichide(ulei, antigel, frana) si distributia. Astfel ajungi la un moment ZERO de unde iti faci singur intervalul de service.

Daca esti 100% sigur ca masina a fost corect servisata (adica ai incredere in vanzator sau in cartea service) si cureaua a fost schimbata la 90k km , poti sa mai astepti pana la urmatorul interval.

Inspectia vizuala nu ajuta prea mult, de multe ori rolele sunt cele care se blocheaza.

Poti sa verifici si cureaua sa nu fie crapata sau imbatranita si sa asculti cu atentie zgomotele care vin de la distributie, dar e riscant...

Link către comentariu

90.000 km sau .... 4 ani parca scrie in carte. Dar nu o am la mine. Daca esti sigur de km de pe bord, e OK, e cazul sa o schimbi (daca nu a fost deja schimbata - se verifica in service-plan). Daca a fost schimbata, poti merge pana la 180.000 km. Acum vezi ce a schimbat pe acolo, ca s-ar putea numai cureaua. Trebuie schimbat tot, adica role, pompa apa, curea.

Mult succes.

Link către comentariu

Schimb-o tata , complet - curea , cele doua role , pompa apa , suruburi etc . Daca nu poti sa controlezi sursa care ti-a vandut-o , schimb-o ........pentru ca nu se stie daca acolo s-a schimbat sau nu .........

Link către comentariu

N'ai luat masina cu carnetul de intretinere, unde se trec reviziile? Pe carnet scrie clar ca apartine masinii si se va inmana noului proprietar. Nu cumparati fabia sh fara carnet, ceva pute. Acolo ar trebui sa fie bifat la revizie daca s'a schimbat sau nu distributia. Eu am luat'o tot second hand, si la 75.000 e bifat si subliniat - schimbat distributie. (eu am pe lantz). E costisitor sa schimbi tot, asta e la diesel, avantaje si dezavantaje, mai cerceteaza. Banuiesc ca nu poti vb cu fostul proprietar sa afli.

Modificat de saboteur
Link către comentariu

Merci mult baieti !

Am cartea service, masina e luata de la Porsche Austria. In cartea service insa nu apare ca s-ar fi schimbat distributia la 90.000. Toate lucrarile celelalte au fost facute (filtre, etc), insa distributia se pare ca nu.

Am sa o schimb saptamana viitoare. Cat priveste sunetul motorului, suna excelent. Nu vreau insa sa risc si am sa ii schimb distributia.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
N'ai luat masina cu carnetul de intretinere, unde se trec reviziile? Pe carnet scrie clar ca apartine masinii si se va inmana noului proprietar. Nu cumparati fabia sh fara carnet, ceva pute. Acolo ar trebui sa fie bifat la revizie daca s'a schimbat sau nu distributia. Eu am luat'o tot second hand, si la 75.000 e bifat si subliniat - schimbat distributie. (eu am pe lantz). E costisitor sa schimbi tot, asta e la diesel, avantaje si dezavantaje, mai cerceteaza. Banuiesc ca nu poti vb cu fostul proprietar sa afli.

salut

trebuie sa schimb si eu distributia la masina mea...zbarnaie ingrozitor lantul.

cat te-a costat ? unde ai facut asta?

eu am gasit undeva un kit de distributie la 1.300.000 si mi se pare suspect de ieftin (ei zic ca sunt piese originale cehesti si ca sunt importatori.. insa tot pute). toata lumea vorbeste de preturi incepand cu 12 milioane.

multam,

dan

Link către comentariu

LANTZUL de distributzie (set lantz +2 pinioane), nu cureaua (poate fraiereshtenii ti-au dat pretz de curea+role) este in jur de 400.000 lei/40RON la www.gradinariu.ro , import cehia. Tot ce depaseste aceasta suma e taxa de fraier.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Eu am facut toata chestia in Sighisoara, la un atelier specializat in VW/Audi/Skoda

Am schimbat si discurile de frana, saboti noi, distributie (toooot), si cele doua bucshe(in forma de cilindri) in care intra partea din spate a bratelor fatza, uleiul si filtrele.

Toata distractia m-a costat 17,9 mil. Normal, mi s-a dat garantie pe manopera si pe piese.

Link către comentariu

• 3 months later...

Va salut! Eu sunt nou pe aici si nou cu Skoda am si eu o intrebare pentru fericitii posesori de fabia 1.9 SDI ,masina am cumparat-o din targ acum cam vreo 3 luni si ce ma intereseaza pe mine cel mai mult este cat costa un set de distributie cu tot cu manopera,masina are pe bord 68000km din cate am vazut eu pe forum am inteles ca se schimba la 90000 dar nu pot sti sigur daca sunt km reali! Va multumesc .

Link către comentariu

• 5 years later...

Daca e cineva care a schimbat distributia la masina(1,9sdi),a schimbat si antigelul odata cu distributia? Intreb de antigel deoarece se schimba si pompa de apa!

Modificat de Ionut_82
Link către comentariu

In teorie, se schimba si el. Totusi, daca e pus recent si e curat, se poate recupera, se trece prin sita si se pune intr-un recipient, dupa care se poate refolosii. Mai completezi un pic.....ca sigur se pierde ceva.

Link către comentariu

La SDI pompa de apa nu este pe distributie ci pe cureaua de accesorii. In pricipiu nu ai de ce sa o schimbi daca este OK.

Ce-i drept sunt service-uri unde nu dau garantie decat daca schimbi si cureaua de accesorii, pompa apa si fulie alternator.

Link către comentariu

La SDI pompa de apa nu este pe distributie ci pe cureaua de accesorii. In pricipiu nu ai de ce sa o schimbi daca este OK.

Ce-i drept sunt service-uri unde nu dau garantie decat daca schimbi si cureaua de accesorii, pompa apa si fulie alternator.

esti sigur de afirmatia facuta ?

Link către comentariu

Scuze pentru inducerea in eroare :slap: .

La Fabia este pe cureaua de distributie.

Link către comentariu

Nu mai treci prin nicio sita. Se recupereaza intr-un recipient iar daca culoare este roz, curata, atunci n-are rost inlocuirea. Totusi, un bidon de antigel G12 (!!!! atentie, e roz, nu verde) e maxim 20 de lei. 3 litri de antigel plus apa de la robinet parca n-ar strica.

Link către comentariu

Antigelul n-ar strica, dar apa de la robinet da, asa ca mai bine mai pune 2 lei si ia apa distilata, e mai sigur asa.

Link către comentariu

• 5 years later...

Stiu ca ultimul post e de acum 6 ani, dar cine stie cand mai redevine de actualitate.
Eu am cerut kit original dupa seria de sasiu pt 1.9 SDI ASY si am primit oferta de kit pentru 90.000km si pt 150.000km.
Ciudat insa ca cel de 150.000km mi-au spus ca e acelasi cu cel de 90.000 doar ca mai are o rola in plus (a 4-a) care nu-mi dau seama de unde poate fi.

Link către comentariu

E ceva gresit la mijloc ,nu exista kit-uri de xxx km 

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Si totusi, am intrebat si la Avia, tot 150.000 zic si ei. :huh:

skoda.png

Modificat de ionu192000
Link către comentariu

• 3 months later...

Cat costa manopera de înlocuire si unde in Bucuresti a-ti facut-o? Bineînțeles si daca a-ti fost multumiti de lucrare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!